

Kişisel İnternet Siteleri Nasıl Takip Edilesi Hale Getirilir?
-
Merhabalar,
Bir konuda sizlerden bilgi almak istiyorum.
Diyelim ki bir A kişisi var. Adı Ali olsun. Bu Ali'nin soyadı da Veli ve aliveli.com/alivelicom.tr gibi bir domaini var. Hikayemizin kahramanı ali sıradan bir vatandaş. Akademik kariyeri yok, bir holdingin CEO'su değil, meşhur bir pop yıldızı değil. Bildiğin SÇMA (Sarı Çizmeli Mehmet Ağa) peki bu vatandaşın internet sitesi nasıl herkesin merak ettiği incelediği bir internet sitesi haline gelir?
Fikirlerim;
- Uzmanlaşmak.
SÇMA olan Ali, bir konuda yetkin olmalıdır. Bu kampta ateş nasıl yakılır sorusunun cevabı da olabilir, nitrogliserin yapımının da. Önemli olan tek bir konuda herşeye hakim olmak.
- Özgün içerik.
Başka yerde C/P yapmadan, emek vererek ve gerçekten bilgilerini, tecrübelerini işin içine katmalıdır. Diğer türlü domaini C/P yaptığın siteye yönlendirmek daha kısa bir yol olur.
- Sosyal medya
Facebook, Twitter ve diğer sosyal medya ağlarında herkesin paylaşabileceği kriterlerde video, fotoğraf ve entry paylaşmak.
- Youtube kanalı
Uzmanlaştığınız konuda Ali'nin açacağı Youtube kanalı sitesine daha fazla ziyaretçi almasını sağlayacaktır.
Benim fikirlerim bunlar. Unuttuğum atladığım bir nokta var mı? Eğer varsa anlatır mısınız?
Ona göre kendi kişisel sitemi revize edeceğim.
Saygılar
-
Ali havayı iyi koklamalıdır ve birazda ön görülü olmalıdır toplumun aç olduğu noktayı bulmalı ve alanında tek olarak çıkmalıdır herkesin yazıp çizdiği bir konuda en iyisini yapacağım diye yırtınmaktansa kimsenin elini sürmediği konuda sağlam ama fazla kasılmamıl bir makale işini görecektir.
-
sen ne çektin be ali
up olsun
-
Aslinda ozgunlugu farkli yorumluyoruz. Ayni makalenin kelimelerini degiserek ozgun yaptigimizi saniyoruz. Aslinda webte olmayan yetersiz olan icerigi girmek lazim. Boyle boyle tutulur millet.
Simdilerde bilmem ne dedirten 15 foto yada filan filmin bilinmeyen 25 sirri gibi konular tutuyor cunku adam daginik olan bilgileri birlestirip sunuyor.
Sosyal medya isi ise bana kalirsa para ile olacak is. Magazin vb siteler artik inci sayfalariyla anlasiyorlar (cunku aktif kitle digerlerine gore fazla) 1 ay her konu icin link paylasimi yapiyorlar boylelikle site ister istemez kendi cevresini oluaturmus oluyor sonrasinda kaymagi yiyip yola devam ediyorlar.
-
Kabataslak anlatmaya calistim telefondan anca bu kadar mk ttneti internet gitti gelmedi :W
-
Evet diğer cevapları alayım.
-
uzmanlaşmaktan başka çare görmüyorum. üstelik insanlığa da yararlı. her konuda içerik olan site hiçbir konuda tatmin edici olmuyor. en uç en bilinmedik şeyi yapsa yine de takipçi bulur illa. fakat herkesin yaptığını yaparsan kimse umursamaz.
-
İlgi çeken konu olmalı, özellikle Free unsurunu içeren her türlü paylaşım Türk insanın en beğendiği kısım diye düşünüyorum.
Ayrıca lise çağına erişmek için sabırsızlanan ve bu aşamada olan her buuuullllluuuuuu çağı kişisininde bu tarz konuları aramaktaki başarısı Google aramalarına bilhassa yansımıştır.
Ne kadar ücretsiz içerik o kadar çok hit demek bence yanlış olmaz. Şu devirde 10 sayfalık makale yazsam 1000 kişiden ellisi ya okur ya okumaz. Bu tarz şeyler tutmuyor bence kanımca.
-
Ali güncelliğini koruyacak olan bir konuda uzmanlaşırsa ve bıkmadan usanmadan dallamadan aynı konu üzeride yazmaya devam ederse takip edilir.
ör: http://tutorialzine.com/