Kitaptan Yazarın Kazancı?
-
S.a yayın evi yazardan cok kazanyor dye duymustum her türlü masrafını biz ödediğimiz halde bile.. Bilenler yardımcı olursa sevinirim 1000 kitap satılsa yazarın kazancı ne olur?
-
SeyhSamil bunu yazdı:
-----------------------------S.a yayın evi yazardan cok kazanyor dye duymustum her türlü masrafını biz ödediğimiz halde bile.. Bilenler yardımcı olursa sevinirim 1000 kitap satılsa yazarın kazancı ne olur?
-----------------------------verdğin parayı çıkarıyon diye biliyorum
-
Kreyzi bunu yazdı:
-----------------------------SeyhSamil bunu yazdı:
-----------------------------S.a yayın evi yazardan cok kazanyor dye duymustum her türlü masrafını biz ödediğimiz halde bile.. Bilenler yardımcı olursa sevinirim 1000 kitap satılsa yazarın kazancı ne olur?
-----------------------------verdğin parayı çıkarıyon diye biliyorum
-----------------------------Yayın evinin fazla kazanmasının sebebi kağıt parası mürekkep parası ve emek parası alıyor olmaları. Ayrıca 1000 kitabı kaçtan satacağın da önemli. Mesela 160 sayfalık bir kitap 2 Tl İken bir diğer kitap 20 TL'lere kadar çıkabiliyor. Tanınmışlıkla da alakalı. Ha dersen ki kaça mal olur onu yayıneviyle konuşmalısın. Daha sonra kazancını kendin belirlersin.
-
Rahmetli dayım yayınevi sahibiydi ondan ve arkadaşlarından duyduğum kadarıyla
1)Eğer iyi bir yazarsan kitabını basmak için en başta sana bir telif hakkı ödüyorlar.
2)Eğer bilindik bir yazar değilsen yada editörü ikna edemediysen belli bir ücret karşılıgında basabiliyorlar ve satışların bir yüzdesini sana veriyorlar.