Kişilik Problemi
-
selam ahali.
sanırım bende kişilik problemi var.şöyle ki ;
okulun başında,çok sakindim,tenefüslerde fln kendi aralarında tepişen sınıf arkadaşlarıma fln çocuk musunuz fln diyordum.
fakat şu an öyle bir duruma geldim ki,ben de katılıyorum.
emir cümlelerim çoğalmış.kız arkadaşlarımdan bu şekilde tepkiler alıyorum.fakat etrafımdaki grupta hiç dağılma yok,aksine çoğalma var ve kendimi niyeyse saygın hissediyorum.ama sanırım burdaki olay farklı,bana ben olduğum için değil,iri olduğum için saygı yada korku , ne bileyim öyle bişey gösteriyorlarmış gibi.hatırlıyorum da,5-6. sınıfta çıkmadığım kız yoktu,bu işi bilirdim,rahatlıkla istediğim kızla çıkabilirdim,özgüvenim vardı,yüz yüze konuşabiliyordum kızla rahat bir şekilde,artık onu da yapamaz hale geldim.özgüvenim çok çok azaldı.
istediğim şey,sadece saygı.gerçekten saygı,ama bu reislik fln anlamında değil,hani uefa maçlara tabela koyuyor,respect for others diye,o olay işte..
yoksa polat alemdar fln davranışında bi insan değilim.agresif bi yapım var,doğru ama bu genellikle olaylara karşı şekilleniyor.
yılın başında sevdiğim kız beni reddettikten sonra bozuldum sanırım.sanki içgüdülerim frenliyordu beni.
çok iyi insan fln diyordu,artık doğru düzgün diyaloğum yok,hep fiyasko.
bir gün sakin oluyorum,bir gün agresif,bir gün hareketli,bir gün oturaklı.
kendimi çözemiyorum.bir de bunların üstüne her gün bambaşka bir hocayla , başka bir derste farklı notlar almanın psikolojisi..
yardımlarınızı bekliyorum. -
Username : batuhan14 ID : 35258 İsim : Batuhan Soyisim : - Yaş : 15 Cinsiyet : Erkek Medeni Hali : Bekar Ülke : Türkiye
Doğal bi süreç ergen psikolojisi atlatıcaksın..
-
yardım lazım işte,içimi dökmek için açmadım konuyu :)
bu süreci en rahat nasıl atlatırım,bu davranışlara bir anti-davranış öneriniz var mı :S -
Bu problemi çözsen kafan başka bişiye takılacak..
ergen stili düşünme süreci..
fazla takılmadan dikkatini başka aktivitelere yönlendirmeye çalıştır olay bu..
-
futbol oynuyorum da,o beni daha da yoruyor,sıkıyor fln..
zaten dersler ağır,onu da vicdan yapıyorum :P -
batuhan14 bunu yazdı:
-----------------------------
futbol oynuyorum da,o beni daha da yoruyor,sıkıyor fln..
zaten dersler ağır,onu da vicdan yapıyorum :P
-----------------------------karate ye yazıl ve dayak ye :D ben denedim çok etkili bi sonuç hem belli bi süre sonra senin dövmenede izin var :D
-
ergenliğe hoşgeldin :)
şaka bi yana da eğer ciddi ciddi bu anlattığın şekilde rahatsız oluyorsan, benim tavsiyem bir psikoloğa gidip konuşman. burada biz dinleriz, tavsiye veririz ama uzman birinin tavsiyesi daha yol göstericidir. ileride bunalıma girmeni istemem.