Kişisel Web Sitesi Hk.
-
kendime ait websitesi açmayı düşünüyorum.web tasarım işlerinden falan fazla anlamam.
kişisel web sitesi yapanlar editleyerek yapmıyor mu ?
elinde kişisel web sitesi için güzel templates olan var mı ?
EDİT : 0'dan yazanlara lafım yok :)
-
wordpress kullanıyoruz genelde
hem kullanımı kolay hem editlemesi kolay
-
PCoDeR bunu yazdı:
-----------------------------
kendime ait websitesi açmayı düşünüyorum.web tasarım işlerinden falan fazla anlamam.
kişisel web sitesi yapanlar editleyerek yapmıyor mu ?
elinde kişisel web sitesi için güzel templates olan var mı ?
EDİT : 0'dan yazanlara lafım yok :)
-----------------------------Selamlar,
genel izlenen yol şöyle
öncelikle, nasıl bir site açacağına karar veriyorsunb, Blog, portal, forum vs. daha doğrusu sitenin formatını belirliyorsun diyelim.
sonra, amacına uygun scripti seçiyorsun. blog için işte wordpress, portal için joomla, forum için vbulletin vs. ( sisteminin eklentileri vs varsa, bunları da derlersin, hangilerini kullanacağına karar verirsin) not: satın aldığın host da önemli biliyorsun zaten, desteklediği dile uygun scripti bulcaksın ya.
bu adımdan sonra, eğer hazır bir sistem kullanıyorsan, internette o sistem için yapılmış onlarca, yüzlerce, hatta binlerce hazır tema/template'leri download ediyorsun, birini gözüne kestirip bahsettiğin editleme işine girişiyorsun.
yine sistemine göre, türkçeleştirme yaparsın, logo vs. tasarlarsın, hoşuna gitmeyen ikonları değiştirirsin, seçtiğin eklenti/bileşen/modülü uygun noktalara yerleştirirsin vs.. böylece siten hazır olur.
not: yanlış anlama, hiç bilmeyen birine anlatır gibi yazdım, ama öyle düşündüğüm filan yok :) PC kursu vere vere böyle oldu.
-
Wordpress derim ben de.