Kimlik Olmadan Uçağa Binilir Mi?
-
Merhaba,
--Kimlik olmadan uçağa binebilir misiniz? 2018 En Güncel Bilgi--
Yurtdışı uçuş için pasaport olmazsa olmaz, pasaport var kimlik yoksa sıkıntı yok.
Yurtiçi uçuş için, kimliğiniz yoksa uçabilirsiniz. Üzerinde TC no yazan resmi kurum kimlikleri ile uçağa geçiş yapabilirsiniz.
Kimliğiniz yok ve havaalanındasınız havayoluna durumu bildiriyorsunuz üstüne tc li kartınızla işlem yapıp yapamayacağını soruyor eğer ok denirse uçağa biniş kartınızı alıyorsunuz(Büyük havalimanında kiosklarla bu aşamayı geçebilirsiniz). Xray den geçerken güvenliğe durumu izah edip tc li kartınızı gösteriyorsunuz polise yönlendiriyor GBT yaparak veya yapmayarak sizin uçağa girişinize Polis onay verebiliyor.
Ben acil serviste ufak bi kontrol için gitmiştim orada kalmış. Polis IBB ulaşım kartıma bakarak geçişe onay verdi.
Bilgilerinize.
-
Nerden nereye gidiyordun ?
Havayolunun insiyatifinde. Kiosdan alsan bile uçağın kapısındaki uçuş görevliside kimliğinizi kontrol ediyor.
-
DE5TROY3R bunu yazdı
Nerden nereye gidiyordun ?
Havayolunun insiyatifinde. Kiosdan alsan bile uçağın kapısındaki uçuş görevliside kimliğinizi kontrol ediyor.
iç hatta çok sıkıntı yaratacaklarını zannetmiyorum. yeter ki boarding sırasında elemana ters yapmayın. güzel dilin çözemeyeceği şey yok.
-
kıbrısa gidiyorduk adana üstü, arkadaşın kimliği yoktu. polisle bi muhabbet yaptık adam ikna oldu kimliksiz gidin ama dönemezsiniz dedi orda kimliğim kayboldu demeniz lazım sonra bilmem kaçgün bekleyeceksin falan dedi ondan götürmedik arkadaşımızı :D
-
Üzerinde tc yazan, resmi kurumdan alinan belgelerin zaten çoğu kimlik yerine geçer. Kimliksiz binemezsin. Yillardir ehliyetle biniyorum, bir arkadasim da memur kimliğiyle biniyor.
-
Kaan bunu yazdı
Üzerinde tc yazan, resmi kurumdan alinan belgelerin zaten çoğu kimlik yerine geçer. Kimliksiz binemezsin. Yillardir ehliyetle biniyorum, bir arkadasim da memur kimliğiyle biniyor.
Kimlik konusunda haklısın. Benim genel olarak anlatmaya çalıştığım şey ehliyet / nufus cüzdanı idi.
Bilgi için teşekkürler.
-
diplomali-issiz bunu yazdı
kıbrısa gidiyorduk adana üstü, arkadaşın kimliği yoktu. polisle bi muhabbet yaptık adam ikna oldu kimliksiz gidin ama dönemezsiniz dedi orda kimliğim kayboldu demeniz lazım sonra bilmem kaçgün bekleyeceksin falan dedi ondan götürmedik arkadaşımızı :D
kıbrıs muhaceret polisi seni uçaktan buraya gelene kadar kimliğini kaybettiğini beyan edersen alacağını mı sanıyorsun ? :D
Ülkelere giriş için Kimlik veya Pasaportun olması gerekir.
-
Ben Ankara Esenboğa havaalanın anadolujet ile uçtum 2 kere kimlik bile sormadılar :)