folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun Hakkında

Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3Dxsolid
    3Dxsolid's avatar
    Erkek

Müridler avukat olan ya da bu olayları bilen var mı bilmiyorum ama şöyle bir sorum var.

Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanunu ile beraber bildiğim kadarı ile internette depolanan, sergilenen ya da üyelik vb ile oluşan internet profilimizin silinmesini talep edebiliyoruz. Yalnız bu içerik silme prosedürü nasıl işliyor. Yani internette ne kadar resim, video, sgk bilgisi, üyelik vb varsa (şu ve bu site hariç ) ilinsin denebiliyor mu ?

Yoksa sadece Türkiye sınırları içindeki kanunlara tabi siteleri mi kapsıyor?

Hayırlısı...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kukunku
    kukunku's avatar
    Erkek

Hocam soyledigin gibi turkiye deki kanun turkiyenin yaptiriminin oldugubl yerleri etkiler. Bahsettigin kanun tam nedir ne degildir bilmiyorum fakat merkezi tr olmayan ya da tr ofisi vs olmayan bir yere devlet icerigi kadir dese ne olur?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    3Dxsolid
    3Dxsolid's avatar
    Erkek
    kukunku bunu yazdı

Hocam soyledigin gibi turkiye deki kanun turkiyenin yaptiriminin oldugubl yerleri etkiler. Bahsettigin kanun tam nedir ne degildir bilmiyorum fakat merkezi tr olmayan ya da tr ofisi vs olmayan bir yere devlet icerigi kadir dese ne olur?

Hani avukat aracılığıyla interpol işleri gibi o ülkeye bilgi verip serverden şu bilgiyi silin gibi bir yaptırımı olabilir ama bizim ülkenin dışarıda ne kadar ağırlığı olur ondan emin değilim... :/

Hayırlısı...