folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Kitaplar PDF Ye Nasıl Dönüştürülüyor ?

Kitaplar PDF Ye Nasıl Dönüştürülüyor ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DE5TROY3R
    DE5TROY3R's avatar
    Erkek

Biraz araştırdım, http://book2net.net/tr/kitap-tarayc.html gibi tarayıcılar var. Bu tarayıcıların normal tarayıcılardan farkı nedir, sayfa çevirebiliyorlarmı ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

verdiğin linke bakmadımda şöyle oluyor.

Word dosyasında hazırlanmışı varsa (taslağı falan olur) onu direk pdf yapıyorlar ya da normal bi kitabı tarayıcıda taratıyorsun resim resim geliyor sana her sayfa. sonra resimleri birleştirip pdf dosyası yapıyorsun. her sayfa bir resim. 

=)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

x3uqm4 bunu yazdı:
    -----------------------------

verdiğin linke bakmadımda şöyle oluyor.

Word dosyasında hazırlanmışı varsa (taslağı falan olur) onu direk pdf yapıyorlar ya da normal bi kitabı tarayıcıda taratıyorsun resim resim geliyor sana her sayfa. sonra resimleri birleştirip pdf dosyası yapıyorsun. her sayfa bir resim. 

Resim resim yapınca 50-100 mb oluyo bir kitap, tarayıcıdan tarattığında, zaten metin olarak eline geçiyor sayfa, bazen bir kaç harfte problem oluyor okadar. O da kitabın kalitesiyle ilgili. Resimleri de ayrıca eklemen lazım. Önce word dosyasını yaratıp sonra pdf e çevireceksin.

Yukarıdaki makina sanırım sayfa çevirme işlemini de otomatik yapıyor, yoksa ne farkı olacak normal tarayıcıdan.

edit: normal bir tarayıcıymış, para tuzağı.

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

http://www.youtube.com/watch?v=Kp3LhkT1jZY

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

Robinson_Crusoe bunu yazdı:

http://www.youtube.com/watch?v=Kp3LhkT1jZY

dehşet.

"param olsa da ben alsaaaam" 

edit: bir de ben şeyi sorayım, milletin yaptıgı ebook'lara bakıyorum, 1 mbtan max 10 mb'a kadar çıkıyor resimli deilse

ben yapıyorum 10-20-30 mb...

piyasadaki çoğu programı / detaylı ayarlarını inceledim, hiçbirisi başkalarının yaptıgı kadar iyi sıkışmış olmuyor.

ne kullanmak lazım

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Resimden yazı okuyan programlar da var AbbyFineReader gibi.. tarayıcıdan normalde resim olarak bilgisayara aktarılan kitap sayfası bilgisayardaki bildiğin yazıya (word, text, ) çevrilir.. pdf'e de çevrilir

Fakat normalde zaten kitaplar artık bilgisayarda yazıldığı için direk pdf'e çevrilir..

Genel olarak OCR programları olarak geçer

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

tarayıcılarının bazılarında kitap taratma özellği var tek tuşla tarayım programıyle 2. dk da e book yapıyosun

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mchacker
    mchacker's avatar
    Erkek

Abby fine reader programı ile çok rahat tarata bilirsiniz. ve resim olarak da değilyazı olarak ve ister word ister pdf orak kayıt edersiniz. yanlızsitesindeki kakter seini indirmelisiniz.

.
Toplam Hit: 2137 Toplam Mesaj: 8