Kira Gelirini Beyanı Hakkında (Önemli)
-
Haber sitelerinde ev sahiplerinin kira geliri beyan etmeleri için son günler olduğunu okudum.Anne ve babama ait kira getirisi olan 2 ayrı daire var.
Haberlerde maliyenin işi sıkı tutacağı yazıyor.Beyan etmediğimiz taktirde gerçekten abarttıkları kadar cezaları ödemek durumunda kalır mıyız?
yahut vergiden muaf olmanın yolu nedir?
bilgi sahibi olanlar yazarlarsa memnun olurum..
-
Hocam merhaba ;
Vergiden muaf olmak gibi birşey pek söz konusu değil , bence mart bitmeden gelir beyanında bulunun ,
bu sene işi çok sıkı tutuyor devlet öttürürler haberin olsun.
Sana bi hesap çıkarıyım :( toplam 3 adet konutunuz var , 2 sinden kira geliri elde ediyorsunuz buna göre hesap yaptım )
(Kira geliriniz : 500 TL )1 konut için senelik ödemeniz gereken vergi tutarı 480 TL.
480 X 2 = 960
Toplam tutar 960 TL..Konutlar ayrı ayrı olduğu için 2 taksitte ödeyebilirsiniz 240 TL yapar hocam.
-
Gayet açık izâh etmişsin teşekkür ederim..
Vergi olayı çok can sıkmaya başladı,emlak,vasıta,ticari kazanç her şey vergiye tâbi..yetmedi bir de bunu çıkardılar. sanırım hayatta kalmanın tek yolu vergi vermek..
hocam peki kira getirisini yıllık 2.800 liradan düşük bir miktarda beyan etmiş olsak (meselâ aylık 200TL gibi) durum değişir mi?
ayrıca geçen yıllardaki kira gelirinin tahsil edileceğinden bahseden haberler dolaşıyor..şimdi beyan ettiğimizde onu da mı tahsil edecekler?
-
bigwave bunu yazdı:
-----------------------------Gayet açık izâh etmişsin teşekkür ederim..
Vergi olayı çok can sıkmaya başladı,emlak,vasıta,ticari kazanç her şey vergiye tâbi..yetmedi bir de bunu çıkardılar. sanırım hayatta kalmanın tek yolu vergi vermek..
hocam peki kira getirisini yıllık 2.800 liradan düşük bir miktarda beyan etmiş olsak (meselâ aylık 200TL gibi) durum değişir mi?
ayrıca geçen yıllardaki kira gelirinin tahsil edileceğinden bahseden haberler dolaşıyor..şimdi beyan ettiğimizde onu da mı tahsil edecekler?
-----------------------------
Sanırım geriye dönükte uygulama yapılıyor. ( tam emin değilim ).
Hocam isterseniz 3000 TL altında beyan verin ama dediğim gibi işi sıkı tutuyolar baştan 480 vermek varken 4800 vermeyin , benim tavsiyem bu yönde. -
-
edit: opera f u