folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kişisel Yazılarım

Kişisel Yazılarım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Merhaba müritler.

Kısacası aşırı asosyalim rutin bir hayatım var sıkılmaya başladım ve böyle bir olaya attım kendimi bu dört yazıyı sadece bugün yazdım.

eleştirel / felsefi olarak kafama esen yazıları yazıyorum açıkçası. tam tarzımın ne olduğunu belirleyemedim.

"Neden öldüm ? Daha çok gençtim." diyebilmek.

http://www.facebook.com/notes/umut-akta%C5%9F/neden-%C3%B6ld%C3%BCm-daha-%C3%A7ok-gen%C3%A7tim-diyebilmek/10150297782263554

Ermiş insan

http://www.facebook.com/notes/umut-akta%C5%9F/ermi%C5%9F-insan/10150297799928554

Siktiriniz gidiniz.

http://www.facebook.com/notes/umut-akta%C5%9F/siktiriniz-gidiniz/10150297836743554

Fotoğrafçılık Merakı Hakkında.

http://www.facebook.com/notes/umut-akta%C5%9F/foto%C4%9Fraf%C3%A7%C4%B1l%C4%B1k-merak%C4%B1-hakk%C4%B1nda/10150297925458554

Müritler açıkçası 16 yaşındayım.

Güzel veya süper olmuş gibi yorumlara ihtiyacım yok eleştirel yoruma ihtiyacım var beni eleştirin ki bende kendimi geliştireyim.

Yakında yazılarım için php de script yazmayı düşünüyorum orda yayınlıcam.

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Erkek

Bu içeriğe şu anda erişilemiyor diyore...

l enfer c est les autres Sartre ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Fotoğrafçılık Merakı Hakkında.

Son zamanlarda herkesin elinde bir fotoğraf makinesi görmeye başladım. Şu profesyonel dediklerinden uzun objektifli sanırsam. Artık o kadar çok görmeye başladım ki sokaktaki çocuğun elinde görünce dalaşasım geliyor. Yahu canım kardeşim, bu makineyi aldın 1000 - 1500 TL bir fiyata otun bokun fotoğrafını çekiceğine biraz üretken olsana aklını kullansana. Nedir bu fotoğrafçılık merakı kardeşim bir makine alan gidiyor papatyanın fotoğrafını çekiyor ?

Ayrıca şuna değinicem. Arkadaşların bir çoğunda farkettiğim şey bakarlar böyle malcasına makinenin objektifinden. Geçerler aynanın karşısına o objektiften kendilerini çekerler. Be geri zekalı ben milletin otu boku çekmesinden yakınıyorum sen üstüne daha bok birşeyi çekiyorsun.

Hadi hadi onuda geçtim. Fotoğrafın altına 2 tane götü bokluya hava atmak için Bilmem Ne Photography yazanlar.

Fotoğraf örnek ciddiye alma :F

Arkadaşım mal mısınız ? Hadi boktan bir fotoğraf çektin. Altına en boktan yazı fontunu beğenip birde Bilmem Ne Photography yazdın. Sonra gittin Facebook hesabındaki arkadaşlarına benim fotoğrafımı beğenirmisin yazdın beğendirttin. Zaten bunu hepimiz biliyoruz.

Sonuç olarak; bir makine almadan önce sizden bir on kere düşünmenizi istiyorum. "Acaba neyi çekebilirim ?" diye. Bu lafım özellikle otun bokun fotoğrafını çekenlere.

Not: Bu yazı hiçbir zorlama olmadan serbest şekilde yazılmıştır. Sözüm meclisten dışarı. Gerçekten güzel çalışmalar yapanlara bok atmak değil amacım.

Bu seferlik eleştiriye kaçayım dedim biraz. Öyle kafama göre takılıyorum bakmayın siz bana.

Siktiriniz gidiniz.

Son yıllarda beni tanıyan insanlar hep bana "Çok rahat bir çocuksun, hiç birşeyi takmıyorsun" demeye başladılar. Sınıf arkadaşlarım, hocalarım ve daha bir çok insan... Evet öyleyim. "Siktir git" demeyi çok iyi bilirim. Kafamdakilere, çevremdekilere... Bunu bana diyenlere "Siktir git" demeyi öğretebilmek istedim ama öğretemedim, kendimi anlatamadım. -Sadece aptalların ciddiye alındığı bir dünyada yaşıyoruz. O halde “Beni anlamıyorlar” diye üzülmek niye ?- İşte şimdi kafamda taktığım herşeye siktir git diyerek başladığım bu yazıya, beni anlamayanlara tekrar siktir git diyerek sona erdiriyorum.

"Neden öldüm ? Daha çok gençtim." diyebilmek.

Aslında şu haldeyken bir türlü ölsem "Neden öldüm ? Daha çok gençtim." gibi bir şey söylemeyi düşünmüyorum. Çünkü biran önce ölüp cehenneme gidip yanmayı veya cennete gidip yine teknolojiye tapmayı yeğlerim. Ve bu durumda, hayattan bezmiş insan edasıyla etrafta dolaşmayı, balkona çıkıp 15 dakika etrafına bakınmayı ve sonra gelip 11 yıldan beri hayatımı fetheden 2-3 parçadan oluşan teknoloji zırvasının başında saatler geçirmeyi hayatımın ana teması halinden çıkarmam lazım. Ve bu eylemi yaptıktan sonra, "Neden öldüm ? Daha çok gençtim." diyebilirim artık.

Ermiş insan

Korkulu bir hava vardı üzerimde. Normalde karanlıkta gizlediğimiz, insanların kalbinin yanında oluşan hoplamayla anlattığı en korkunç soyutlardan korkmayan bir insanım ben. 1 gecelik bir istisna üzerine bu korkumu yenmiş, ermiş bir insan haline gelmiştim. Yalnız kaldığım zamanlardaki gibi bir gece kapımı çalan soyutlara karşı korkmuş, titremiş ve hayretlerle olanları izlemiş veya duymuştum. Ve o gece anladım ki akılda biten soyutlarla yaşıyor insan oğlu ve gerektiğinde aklıyla bitiriyordu soyutları. Ve o gece aklımda bitirmiştim soyutları ben ve onlar yok olmuştu. Ortada birinin o somutta yaşamasını andıran sesler gitmiş yerini uzun ve karanlık bir sessizlik almıştı. İşte o gece ermiş bir insan haline geldim ben.

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

ilk eleştiri benden gelsin ozaman sana. yazma amacını bilmiyorum fakat genel olarak yazı yazmak birileri okusun diye yapılan birşeydir. ve okumaya başladığımda dilin çok itici geliyor. yazılarında hayattan bezmiş bi hava var. ki öyle olduğunu söylüyorsun. aklına gelen ilk şeyi yazmayı amaç edinmişsin. bulunduğun ruh halini yazıyorsun sadece. uzun yazı yazmak anladığım kadarıyla seni sıkıyor. bi konu üzerinde yazı yazmayı denemeni tavsiye ederim. aklına gelenleri parça parça yazmak yerine aklındaki herşeyi bağlantılı şekilde yazabilirsin. 

genel tavsiye : kalk şu bilgisayarın başından insan içine çık :D

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirri
    sirri's avatar
    Erkek

interfector bunu yazdı:
    -----------------------------

ilk eleştiri benden gelsin ozaman sana. yazma amacını bilmiyorum fakat genel olarak yazı yazmak birileri okusun diye yapılan birşeydir. ve okumaya başladığımda dilin çok itici geliyor. yazılarında hayattan bezmiş bi hava var. ki öyle olduğunu söylüyorsun. aklına gelen ilk şeyi yazmayı amaç edinmişsin. bulunduğun ruh halini yazıyorsun sadece. uzun yazı yazmak anladığım kadarıyla seni sıkıyor. bi konu üzerinde yazı yazmayı denemeni tavsiye ederim. aklına gelenleri parça parça yazmak yerine aklındaki herşeyi bağlantılı şekilde yazabilirsin. 

genel tavsiye : kalk şu bilgisayarın başından insan içine çık :D

-----------------------------

katılıyorum :D daha önünde çok zaman var geliştirirsin sen kendini rahat ol normal hayatta oldugu gibi de yazı yazarken rahat olma bence biraz kafa yor :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    The_Pilot
    The_Pilot's avatar
    Erkek

öncelikle yazın için seni tebrik ederim angelofhope

----------

bu arada arkadaşlar sosyal veya asosyal olmak İsteğe göre seçilmez.

içerisinde bulunduğunuz  hayat şartları, maddi durum, aile hayatı ve çevre Veya bazı hastalıklar Sizi asosyal yapmaya yeterde artar bile.

sosyallik veya asosyallik elle manuel olarak düzeltilmez Otomotikdir... İçerisinde bulunduğunuz şartları değiştirmedikçe, asosyallikden veya aşırı sosyallikden kurtulamazsınız... Her yönüyle asosyal bir insan Ne kadar sosyalleşmeye çalışsada genel anlamda şartları elvermiyorsa, daha çok acı çeker... dahada çok içine kapanır, daha büyük sorunlar Ortaya çıkar...

2011 - 2012'nin Türkiyesinde, içerisinde yaşadığımız Bu karışık ülkede gençler asosyal olmaya adaydır,,, her 3 gençden birisi asosyaldir ister istemez... Veya her 2 gençden 1'i.

bakıyorum asosyal gençler  İstemeseler Bile Mutlular Bu durumdan...
    (İçi Boş tavsiyelerde bulunmayalım.)
    fazla abartmayalım, üstlerine gitmeyelim... asosyal İnsanları anlayalım - Kabullenelim..

iyi günler, Saygılar...

http://www.youtube.com/watch?v=qhXcjiTOQzg Bana Ait Değil Ama, Yinede Onu Çok Seviyorum.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

@The_Pilot : katılıyorum hocam sana. asosyal olmayı bir kusur gibi görmek yanlışlıktır. bu konuda tbt müridlerinin anlayışlı olacağı kanısındayım zaten. eleştirilerde ona göre gelecektir.

ufak bir tavsiye daha kendime uyguladığım birşey :) yazarlar her zaman kendilerinden önceki yazarların yazım dillerinden bahsettilerine kadar bir çok konuda örnek alırlar. insanlar bunu özgünlük dışı kabul edebilir. illa  sıfırdan birşey yaratmana gerek yok. gelecekte edebiyat üzerine birşeyler yapmak istiyorsan gerçekten. bir yazarın bir romanını okuyup eleştiri yazısı yazmalısın. yazım dili. akıcılık. sadelik. vs. veya köşe yazılarını. ama bunları yaparken objektif ol. seninle aynı siyasi düşünceye sahip bir insanın kusurlarını görmezden gelemezsin. ufacık bir isteğim olacak. yazdığın bu dört yazıyı senden birleştirmeni. ve aralarında mantıklı bir bağlantı kuracak şekilde bir yazı yazmanı istesem çok mu olurum :) yani kafanı meşgul eden asıl sorunu ortaya çıkart. bu yazdıkların ana sorunun parçaları. kafanı kurcalayan bir düşünce var. bu düşünceye yoğunlaş emin ol daha derinlere de inebilirsin.

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    sırasıyla okumaya başladım zorla devam ettim.yo hayır küfürlerinden ötürü değil, itici bi havası vardı. Asosyal olduğunu düşündüğünü söylüyorsun sosyalleşmek için kendine bi şans tanı. Belki insanların haz ettiği şeylerden nefret etmemeyi denemen iyi olurdu biraz daha pozitif yaklaş. daha daha çok oku iki gün, iki hafta, iki yıl sonra kendini eleştirince bi eksiklik bi yanlışlık bulamıyorsan hemen orada bırak yazmayı
Toplam Hit: 1021 Toplam Mesaj: 8