Kısa Sürede İngilizce Eğitimi
-
Sayın mürid ve mürideler merhabalar,
malûm, yaz geldi, iş yok güç yok uğraşmak için bir şeyler arıyorum. basit seviyede ingilizcem var, kelime haznem geniş sayılır fakat cümle kurmakta büyük sıkıntılar çekiyorum.
internetten hangi eğitim videosunu seçeceğime de karar veremedim gitti, daha önceden tecrübe edinmiş olan varsa ve yol gösterirse sevinirim.
bir de, önerebileceğiniz, bir site/forum vb. bir yer varsa oradaki dökümanlara da göz atmak isterim ama önceliğim eğitim videosu.
teşekkürler. -
hocam bir grammar kitabı al yada netten zamanlara bak , When li , if li cümlelere bak. fiilerin geçmiş zamanlarına çekimlerine felan bak .
4-5 gün sonra effortles english diye bir set var torentte bulabilirsin onu indir power english e başla. aynen denildiği gibi çalış. Ben çok uğraştım bu dil olayına erasmıstur kıldır tüydür. iş hayatında öğrenebildim en son.
-
hocam merhaba!
madem işin yok, yaz boş sana diyeceğim şudur hiç eğitim setleriyle vaktini harcama..
ingilizce altyazılı dizi ve animeleri gece gündüz izle haftada 1 altyazısız orjinal dil film izle, anla anlama boşver sadece izle ve hoşuna giden replikleri tekrarla vurgusunu da yap, sabahları ayna karşısında ingilizce sövüşmelere başlayacaksın..eğer dizi yapacam diyorsan 8-10 sezonluk fantasy ve macera dizilerini seç izlerken eşlik etmeyi unutma gerekirse koltukta amuda kalk ama o heyecanı yaşa.
kore animeleri önermiyorum 3.bir dil kafanı allak bullak edecektir.. bildiğimiz TMNT, Kung fu panda, The amazing spider man izleyebilirsin.. seslendirmelerde dil kullanışı daha bir içtendir arkadaşınla konuşuyormuş gibi hissedeceksin bazen 1-2 tekme attırır adama, bacaklarını da esnetmiş olursun.
veya yabancıların olduğu bir online oyun bulabilirsin.. orada en saçma cümleyi kursan da kimse dönüp ne dedi la bu demez ve zamanla cümleleri nasıl kuracağını kavrarsın.. örneğin wow private serverlardan herhangi biri ben warmane>mop takılıyorum gelmek istersen katıl aramıza..
Ne diyor bu lavuk dersen.. üstteki satırların sonucu: elimdeki Oxford damgalı sertifika -
-
Benimde çat pat var.
Bende kısa sürede eksikliklerimi tamamlayıp öğrenmek isterim.
Bilmiyorum eğitim setleri ne kadar işe yarar :(
-
Lingusta var hocam.
8 gündür çalışıyorum bu tekniği. İngilizce anlayıp konuşamayan biri olarak söylüyorum. Konuşmanı sağlıyor.
Sana günlük hayatta en çok kullanılan kendini ifade ederken en çok yardımcı olucak kelimeleri öğretiyor.
Tavsiye ederim...
99 tane ses dosyası veriyor sana.
3 ay boyunca her gün yarım saat çalışman gerekiyor.
Söylediği şeyleri sürekli tekrar ediyorsun zaten. Soru soruyor cevap veriyorsun. Veya sana sorduruyor soruyu.
Aynı dersi gün içinde birden fazla da dinleyebilirsin.
Forumda vardı daft paylaşmıştı.
angelofhope tarafından 29/Haz/15 12:08 tarihinde düzenlenmiştir -
En kısa sürede yurtdışı eğitim programlarına katılarak ya da orada birkaç ay geçirerek öğrenirsin.
Onun dışında kitapçılardaki 10 günde İngilizce zırvaları vakit kaybı.
Herhangi bir gramer kitabı edin, bol bol yabancı video, podcast, film, dizi vs. izle. Fırsatın varsa penpal gibi sitelerde başkalarıyla yazış. Çevrende senin gibi arkadaşın varsa telefonla ya da skype üzerinden İngilizce konuş, tartış. En önemlisi bol bol İngilizce kitap oku. Zor gelir dersen seviyeli 30-40 sayfalık ince kitaplar var. Onlarla başlayabilirsin. Ama zamanla bunları bırakıp gerçek kitaplara yönelmen gerekecek.
Eğitim videoları dershane mantığıyla hareket eder. Fakat hepsi böyle değil. Özellikle yabancı dille hazırlanan belirli amaca yönelik Effortless English gibi paketler farklı metotlarla öğretmeyi hedeflerler. Bir üstteki sana sadece temel gramer öğretir. Sınava yöneliktir. Günlük kullanımda pek işine yaramaz. Daha çok kulak dolgunluğu lazım.
Mümkünse İngilizce kartları var onlardan edin. 8-10 lira bir şey çok pahalı değil. YDS ya da TOELF gibi sınavlara uygun hazırlananları tercih edersen belirli seviyede en çok kullanılanları bir arada bulursun. Yoksa ilköğretim seviyesinde catch, red, flag gibi kelimeleri öğrenirsin. Sözlük okumaktansa bu çok daha mantıklı diye düşünüyorum. Zaten bu kartlar da ufak bir sözlük ebatında oluyorlar. Fakat tek farkı eş anlamlılar ya da kalıpları öğreniyorsun.
