Kızılötesi Verici+Alıcı Modülasyonu
-
Kızılötesi Verici+Alıcı internetten alabileceğim nereler vardır türkiyede? Geniş ürün yelpazesi olan bilindik bi yer var mı elektornik alanında? Bide elektronikçi var mı? Uzaktan kumandalı robot yapacam da, elektrik motorları kullanıcam, elektrik motorlarının güç devresini kızılötesi alıcıyla kapayabilir miyim? kızılötesi alıcıda böyle hazırda bi sistem bulunuyor mu?
-
bluetooth frekansı işe yaramıyor mu yaw ?
-
kızılötesinin miyadı doldu be dai hiçbiryerde kullanılmaz oldu , tv , klima , radyo kumandası oldu gitti. Radyolu yapsan daha makbul olmazmı? Rahatça modifiye edersin hem model uçakçılardan vb temin edebilirsin radyoyu dicemde , neden kızılötesi onu anlamadım
-
radyo da olur sadece kızılötesi aklımda kalmış.. bide ne bilim karizmatik duruyo.. iletişim neyle sağlanıyo? kızılötesi!.... :) fm vericisi de olur tabi.. ama bilmiyorum bu tür şeyleri hiç denemedim ilk önce. fm alıcısı elektrik motorunun devresini nasıl kapayacak?
-
BartheZ hocam
kızılötesi ile yapmaya kalkar isen büyük ihtimalle alıcı-verici kısımlar birbirini göremediği için iletişim sağlayamayacak sonuçta çalışmıcak ve emeğin boşa gidecek( irda 10 mt ye kadar gidiyoo kendim test ettim ancak doğrusal olarak yayılıyor nede olsa ışık)
ancak RF (radyofrekansı) ile yaparsan böyle bir sorun yaşamazsın
eve gittiğimde sana ufak çapta bir devre bakarım
tabi senin şimdi şöyle bişeye ihtiyacın olcak
komutlar kodlanacak vericiden çıkacak
alıcı bunları alıp decode edecek ve kullanacak
8051 gibi mikroişlemci kullanarak yapılabilir