folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayar Güvenliği - Backdoorlar
linefolder Kişisel Bilgisayarımdaki Anormallik



Kişisel Bilgisayarımdaki Anormallik

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Aralık/2003
    Erkek

    Beyler konuyu doğru yere mi actım bilmiyorum. Bilgisayarımda bir anormallik var. Bir süredir dikkat ediyorum. Banka ve Devlet sitelerine bağlanırken tuhaf bir sorun yaşıyorum.Bugün CİMER'e yazmaya calıştığımda yine başıma geldi. 

    Banka ve Devlet sayfalarına bağlanmaya kalktığımda(daha cok şifre gireceğim veya form doldurduğum sayfalarda) sayfaya bağlanamıyorum. Aşağıdaki şekilde bir ekran acılıyor. Fakat aradan 2-3 sn geciyor , sayfa kendisini yenileyip girmeye calıştığım sayfaya bağlanıyor. 

    Bugün bir de yan tarafta Avast uyarısı cıktı. Dediğim gibi ekran aşağıdaki gibi oluyor 2-3 sn icinde bağlanması gereken sayfaya kendi kendisine bağlanıyor. Başka sitelerde bu tarz bir problem yaşamadım.

    Bir akıl verin niye boyle olur ? neyi kontrol edeyim , neyden şüpheleneyim? (not : bilgisayarı 6 senedir format atmadan sıkıntısız kullanıyorum. Yaşadığım tek anormallik bu oldu. Browser Chrome , Kullandığım zamanda Dot VPn eklentisini kullanıyorum)





    Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Naruto
    Naruto's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Haziran/2015
    Erkek

    Benim masaüstü pc de aynı problemler oluyor.sistemi düşük diye kaldıramıyabiliyor.


    la geldik bi fırtına gidiyoruz bi fırtına
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    Avastın verdiği uyarı vpnden kaynaklanıyordur hocam. sonuçta kim snifliyo seni bilemezsin vpnde.

    VPN ile banka edevlet MEB sitelerine girerken o problem bende de oluyor genellikle. yurtdışı ip olduğundan sanırım.

    vpn kapatınca sorun olmuyor.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Aralık/2003
    Erkek

    Bu olaylar olurken Vpn eklentisi browserda etkin değil dostum. Browserde etkin bıraktığım sadece Adblock oluyor genelde. 

    Ayrıca bilgisayarı acıyor kendine geldikten sonra pc, chrome'u acıyorum. Adresleri yazıyorum , siteler bağlanmaya calışıyor. Fakat uzunca bir süre bağlanamıyor. O ara "netstat -ano" komutunu calıştırıyorum.
    Cıkan ekranda PID nolarına gore Processten programları kontrol ediyorum. Hepsini buluyorum ama 5580'i bulamıyorum. Ben bu işlemlerle uğraşırken chrome problemsiz şekilde sitelere bağlanıyor.

    Bu netstat olayını , bu durumu yaşadıkca yapıyorum. 5580 dediğim program farklı PIDler alsada bağlanmaya calıştığı İpler hep aynı , processten kendisini gorme fırsatı henüz bulamadım. PC güvenliği konusunda pek birşey bilmiyorum , servisleride tanımıyorum acıkcası. El yordamıyla birşeyler bulmaya calışıyorum. Belki kullandığım bir uygulama veya ayar tüm bunlara sebep oluyodur bilemiyorum.



    Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tranceport
    tranceport's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Haziran/2006
    Erkek

    firefoxu dene


    Atatürkçülük ölmez bir hedef, yükselen bir şereftir.
Toplam Hit: 4934 Toplam Mesaj: 5
trojan chrome banka hack virüs avast trojan dotvpn edevlet