folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kitaplar Bedava Oldu Yine İlgi Görmedi

Kitaplar Bedava Oldu Yine İlgi Görmedi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Kocaeli'de bir kitapçı, insanları okumaya teşvik etmek için bazı kitapları ücretsizdağıtıyor. Ama kimse almıyor

Kocaeli’de bir kitapçı insanları kitap okumaya teşvik etmek amacıyla bazı kitapları, akşam dükkanını kapatmasına rağmen dışardaki tezgahının üzerinde bırakıyor. Tezgahtaki kitaplar, ‘paranız yoksa alabilirsiniz’ notuna rağmen alınmıyor. 

Karabaş Mahallesi Akçacami Caddesi’nde kitapçılık yapan Ferhat Gündüz (54), AA muhabirine, 17 yıldır kitap sattığını, İstanbul’da başladığı işi 2,5 yıldır İzmit’te sürdürdüğünü anlattı. 

Toplumun kitap okuma alışkanlığının çok düşük olduğunu, çok ucuz fiyata vermesine rağmen günde en fazla 5-10 kitap satabildiğini ifade eden Gündüz, ‘Geçmişe göre çok az kitap satıyorum. Fiyatlar, 50 kuruş ile 20 TL arasında değişiyor. Buna rağmen kitaplar toplumumuzda okuma alışkanlığı olmadığı için çok fazla rağbet görmüyor.’ dedi. 

Piyasa fiyatının altında satmasına rağmen alıcı bulmadığı için 5 TL’lik bir kitabı 2 TL’ye vermek zorunda kaldığını, bazı müşterilerin ise kitabın fiyatı çok düşük olmasına rağmen pazarlık yaptığını dile getiren Gündüz, şunları söyledi: 

‘Pazarlıkta ısrar eden bazı müşterilere ’o zaman kitap size hediyem olsun’ diyorum. Günümüzün eğitim politikası sürekli değişiyor. Sistem her yıl değiştiği için insanlar ne yapacağını şaşırıyor. Ekonomik nedenlerden kaynaklanan sorunlar da var. İnsanların alım gücü çok düşük. Çoğu ekonomik durumlarından dolayı kitap almayı son tercih olarak görüyor. Asıl sorun da bu." 

‘Parası olmayana bedava kitap veriyorum.’ 

Sattığı kitapların parasıyla geçinmesinin mümkün olmadığını, yaşamını birçok ihtiyacını kısıtlayarak sürdürdüğünü belirten Gündüz, insanları kitap okumaya teşvik etmek için elinden gelen gayreti gösterdiğini vurguladı. 

Dükkanının duvarlarında, "önce insanım diyorsan para sonra. Para araçtır. İnsan her şeyin üstündedir, özeldir" yazıları bulunan Gündüz, sözlerini şöyle sürdürdü: 

‘Dükkanıma gelen, parası olmadığı için kitap alamayanlara ücret almadan kitap veriyorum. Bu şekilde dükkana geleni kitap vermeden geri gönderdiğimi hatırlamıyorum. Hatta bazılarına ’paranız yoksa alın, okuyun, geri getirin’ bazılarına ise ’kitabı alın parasını daha sonra ödeyin’ diyorum. Müşterilerim ile mutlaka bir fiyata anlaşıyoruz. 10 TL’lik bir kitabı müşterimin cebinde 2 TL olsa bile veriyorum. Kitap alma imkanı olmayan, parası olmayıp kitap okumak isteyen herkese geldiği taktirde kitap verebilirim. Yeter ki insanlarımız kitap okusunlar.’ 

Gündüz, devamlı kitap okuduğunu, elinin altında sürekli bir kitap bulundurduğunu ifade ederek, parası olmadığı için kendisinden ödünç kitap alanların isimlerini yazdığı bir defteri bulunduğunu kaydetti. 

Akşam dükkanını kapatırken tezgahtaki kitaplarını içeri almadığını belirten Gündüz, şunları kaydetti: 

‘Kitap okumak isteyen herkes alabilsin diye 50 kuruş ile 1 TL arasında sattığım kitapların üzerine ’paranız yoksa alabilirsiniz’ yazısını bırakıyorum ama buna rağmen kitapları kimse almıyor diyebilirim. Yandaki dükkandan atılan çürük patates, soğan ve domatesleri toplayarak evine götürenler oluyor ama kitaba gelince bedava verdiğim halde kimse almıyor. Birileri keşke kitaplarımı para vermeden de olsa alıp okusa.’ (aa)

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=968673&Date=12.12.2009&CategoryID=77

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dertli
    dertli's avatar
    Erkek

sipariş usülü çalışıyormu acaba 

güzel bi iş yapıyor gerçekten 

imzayı bıraktım basıyorum artık
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Adam bedavaya değil 100 liraya playstation3 satsaydı mesela bir günde en az 30 kişi alırdı.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

:S ah ben orda olacaktım ki :S

tabii hangi kitapları da bedava verdiği önemli ama :/

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Diyarbakır'da tarihi Hasan Paşa Hanının altına 2 ay filan oldu çok büyük bir kitabevi açıldı :\

Kaçtır gidiyorum kitap bakmaya harbiden ilgi büyük. Bakınca duygulandım amk :D Gerçi gördüğün her 2 kişiden 1i dicle üniversitesinde öğrenci.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

bayzin bunu yazdı:
    -----------------------------

Adam bedavaya değil 100 liraya playstation3 satsaydı mesela bir günde en az 30 kişi alırdı.

ne 30 kişisi abi.

bende kalkar giderdim en basitinden.

He is finding himself.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mostwanted
    mostwanted's avatar
    Erkek

şarkıcı yada artist imza dağıtsa izdiham olurdu.sonrada bilim ve teknolojide neden geriyiz diye ah vah ederler

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek

Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.

Mustafa Kemal Atatürk

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

ValentinoRossi bunu yazdı:

Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.

Mustafa Kemal Atatürk

Tam yerine oturdu bu laf.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frosttear
    Frosttear's avatar
    Erkek

nerde bu kitapçı bilen varmı???

Toplam Hit: 977 Toplam Mesaj: 10