Kingston Ram Ve Corsair Ram Hakkında Soru
-
Sizlere sorum olucak diziüstü ramlerde çok sıkıntı çıktığı için bilen arkadaş soruyum dedim şimdi bende Exper Nr81b (Compal Nblb2) model bir laptop var üzerinde intel i7 720qm işlemci var ve 4gb ram var 2x2GB lik olarak şimdi ben buna 2 tane 4GB lik ram takmayı planlıyorum işlemci max 8gb ye kadar destekliyormuş. Uzun araştırmalarım sonunda bimeks de 3 tane laptop rami buldum 4GB lik şimdi bunları almayı planlıyorum sizce hangisini tercih ediyim ?
Kingston 4GB: http://www.bimeks.com.tr/urun/112447/kingston-4gb-1333mhz-ddr3-non-ecc-cl9-sodimm-kvr1333d3s9-4g-.aspxCorsair 4GB : http://www.bimeks.com.tr/urun/116198/corsair-4gb-ddr3-sodimm-1333-mhz-tek-modul-204-pin-cmso4gx3m1a1333c9-.aspx
Corisair 4GB (diğer ram modeli) : http://www.bimeks.com.tr/urun/122674/corsair-4-gb-ddr3-1333-mhz-cl9-apple-mac-ram.aspx
Not: Şuan üzerinde laptopun A-datanın 2gblik 1333mhz rami ve kız arkadaşımdan yürüttüğüm Samsung 2gblik 1066mhz lik ram var.
yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim :) -
en son yazdıgın mac ram hocaa :)
-
bamboocha bunu yazdı:
-----------------------------en son yazdıgın mac ram hocaa :)
-----------------------------
farkındayım hocamda mac ram normal pclerede uyar diyorlar ondan soruyorum :D şuan aklım corsaire doğru kayıyo bakalım ne denirse onu alıcam :D -
neden ram upgrade yapıyorsunuz ?
mevcut ram yetmiyor mu ?
yoksa 8 yapıyımda hızlanır o filan diyemi düşünüyorsunuz ?
Hangi uygulamaları kullanıyorsunuz ki 4gb ram yetersiz geliyor ?
-
BarisYigit bunu yazdı:
-----------------------------neden ram upgrade yapıyorsunuz ?
mevcut ram yetmiyor mu ?
oyunlar için 8gb upgradeyi düşünüyorum bu aralar bf3 e sardım bayağıda ondan :) diyeceksin çalışmada sıkıntı mı var yok ama ileridede ssd alıp cdrom sürücüsünün yerine takmayı planlıyorum anlayacağın aletin biraz ömrünü uzatmaya çalışıyorum uzun süre daha kullanıyım diye performanslı bi şekilde
ek olarakda bazen şu web programlama işleriyle uğraşırken bayağı programlar açıyorum bi süre sonra ram şişiyor birazda ondan -
Ccaglayan bunu yazdı:
-----------------------------BarisYigit bunu yazdı:
mevcut ram yetmiyor mu ?
oyunlar için 8gb upgradeyi düşünüyorum bu aralar bf3 e sardım bayağıda ondan :) diyeceksin çalışmada sıkıntı mı var yok ama ileridede ssd alıp cdrom sürücüsünün yerine takmayı planlıyorum anlayacağın aletin biraz ömrünü uzatmaya çalışıyorum uzun süre daha kullanıyım diye performanslı bi şekilde
-----------------------------grafiksel bi oyun için ekran kartı yerine ram yükseltmek :D ekran kartinin bit rate ile de alakalı bi durum şimdi hocam ekran kartı upgrade ediliyo laptop için ama git yeni laptop al daha iyi pahalı oluyo biraz :D
-
bamboocha bunu yazdı:
-----------------------------Ccaglayan bunu yazdı:
mevcut ram yetmiyor mu ?
-----------------------------grafiksel bi oyun için ekran kartı yerine ram yükseltmek :D ekran kartinin bit rate ile de alakalı bi durum şimdi hocam ekran kartı upgrade ediliyo laptop için ama git yeni laptop al daha iyi pahalı oluyo biraz :D
grafik kasmasından değil hocam daha çok web programlamada uğraşırkenki şeyler sinir ediyo beni ram şişmesi sıkıntı grafik performansı gayet iyi aletin memnunum bf3 gibi bir sistem canavarı oyunu 1080p yüksek ayarda tatmin edici bi şekilde oynayabiliyorum dediğim gibi çoğunlukla ram şişmesi beni sinir ediyor. -
Ccaglayan bunu yazdı:
mevcut ram yetmiyor mu ?
ek olarakda bazen şu web programlama işleriyle uğraşırken bayağı programlar açıyorum bi süre sonra ram şişiyor birazda ondan
-----------------------------şahsi görüşüm; ki :)
4gb ramde size fazlası ile yeticektir.. BF3 sistem gereksinimlerine bakınca zaten ortaya çıkıyor. en baba windows 1.5gb kullansa geriye 2.5gb gibi bir ram bellek alanı kalıyor :) Oda oyun için yeter diye düşünüyorum. Sonuçta bahsi geçen bir oyun ve odak noktası grafik :)
Yani seçim sizin paranız varsa alın :) Yoksa biriktirip ssd ye ayırdğınız bütçenin üstüne koyup biraz daha hızlı/kapasiteli bi ssd alın :)
hea yok ben illa alıcağım derseniz bigboy'un ürünleri güzeldir sodimm. kingstonda tercih edebilirsiniz.
-
BarisYigit bunu yazdı:
-----------------------------Ccaglayan bunu yazdı:
mevcut ram yetmiyor mu ?
ek olarakda bazen şu web programlama işleriyle uğraşırken bayağı programlar açıyorum bi süre sonra ram şişiyor birazda ondan
-----------------------------şahsi görüşüm; ki :)
4gb ramde size fazlası ile yeticektir.. BF3 sistem gereksinimlerine bakınca zaten ortaya çıkıyor. en baba windows 1.5gb kullansa geriye 2.5gb gibi bir ram bellek alanı kalıyor :) Oda oyun için yeter diye düşünüyorum. Sonuçta bahsi geçen bir oyun ve odak noktası grafik :)
Yani seçim sizin paranız varsa alın :) Yoksa biriktirip ssd ye ayırdğınız bütçenin üstüne koyup biraz daha hızlı/kapasiteli bi ssd alın :)
hea yok ben illa alıcağım derseniz bigboy'un ürünleri güzeldir sodimm. kingstonda tercih edebilirsiniz.
aslında doğru diyosunuz şuan yetiyomu bana alet yetiyor sorunsuz çalışıyor. Ne zaman yetersiz kalır makinanın ram o zaman takviye yaparım ram olayını bir süreliğine rafa kaldırıyım o zaman teşekkürler yardımcı olduğunuz için :)