Kitap Tavsiye -1

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek

    Bir zamanlar criminal arkadaşımızın yaptığı kitap tanıtım görevini haddim olmayarak ben yapmak istiyorum.Bundan sonra belirli aralıklarda farklı kitap türlerini tanıtmaya çalışacağım.Yeni çıkan ya da eski kitapları tavsiye edeceğim.Amacım ne okuyacağını bilmeyen okur kitlesini yönlendirmek ve bazı arkadaşlarımıza da kitap sevgisi aşılamak.. Çünkü bilinçsizce seçilen kitaplar bazen kişiyi okumaktan soğutur.O yüzden sizi hiç sıkmayan, okudukça bağlanmanıza bağlandıkça okumanıza sebep olacak türden kitapları tanıtmayı hedef edindim kendime :)

    Şimdi başlayalım..

    1- YAŞAR KEMAL İnce Memed (4 Cilt), Tür: Roman

     

     

    Yayıncının Açıklaması ve Yorumlar:

     Otuz iki yıllık bir zaman diliminde yazılan İnce Memed dörtlüsü, düzene başkaldıran Memed'in insan ilişkileri, doğası ve renkleriyle Çukurova'nın öyküsüdür. Yaşar Kemal'in söyleyişiyle "içinde başkaldırma kurduyla doğmuş" bir insanın, "mecbur adam" ın romanı.

    Abdi Ağa'nın zulmüyle köyünü terk etmek zorunda kalan Memed, Ağa'nın yeğeniyle evlendirilmek üzere olan Hatçe'yi kaçırır. Abdi Ağa'yı yaralayan, yeğenini de öldüren Memed eşkıya Deli Durdu'ya katılır, ancak kıyıcılığına katlanamadığı Deli Durdu'dan iki arkadaşıyla birlikte ayrılır. Memed, sıradan bir köy çocuğuyken, zulmedenler için eşkıyaya, köylüler içinse bir kurtarıcıya dönüşür.

    "Bir yaşam biçimini bir halkın portresi olarak böylesine veren bu romandan daha iyisi yazılamazdı."
    - The New York Times Book Review, (A.B.D.)

    "Şaşırtıcı, orjinal bir kitap."
    - Sunday Times, (İngiltere)

    "Epik boyutlara ulaşan ve muhteşem bir sone ulaşmak için hız kazanan öyküye kendizi kaptırıyorsunuz."
    - Sunday Times, (İngiltere)

    "Yaşar Kemal, şaşılacak ölçüde yaratıcı."
    - The Bookseller, (İngiltere)

    Yaşar Kemal, karakterlerini unutulmaz, seçkin ve gerçek hayattan daha da gerçekçi kılan detay zenginliği ie Rus edebiyatının kalitesine ulaşıyor."
    - Sunday Telegraph, (İngiltere)
    (Arka Kapak)

    Benim Yorumum: Bu yaşıma geldim ve bu kitabı yeni okudum.Gerçekten hep okumak isteyip de okuyamadığım, ertelediğim bi kitapdı ama pişman oldum.Çünkü her insanın KESİNLİKLE okuması gereken bir kitap.Bir insandaki çelişkileri, köylülerin ve ağaların durumları,insanların ezilmişliği ile ilgili yazılmış mükemmel bir kitap.Gerçekten o kadar sürükleyici ki Yaşar Kemal 32 yılda yazabilmiş.. 4 cilt sizi korkutmasın, göz açıp kapanana kadar ciltleri bitirirsiniz! İlk tavsiye edeceğim ve mutlaka ama mutlaka okunması gereken bir kitaptır

    ------------------------------------------------------------------

     2- Dale Carnegie - Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı, Tür: Kişisel Gelişim

    Yayıncının Açıklaması:

    Hayal ettiğiniz işin peşine düşerseniz bu işi elde edebilirsiniz. Şu anki işinizde daha iyi olmak isterseniz bunu da başarabilirsiniz. İçinde bulunduğunuz koşulları değiştirip lehinize çevirmek sizin elinizde!
    Bu kitapta yer alan, geçerliliği zaman içinde kanıtlanmış öğütler, elli yıldır binlerce ünlü insanı hem iş hem de özel yaşamlarında başarı merdiveninin zirvesine taşıdı.
    Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı;:
    90'lı yılların rekabeti ve karmaşası içindeki okuyucuların da potansiyellerinin doruk noktasına ulaşmalarını sağlamak için gözden geçirildi ve günümüze uyarlandı.
    Bu kitabı okuduğunuzda; insanların sizden hoşlanmalarını ve sizinle fikir birliğine varmalarını sağlamanın, onları kırıp incitmeden değiştirmenin yollarını öğrenecek, yaşamın sizin için daha kolay hale geldiğini göreceksiniz.
    Zirvede herkese yer var. Yeter ki siz ulaşmayı bilin!

    Benim Yorumum: Bu kitabı istanbulda otobüsteyken birinin elinde gördüm ve göz ucuyla okumuştum,hoşuma gitmişti ama bu kitabı o kadar aramama rağmen bulamamıştım.Tam 2 yıl aradım ve tesadüfen bi mağzada buldum. Bu kitap o kadar akıcı ki hayatında nerdeyse hiç kitap okumayan arkadaşlarıma verdiğimde iki günde bu kitabı bitirdiler. İlişkilerinizde,iş ve ev hayatında lider bir konumda olmak istiyorsanız bu kitap tam size göre.Piyasada bir çok kişisel gelişim kitapları var, ama onlardan en iyisi bu kitaptır.Yazar bu kitabı 1930 lu yıllarda yazmış.Tarih eski gibi görünüyor ama okuyunca günümüzde ne kadar uygulanabileceği açıkça görülebiliyor.Ayrıca bu kitap 50 yıl boyunca ABD de ders kitabı olarak okutuldu! Yazar muhteşem biri.

    Kitabı okudukça insanları kolayca ikna etmeyi öğreneceksiniz.Ve en sonunda da bir sosyal mühendis olarak ortaya çkabileceksiniz :)

    -------------------------------------------------------

    Şimdilik bu kadar kitap yeter. Kitapları e-kitap olarak okunmasını tavsiye etmem çok yorucu oluyor ayrıca kağıt yazısızyla 1 ve 0 lardan oluşan bir kitap çok farklı :) Maddi durumu yetmeyen arkadaşlar korsan kitap alabilirler .. Mesela ben ince memedin 4 lüsünü 25 ytl ye aldım..

    İyi okumalar dilerim arkadaşlar!


    Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EntelKoylu
    EntelKoylu's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Eylül/2005
    Erkek

    emegine saglık ertanım sen paylaş bi bakalım okuyalım


    ANDY // Burası mezopotamya, küresel oyunun bumerang cehennemi. Tanrı bile dünya düzeni için peygamberlerini hep buraya göndermiş. Çünkü burası aslında yeryüzü cennetiymiş. Daha Fazla Bilgi İçin Profilimi İnceleyiniz...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Eylül/2007
    Erkek
    2. kitabı merak ettim bekliyorus linkleri ertan hocam ..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek
    ne linki?

    Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
Toplam Hit: 918 Toplam Mesaj: 4