folder Tahribat.com Forumları
linefolder Ulaşım Araçları ve Seyahat
linefolder Kimlik Olmadan Uçağa Binilir Mi?

Kimlik Olmadan Uçağa Binilir Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Merhaba,

--Kimlik olmadan uçağa binebilir misiniz? 2018 En Güncel Bilgi--

Yurtdışı uçuş için pasaport olmazsa olmaz, pasaport var kimlik yoksa sıkıntı yok.

Yurtiçi uçuş için, kimliğiniz yoksa uçabilirsiniz. Üzerinde TC no yazan resmi kurum kimlikleri ile uçağa geçiş yapabilirsiniz. 

Kimliğiniz yok ve havaalanındasınız havayoluna durumu bildiriyorsunuz üstüne tc li kartınızla işlem yapıp yapamayacağını soruyor eğer ok denirse uçağa biniş kartınızı alıyorsunuz(Büyük havalimanında kiosklarla bu aşamayı geçebilirsiniz). Xray den geçerken güvenliğe durumu izah edip tc li kartınızı gösteriyorsunuz polise yönlendiriyor GBT yaparak veya yapmayarak sizin uçağa girişinize Polis onay verebiliyor.

Ben acil serviste ufak bi kontrol için gitmiştim orada kalmış. Polis IBB ulaşım kartıma bakarak geçişe onay verdi. 

Bilgilerinize.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DE5TROY3R
    DE5TROY3R's avatar
    Erkek

Nerden nereye gidiyordun ?

Havayolunun insiyatifinde. Kiosdan alsan bile uçağın kapısındaki uçuş görevliside kimliğinizi kontrol ediyor. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek
    DE5TROY3R bunu yazdı

Nerden nereye gidiyordun ?

Havayolunun insiyatifinde. Kiosdan alsan bile uçağın kapısındaki uçuş görevliside kimliğinizi kontrol ediyor. 

iç hatta çok sıkıntı  yaratacaklarını zannetmiyorum. yeter ki boarding sırasında elemana ters yapmayın. güzel dilin çözemeyeceği şey yok.

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diplomali-issiz
    diplomali-issiz's avatar
    Erkek

kıbrısa gidiyorduk adana üstü, arkadaşın kimliği yoktu. polisle bi muhabbet yaptık adam ikna oldu kimliksiz gidin ama dönemezsiniz dedi orda kimliğim kayboldu demeniz lazım sonra bilmem kaçgün bekleyeceksin falan dedi ondan götürmedik arkadaşımızı :D 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Üzerinde tc yazan, resmi kurumdan alinan belgelerin zaten çoğu kimlik yerine geçer. Kimliksiz binemezsin. Yillardir ehliyetle biniyorum, bir arkadasim da memur kimliğiyle biniyor.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    Kaan bunu yazdı

Üzerinde tc yazan, resmi kurumdan alinan belgelerin zaten çoğu kimlik yerine geçer. Kimliksiz binemezsin. Yillardir ehliyetle biniyorum, bir arkadasim da memur kimliğiyle biniyor.

Kimlik konusunda haklısın. Benim genel olarak anlatmaya çalıştığım şey ehliyet / nufus cüzdanı idi.

Bilgi için teşekkürler.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    diplomali-issiz bunu yazdı

kıbrısa gidiyorduk adana üstü, arkadaşın kimliği yoktu. polisle bi muhabbet yaptık adam ikna oldu kimliksiz gidin ama dönemezsiniz dedi orda kimliğim kayboldu demeniz lazım sonra bilmem kaçgün bekleyeceksin falan dedi ondan götürmedik arkadaşımızı :D 

kıbrıs muhaceret polisi seni uçaktan buraya gelene kadar kimliğini kaybettiğini beyan edersen alacağını mı sanıyorsun ? :D 

Ülkelere giriş için Kimlik veya Pasaportun olması gerekir.

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    engin01288
    engin01288's avatar
    Erkek

Ben Ankara Esenboğa havaalanın anadolujet ile uçtum 2 kere kimlik bile sormadılar :)

Toplam Hit: 1969 Toplam Mesaj: 8
kimliksiz uçuş