Kısa Dönem Kalkıyor Mu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxlltbt
    xxlltbt's avatar
    Erkek
    29.04.2009

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Genelkurmay Karargahı'nda gazeteciler ile "İletişim Toplantısı" düzenledi. Orgeneral Başbuğ gazetecilerin sorularını toplu olarak aldıktan sonra yanıt verdi..

İşte o açıklamalar;

Benim bugün 9 evladım ölüyor. Öbür tarafta 10 bin dolar ödeyerek öbür TC vatandaşı askerlik yapmıyor. Bunu izah edemeyiz. Kimse bunu diyemez bedelli askerlik... Türkiye'de terör bitmeden bunu bizim insanımıza anlatmamız zordur. TSK'da asker sistemleri çok farklıdır. Bunun üzerine de çalışıyoruz. Hergün şehit veren bir ülkede parayla askerliği halkımıza anlatamayız.

Normal askerlik sistemimiz var 15 ay. Üniveriste mezun olmayanlar. Bir de kısa dönem eğitimimiz var üniversite mezunlarının bir kısmını kısa dönem yapıyoruz. Bedelli var kanunen. Biz bu sistemleri ele alıp daha sağlıklı daha adil bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Bunları tek tipe indirebilir miyiz diye düşünüyoruz. Bedelli askerlik Türkiye'nin gündeminde olmayacaktır.

kanaldhaber

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Iruretta
    Iruretta's avatar
    Erkek
    Kısa dönem kalkmaz ya ele alıp düzene sokucaz demiş adam kaldırıcaz dememişki. Zaten 25 yaşına kadar okuyoruz. 15 ayda askerlikmi yapılır 6 ay iyidir iyi :))

http://yanduvar.blogspot.com/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

hocam okumayan Allah'ın cahili ile 4 senelik veya 4 sene artı doçenlik şuyluk buyluk için okuyan aynı tasa koyarsan bumu adalet?

eşit açıdan bakmak gerekise. Allah kimsenin ailesine böyle bir acı vermesin fakat şöyle bir durum analiz edelim. Normal bir insan şehit olduğu an ailesi çevresi vs üzülür fakat üniversiteli biri öldüğü an bunun ülkeyede zararı çoktur ülke maddi boyutuna da bakmak zorundadır. Sen üniversite mezunu bir kişiye emir veremezsin küfür edemezsin okumuş etmiştir fakat 15 aylık yapanlara bi çok eziyet yapılıyo. kısa söylemek gerekirse o iş yalan herkes aynı tasa konulamaz

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nihat
    nihat's avatar
    Erkek

kısa dönem davası kalkarsa kısa dönem yerine adam okuduğu bölümüyle ilgili  TSK kollarında hizmet verebilir..

inşallah daha iyi bir yol bulurlar 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ozzzz
    Ozzzz's avatar
    Erkek
    cık (:

Ben bu insanları anlamıyorum.
Toplam Hit: 1015 Toplam Mesaj: 5