Kısa Film, Reklam Filmi Senaryolarını Değerlendirmek...
-
Merhabalar,
Hali hazırda 40 civarında senaryo yazıp kenara attım. Bazıları sosyal sorumluluk, bazıları reklam (özellikle saldırgan ve gerilla pazarlamaya müsait reklam) filmlerinin senaryosu. Tüm bunları nasıl değerlendirebileceğimi bilemedim. Paraya çevirmek, değerlendirmek istiyorum. Sizin fikirlerininizi almak istedim. Nerede nasıl yapabilirim? Siz olsaydınız ne yapardınız?
Cevaplarınızı bekliyorum.
Saygılar
-
Senaryolarına güveniyorsan roller için 3-5 oyuncu, sağlam bir kamera ekibi, görüntü yönetmeni vs. bulup bahsettiğin sosyal sorumluluk projesine ilk adımı atabilirsin. Kısa filmini hazırlarsın ve Youtube başta olmak üzere birçok platforma yüklersin. Facebook, Twitter tarzı sosyal medya araçlarında tanıtımını yaparsın, bizler yaparız. Bu şekilde kendini ve senaryolarını tanıtmış olursun vatandaşa. Tabi senaryolar güzel olmalı.
Bu ilk önerimdi, ikincisi geçen yılın yaz aylarında Okan Bayülgen ATV'de Çek Bakalım isimli bir program yapmıştı. Bu yıl yaz bitti belki ama seneye yine yapabilir. İlk cümlelerde bahsettiğim kamera ekibini hazırlar, filmini çeker, katılırsın. Tabi bunun için de olup olmayacağı belli olmayan bir programı beklemen lazım. Yapacak başka bir şey yok gibi. -
fikrettin bunu yazdı
Senaryolarına güveniyorsan roller için 3-5 oyuncu, sağlam bir kamera ekibi, görüntü yönetmeni vs. bulup bahsettiğin sosyal sorumluluk projesine ilk adımı atabilirsin. Kısa filmini hazırlarsın ve Youtube başta olmak üzere birçok platforma yüklersin. Facebook, Twitter tarzı sosyal medya araçlarında tanıtımını yaparsın, bizler yaparız. Bu şekilde kendini ve senaryolarını tanıtmış olursun vatandaşa. Tabi senaryolar güzel olmalı.
Bu ilk önerimdi, ikincisi geçen yılın yaz aylarında Okan Bayülgen ATV'de Çek Bakalım isimli bir program yapmıştı. Bu yıl yaz bitti belki ama seneye yine yapabilir. İlk cümlelerde bahsettiğim kamera ekibini hazırlar, filmini çeker, katılırsın. Tabi bunun için de olup olmayacağı belli olmayan bir programı beklemen lazım. Yapacak başka bir şey yok gibi.Maddi imkanlar şeraitinde kadro kurmak mümkün, yönetmenliğini de yaparım. Sanki hiç yapmadığın iş :) Sıkıntı yaşayacağım nokta şu olacaktır. Gönüllüleri toplarım oyuncu olarak, kamera ekibini, ışıkcısını filan da ayarlarım da; youtube, facebook, gibi gibi mecralarda yayınlanan videoların geri dönüşümleri çok geç olabiliyor. Haybeye çalışmış olmak da var işin ucunda.
Okan'ın programını biliyorum. Ona katılmayı hiç düşünmedim açıkcası. Benim kafa yorduğum noktayla onların aradıkları uyuşmuyor. Haa birde senaryo hırsızları var. 4-5 sahnelik bir text çıkarmıştım 2-3 sene önce. Genç senaristlerin kaynaşmaya çalıştıkları bir platformdu. Üye olup ilk metni gönderip eleştirmelerini beklerken; aynı textin noktası virgülü değişmeden, aynı platformda ki beyinsizlerden biri tarafından bir dizinin senaryosuna iliştirildiğini öğrendim. O gündür bu gündür paylaşım yapmıyorum...
-
sanırım bir yapımcıyla bağlantı kurup, ona senaryolarından bahsetmen gerekiyor.
-
Burak_x e pm cak yol gosterir benim kuzen kendisi
-
zor abi de sen bana atarsan elimden geldiğince çekmeye falan çalışırımç benim de birkaç senaryo var çok zamandır çekmek istiyorum yapamıyordum. şimdi mezun olunca daha fazla vektim var.
çekecek olursam haber veririm haberleşiriz sıkıntı olmaz. çalıntı muhabbeti olmaz yani.
-
Prometheus bunu yazdı
zor abi de sen bana atarsan elimden geldiğince çekmeye falan çalışırımç benim de birkaç senaryo var çok zamandır çekmek istiyorum yapamıyordum. şimdi mezun olunca daha fazla vektim var.
çekecek olursam haber veririm haberleşiriz sıkıntı olmaz. çalıntı muhabbeti olmaz yani.
Eğer teknik açıdan ekip sağlamsa neden olmasın. Biraz kurcalayayım, işe yarar olanları derler çekeriz. Bireysel silahlanma karşıtı bir senaryo var onu çekebiliriz aslında. Aile içi şiddeti de kapsayan güzel birşey çıkartırız. Youtube üzerinden yayıp; silahlanma ile mücadele eden, kadın haklarını savunan, aile içi şiddeti önelemek isteyen kurum,kuruluş dernek vakıflara ve ilgili bakanlıklara göndeririz. Ulusal kanallardan birinde haberlere sıkıştırabilirsek piyasaya kafamızı uzatmış oluruz.
Neyse ben bi elimdeki textleri inceleyip derleme yapayım.
-
HannibALgan bunu yazdıPrometheus bunu yazdı
Eğer teknik açıdan ekip sağlamsa neden olmasın. Biraz kurcalayayım, işe yarar olanları derler çekeriz. Bireysel silahlanma karşıtı bir senaryo var onu çekebiliriz aslında. Aile içi şiddeti de kapsayan güzel birşey çıkartırız. Youtube üzerinden yayıp; silahlanma ile mücadele eden, kadın haklarını savunan, aile içi şiddeti önelemek isteyen kurum,kuruluş dernek vakıflara ve ilgili bakanlıklara göndeririz. Ulusal kanallardan birinde haberlere sıkıştırabilirsek piyasaya kafamızı uzatmış oluruz.
Neyse ben bi elimdeki textleri inceleyip derleme yapayım.
Fatih abinin senaryolarına hayranım bana 2 tane senaryo verdi birini cektik yarısmaya yolladık aralık ayında acıklanacak sonucu telif hakkını yarısmayı düenleyenlerin elinde onun icin riske girip internete yüklemiyorum..tbt ye özel gösterim yapmayı düşünüyorum. fatih abiye izleticektim ama yarısmadan önce izletmeme kararı aldım uğuru kacar ne bilim :D sabır biraz daha..
kurguda yardım edebilirim özel efekt felan, silah deyince heyecanlandım :) dediğim gibi kurgu işi kolay fatih abi.. kendi projelerimicekeceğim iin cekmde yardım edemem kurgu dersen emrindeyim..
-
bu arada fatih abinin hacker senaryosu icin bi hastanenin server odasında cekim yapmak icin izin aldık baya zor oldu, bankadanda izin almak üzereyiz. emniyet müdürlüğünden ve valiliktende izinleri almak zor oldu tanıdıklar araya girdi sağolsunlar. kültür bakanlığındanda izin aldıktan sonra polis arabalarını kiyafetlerini server odasını felan kullanabileceğiz.
kısa filmden cıktı iş mini dizi projesine dönüştürdük senaryoyu geliştirdik.
bu sene bu projeyle mesgul olacağız. :D
-
Hakkinen bunu yazdı
bu arada fatih abinin hacker senaryosu icin bi hastanenin server odasında cekim yapmak icin izin aldık baya zor oldu, bankadanda izin almak üzereyiz. emniyet müdürlüğünden ve valiliktende izinleri almak zor oldu tanıdıklar araya girdi sağolsunlar. kültür bakanlığındanda izin aldıktan sonra polis arabalarını kiyafetlerini server odasını felan kullanabileceğiz.
kısa filmden cıktı iş mini dizi projesine dönüştürdük senaryoyu geliştirdik.
bu sene bu projeyle mesgul olacağız. :D
Yuhannesburg la. Ben o hacker olayını kısa bir bilgisayar-hayat ve internet-insan ikilemi üzerine düşünmüştüm. Metinde ki cümleler de bu yüzden derin anlamlar içeriyordu ama konuyu bu kadar dallandırıp budaklandıracağımı tahmin etmemiştim. Aralık ayına kadar bekletme lan özelden ilk filmin kurgulu-kurgusuz fark yapmaz son halini izlemek istiyorum. Bakalım nasıl olmuş. Geçişleri nasıl yapacağımı da daha iyi gözlemlemiş olurum ;)
Linki bekliyorum...