Kimya Sorulari (PPM İle İlgili)
-
1)Yogunlugu 1,1 gr/cm3 olan %20 'lik HCL kullanilarak 100 gr %1 'lik cozelti hazirlamak istioruz , Nasil yapariz ? (4,55 ml. asit alinir , uzerine 94,995 ml. su katilir)
2) Yogunlugu 1,42 gr/cm3 olan %69 'luk HNO3 czoeltisinin 1,4 litresinde bulunan HNO3 miktarini ve bundan6 litre 0,15 M cozelti hazirlamak icin ne yapmak gerekir ? (1370 gr. ve 58 ml.)
3)600 ml. 0,02 N NaOH cozeltisi kac ppm Na kapsar ? Bu cozeltinin Na % 'sini bulunuz ?
Carsamba gunu sinavim var uygulamadan . Bu sorulari yapamadim yardimci olacak murid var mi ?
-
benimde pazartesi var
-
Yapabilir misin bu sorulari :S
-
break bunu yazdı:
-----------------------------1)Yogunlugu 1,1 gr/cm3 olan %20 'lik HCL kullanilarak 100 gr %1 'lik cozelti hazirlamak istioruz , Nasil yapariz ? (4,55 ml. asit alinir , uzerine 94,995 ml. su katilir)
2) Yogunlugu 1,42 gr/cm3 olan %69 'luk HNO3 czoeltisinin 1,4 litresinde bulunan HNO3 miktarini ve bundan6 litre 0,15 M cozelti hazirlamak icin ne yapmak gerekir ? (1370 gr. ve 58 ml.)
3)600 ml. 0,02 N NaOH cozeltisi kac ppm Na kapsar ? Bu cozeltinin Na % 'sini bulunuz ?
Carsamba gunu sinavim var uygulamadan . Bu sorulari yapamadim yardimci olacak murid var mi ?
-----------------------------1)
20*x + 80*1 = 110
(HCL nin yoğunluğu için)
x = 1,5
%20 si 30gr ediyor yani.
2)
Şimdi 100 gr, %1 lik çözelti istiyoruz.
x*1,5/x*1,5 + 100 - x = %1
x'i çözüyoruz, ve 4,55 çıkıyor.
69*d + 31*1 = 142
d'yi bul.
1,4 * 0.69 * d= miktar
0,15 M çözelti için ( 6LT de)
0.9 Mol madde lazım
0.9 Mol madde de kaç gram ya da kaç ml bulursun heralde :|
Molekül kütlesinden gramı hesaplıycaksın, sonra da yoğunluğa bölceksin ki bul hacmi ^^,
3)
0.12 Mol NaOH vardır bu durumda.
600 gr su vardır bunun içinde
NaOH'ın molekül ağırlığını ezbere bilmiyorum.
Ama bunu bulursan,
Sonra da 600 gr'ı 1milyon'a bölersen cevabı bulursun.
Na %sini zaten bulursun heralde?
-
musket aga ppm perticle perticle per million du sanırım
ya işte milyonda 1 anlamına geliyor
birde bunun ppb si var milyarda bir
-
Hocam valla cok ugrasmissin tesekkur ederim . Bende tambotanik sinavina calicaktim . Simdi bi tekrar ediyim bunlari . Saolasin tekrar .
PS : PPM = Part Per Milion
-
wert bunu yazdı:
-----------------------------musket aga ppm perticle perticle per million du sanırım
-----------------------------
Bende gelişine google ladım zaten :D -
Musket bunu yazdı:
wert bunu yazdı:
-----------------------------musket aga ppm perticle perticle per million du sanırım
Bende gelişine google ladım zaten :D
-----------------------------yoklaaa kimya dersinden biliom googledan değil :P
ama bak part mış perticle değilmiş :D