Kimya Sorusu Cozebilir Misiniz ?!! (Anlamli Sayilar)
-
0,155 gr. kutlesinde aliminyum magnezyum iceren bir alasim var . Bu alasim asiri miktarda hidrojen klorur sulu cozeltisiyle tepkimeye giriyor . Her 2 metalde tepkimeye girdigine gore ve olusan hidrojen gazinin toplam kutlesi 0,0163 gr. ise alasimdaki magnezyumun agirlikca yuzdesi nedir ? Arkadasim 1 saattir cozmeye calisio bi yaziyim dedim .
-
şimdi kusucam, nefret ederdim bu dersten, hem de ingilizceydi :) hocam lise yılları aklıma geldi, ama mutlaka çözecek olan arkadaş çıkar.
-
Bu arada lise sorusu deil bu..
tepkime denkleminin resmini atarsan daha rahat olur
-
Alpn bunu yazdı:
-----------------------------Bu arada lise sorusu deil bu..
-----------------------------nası lise değil? biz bunları görüyoz derste ama ugraşacak halim yok zaten sevmiyom kimya dersini:D
-
Mg + 2 HCL => MgCl2 + H2 (g)
2Al (k) + 6 HCL (aq) => 2 ACl3 (aq) + 3H2 (g)
-
sirpence bunu yazdı:
-----------------------------
Alpn bunu yazdı:
-----------------------------nası lise değil? biz bunları görüyoz derste ama ugraşacak halim yok zaten sevmiyom kimya dersini:D
-----------------------------Hacettepe Universitesi 1. Sinif sorusu arkadasim yapamadi . Ugrasabilceksen helal olsun ama bencede kolay lise sorularina bnzemior . Hangi lise hocam ?
-
sirpence bunu yazdı:
-----------------------------
Alpn bunu yazdı:
Anlamlı sayılar(significant figures) üsküdar amerikan robert vs gibi okullarda okumuyosan görme şansın yok...
Edit sorunun çözümü özel den hallediyoruz lisede gören arkadaş da fikirlerini belirtirse hoş olur
-
Sorun cozuldu Tesekkurler Alpn
-
1a ya en yakın olan metal tepkimeye girer sadece o da magnezyum sanırsam sonra gerçek atom ağılıklarına böl molu bul
-
valla hocam tam bilmiyom ama soruyu okuyunca bizim sorulardan farklı bişey göremedim. şu anda da göremiyorum sadece çözümü biraz daha uzun sürerdi. zaten kimya dersini pek dinlemiyom belki de ondandır farklıdır yani bilemiyecem:D