Kısa Film İçin Kamera Tavsiyesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    my4
    my4's avatar
    Erkek

olan var mı

bütçe en fazla 400 lira. ucuz olursa iyi olur.

daha iyi bir dünya için ne yapıyorsun?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Perihelion
    Perihelion's avatar
    Erkek

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-video-kamera-sony-handycam-dcr-sr45-138184365/detay

veya bunun gibi handycam ler işini gayet rahatlıkla görür. yada mini dvd ye kayıt yapan cihazlarda hem ucuzdur hemde işinide görür, dijitale çevirebilmen lazım sadece o kadar

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nonick
    nonick's avatar
    Erkek

Hocam bu kameralar kısa film için yeterli olmayacaktır. Benim de yakın zamanda bir kısa film projem var ama mali durumları ayarlayamadım. :)

Kamera olarak kullanmak adına şuan DSLR fotoğraf makinesi alman çok daha yararına olacaktır. Canon'un 550D, 600D veya 650D gibi makineleri iş görür ancak ben örneğin 650D alıp diğerleriyle yetinmek istemiyorum. 5D Mark modellerine zaten çıkmam imkansız o yüzden 650D için bi miktar para biriktirmeye bakıyorum. Yanında da eğer bulabilirsem 50MM bi lens ile çekim yapmayı düşünüyorum.

Not: Kültürbakanlığı, kısa film için eğer gerekli kriterlere uyuyorsa sponsorluk yapabiliyor. Benim elimdeki senaryo, kriterlere uymadığı için başvuramıyorum. Sen bi dene:

http://www.sinema.gov.tr/ana/sayfa.asp?id=48

hay
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuMaN
    JuMaN's avatar
    Erkek

DSLR makine kirala hocam sahibinden.com da kiralık makineler var günlügü 100 TL olması lazımdı 1 günde halledersin zaten.

[URL=https://meettomy.site] Pretty Womans from your city[/URL]
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dos_Attach
    Dos_Attach's avatar
    Erkek

sanyo xacti modellerine bi bak. hem ucuz hem kaliteli video çekimleri var

Dolar Ve Euro zulada elimde çek defteri, bir imzayla işin tamam arabanı çek serseri.!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Perihelion
    Perihelion's avatar
    Erkek

dslr makineler pahalı arkadaşlar 400 tl en fazla dedi arkadaş ve ben mini dvd ile ki bu 400 tlden cok ucuz bir panasonic marka bi aletti gayette kısa filmler çektim. birakın dslr yi handycam'i compact bir makineyle bile çekimler yaptım. fiyat düşük olunca önerebileceğim bunlar.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek

400 TL'lik bedeli kiralama ücreti olarak planladığını varsayıyorum,  black magic'in sinema kamerasını önerebilirim 

http://www.youtube.com/watch?v=uPHq--O7UiM

dont think twice its all right
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

efe aydal a aynisini sorduydum sanyo xacti onermisti

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mungabunga
    mungabunga's avatar
    Erkek

*arkadaşlar bu galaxy s4 gibi son model 1080p video çeken telefonlarla çekim yapmak nasıl olur ?

*video çekerken kayıt ortamı olarak SD karta kayıt yapanla, DIV kasete kayıt edip bilgisayara analog olarak
    aktarma konusunda farklar var mıdır ?

kısa film yapmak istersek kameranın hangi özelliklerini göz önünde bulundurmak lazım? 

ve bu konuda başka bir şey söylemeyeceğim...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

kısafilm çok kolay gibi gözüken ama çok zor bi iştir.

öncelikle ben duygusal daha çok görüntü ile bişeyler yapacağım diyalog çok gecmiyecek diyorsan fullhd cam gibi ceken bi kamera lazım. buda sony nin 3 bin liradan başlayan handycam leri veya canonun 5-7 arasında değişen 5d mark modelleri ile mümkün olabilir. lens cok önemli zoom lens 50mm f:1.4 lens işinizi fazlasıyla görür. 

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
Toplam Hit: 2069 Toplam Mesaj: 10