Klasik ASP Provider Hata '80004005' Hatası
-
Asp ile Excelden veri çekiyorum... Kodlar aşağıda... İlk yüklemede yüklüyor yanlız ikinci kez sayfayı yenile deyince bu hatayı veriyor... Belli bir süre bekleyip tekrar yenile diyorum hata yok oluyor ve sayfa yükleniyor...
Bana bag değeri kapatılmalı gibi geliyor. Sayfanın altında kapattım ama sorun devam ediyor.... Hata olan yer altını çizdiğim koyu kısım...
Hata:
Provider hata '80004005'
Belirtilmemiþ hata
/deneme/Nobet.asp, satır 5
Kodlar:
<%vericek = "DBQ=" & Server.MapPath("veriler.xls") & "; DRIVER={Microsoft Excel Driver (*.xls)};"
Set bag = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
Set bag1 = Server.CreateObject("ADODB.Recordset")
bag.open vericek
sql="select * from [Sayfa1$]"
bag1.Open sql, bag, 1,3 %>
<table border="1" width="70%" id="table1" bordercolor="#000000" cellpadding="0" style="border-collapse: collapse">
<tr>
<td><b>AD</b></td>
<td><b>SOYAD</b></td>
<td><b>TEL</b></td>
<td><b>ADRES</b></td>
</tr>
<%i=0
bag1.MoveFirst
do while i< 10%>
<tr>
<td><%=bag1("AD")%> </td>
<td><%=bag1("SOYAD")%> </td>
<td><%=bag1("TEL")%> </td>
<td><%=bag1("ADRES")%> </td>
</tr>
<%
i=i+1
bag1.movenext
loop%>
<%i=0
bag1.MoveFirst
do while i< 10%>
<tr>
<td><%=bag1("AD1")%> </td>
<td><%=bag1("SOYAD1")%> </td>
<td><%=bag1("TEL1")%> </td>
<td><%=bag1("ADRES1")%> </td>
</tr>
<%
i=i+1
bag1.movenext
loop
bag1.close
Set bag1 = nothing
bag.close
Set bag = nothing
%>
</table>
-
Kullandığın veri sağlayıcı ODBC tabanlı, Office ürünlerinin OLE tabanlı olan veri sağlayıcıları daha düzgün çalışırlar, bu yüzden bağlantı cümlende değişiklik yapmanı önereceğim. Ek olarak kayıt setini herhangi bir yazma işlemi olmadığından sadece okumak için aç. Aşağıdaki iki satırı kodlarındakiyle değiştirip dene.
vericek = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & Server.MapPath("veriler.xls") & ";Extended Properties=""Excel 8.0;HDR=Yes;IMEX=1"";" '1, 1 kısmına dikkat bag1.Open sql, bag, 1, 1
buzukatak tarafından 09/Kas/14 00:36 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam dediğiniz gibi vericek'i değiştirince düzeldi...
Şimdilik deneme olduğu için yazma işlemi yok, o bag1 değeri yazılmaya hazır açılmalı orada sıkıntım yoktu... Eyvallah çoook sağol!
-
_PesimisT_ bunu yazdı
Hocam dediğiniz gibi vericek'i değiştirince düzeldi...
Şimdilik deneme olduğu için yazma işlemi yok, o bag1 değeri yazılmaya hazır açılmalı orada sıkıntım yoktu... Eyvallah çoook sağol!
Madem yazma işlemi olası, bağlantı cümlesindeki
IMEX=1'iIMEX=0olarak değiştirmeyi unutma. Kolay gelsin. -
Eyvallah sağolasın hocam...