Klasik Asp İle Makale Spinleme Nasıl Yapılır?
-
Bir örnekle açıklasam daha iyi olucak. Mesela;
"Pazardan {elma|armut|karpuz} aldım. Ayrıca {telefonumu|kol saatimi|kolyemi} pazarda düşürmüşüm"
şeklinde bir cümlemiz olsun. Belirlediğim kelimelerden rastgele bir makale oluşturmasını istiyorum. Örneğin;
Pazardan elma aldım. Ayrıca kol saatimi pazarda düşürmüşüm.
Pazardan karpuz aldım. Ayrıca telefonumu pazarda düşürmüşüm.
.
.vs gibi
nasıl yapabilirim ve ya nasıl bir mantık kurmalıyım?
-
makale içinde nelerin değişeceğini kendin belirlemeden sistem otomatikman bulup değiştirsin istiyorsan uzun iş.
ancak değişecekleri sen belirleyeceksen bir tane fonksiyon yazacaksın, değiştireceğin kelimeyi fonksiyona sokacaksın. veritabanında kelimelerin olacak. random ile yeni kelimeyi çekip replace yaparak fonksiyondan çıkacaksın.
Değiştireceğim kelimeleri nasıl işaretleyeceğim dersen ufak bir rte yaparsın, değiştireceğin kelimeleri bold yaparsın, submit esnasında bold kelimeleri çekip ayrı ayrı fonksiyona sokup yeni kelimeleri alırsın.
tabi şu var. kelime ekleri de,da vb gibi bunlar için ayrı bir fonksiyon yaparak kelimeye eklenmesini filan sağlayabilirsin aksi halde çıkan sonuç şöyle olur
Pazardan karpuz aldım. Ayrıca telefon pazarda düşürmüşüm.
dolayısıyla bu iş seni kastırmaya devam edecek. Php örneği boldur onlardan birini inceleyip mantığını kavrayarak yapabilirsin daha iyi olur.
edit: eğer sen tam oalrak bu şekilde gireceksen metni
Pazardan {elma|armut|karpuz} aldım. Ayrıca {telefonumu|kol saatimi|kolyemi} pazarda düşürmüşüm
işin daha basit. { } regex ile bunları al, | bununla splitle, split bound kadar random al hangisi denk gelirse onu bas.
pesimistzombie tarafından 06/Oca/15 19:22 tarihinde düzenlenmiştir -
pesimistzombie bunu yazdıedit: eğer sen tam oalrak bu şekilde gireceksen metni
Pazardan {elma|armut|karpuz} aldım. Ayrıca {telefonumu|kol saatimi|kolyemi} pazarda düşürmüşüm
işin daha basit. { } regex ile bunları al, | bununla splitle, split bound kadar random al hangisi denk gelirse onu bas.
hocam tam olarak metni o şekilde giricem. fakat regex bilmiyorum :D neyse araştırayım bi. teşekkür ederim.
-
pesimistzombie bunu yazdı
makale içinde nelerin değişeceğini kendin belirlemeden sistem otomatikman bulup değiştirsin istiyorsan uzun iş.
ancak değişecekleri sen belirleyeceksen bir tane fonksiyon yazacaksın, değiştireceğin kelimeyi fonksiyona sokacaksın. veritabanında kelimelerin olacak. random ile yeni kelimeyi çekip replace yaparak fonksiyondan çıkacaksın.
Değiştireceğim kelimeleri nasıl işaretleyeceğim dersen ufak bir rte yaparsın, değiştireceğin kelimeleri bold yaparsın, submit esnasında bold kelimeleri çekip ayrı ayrı fonksiyona sokup yeni kelimeleri alırsın.
tabi şu var. kelime ekleri de,da vb gibi bunlar için ayrı bir fonksiyon yaparak kelimeye eklenmesini filan sağlayabilirsin aksi halde çıkan sonuç şöyle olur
Pazardan karpuz aldım. Ayrıca telefon pazarda düşürmüşüm.
dolayısıyla bu iş seni kastırmaya devam edecek. Php örneği boldur onlardan birini inceleyip mantığını kavrayarak yapabilirsin daha iyi olur.
edit: eğer sen tam oalrak bu şekilde gireceksen metni
Adama aynısını telefonda söyledim beni iplemedi :(
-
Ooo interfector abi saygılar :)
Asp ile anılarım depreşti ben yapmıştım böyle bişey. Fakat regex olmadan dediğin şey çok kasıntı olur ki zaten yaparsan da çakma regex yapmış olursun instr falan fıstık.
Hem asp diyosun (ki bu kendi fonksiyonunu otur kendin yaz uğraş çok bilgili ol demek bence) hem de regex bilmiyorum diyorsun ayıp. Öğren yani en azından nasıl kullanılır.
Ha ben nasıl kullanıldığını biliyorum da pattern oluşturamıyom dersen
Regexr diye bi site var orda çok kıral (ı ile kıral ama) patternler oluşturursun
by_Tet tarafından 06/Oca/15 20:26 tarihinde düzenlenmiştir -
regex aşırı cins bişeymiş ya:D \{\{ yaptım kaldım :D çok zaman alan bişey değilse zor günler için sakladığım hayır duam var. nasiplenmek isteyen varsa en temizinden +10 sevap pointi var bu işin.
-
yaptım örnek her sayfa yenileyişte yeni cümle kurar
edit: random numara ürettiğim için kelimeler az olursa o kadar sıklıkla aynı cümleye yakalanma artar haliyle.. session ile çıkan cümleler bir arraya atılarak array içinde karşılaştırma yapılıp aynı cümlenin çıkmaması sağlanabilir pek tabi.
pesimistzombie tarafından 06/Oca/15 20:52 tarihinde düzenlenmiştir -
Hacılar wp için sağlam spinner falan var mı acep?
Pek anlamam ama sorayım varsa kullanayım...
-
pesimistzombie bunu yazdı
yaptım örnek her sayfa yenileyişte yeni cümle kurar
edit: random numara ürettiğim için kelimeler az olursa o kadar sıklıkla aynı cümleye yakalanma artar haliyle.. session ile çıkan cümleler bir arraya atılarak array içinde karşılaştırma yapılıp aynı cümlenin çıkmaması sağlanabilir pek tabi.
sen varya adamsın adam. skini taşşanı gezdiren yesin hocam. tekrar teşekkür ederim.
-
@lepusmorris eyvallah :D cümle içinde başı boş { .. } olmamasına dikkat et bide hata verebilir splitte. onu fonksiyon içinde splite gelmeden şöyle kıvırabilirsin
if instr(ParantezFix(Kelime),"|")>0 Then
spliti çalıştır
else
koyver gitsin
end if
gibi.