Klasik Gitar Akord Kaçma Olayı
-
gitarlarda akord kaçma diye bi olay varmış klasik var bende yeni yeni başladım alınan yerdeki adam ben şimdi ayarlıyorum ama siz burdan çıkarken bozulucak falan demiş paso ben gitarı akord etmekle mi uğraşıcam bi teli ayarlarken öteki telin akordu kaçıyo bunun için yapılabilecek bişiy yok mu ? sırf öyle olsa yine iyi durduğu yerde kaçıyo akordu bu böyle midir böyleyse önlem yokmudur değilse niye böyle olabilir ?
-
akor sıcaklık değişimlerinden dolayı kayar veya yeni tel aldığında alışana kadar kayar.bozulduysa tekrar akord edersin her eline aldığında kontrol et akordu
-
guitar ap tuner programı + bir adet mikrofon işini görür
-
KURN44AZ bunu yazdı:
-----------------------------
guitar ap tuner programı + bir adet mikrofon işini görür
----------------------------- -
peki sağolun ap tuner 3 ü kullanıyorum zaten dakikasında değişir diyosunuz yani
-
MaTRiXe bunu yazdı:
-----------------------------
peki sağolun ap tuner 3 ü kullanıyorum zaten dakikasında değişir diyosunuz yani
-----------------------------çok çabuk bozuluyorsa yeni tel taktır tellerin eskimiştir.Normalde yarın ton falan kayar anca
-
sebebi sıcak-soğuk ortam değişikliği tellerin gerilip gevşemesidir
ama gitarın yeniyse ilk zamanlar sık sık akord etme ihtiyacı duyabilirsin zamanla düzelicektir.çok ucuz gitarlar var telleri sıktığın kulaklar işlevini yerine etirmiyorsa
o konuda birşey diyemeyeceğim.
öneri: 20-30 liraya bi tane tuner al daha pratik , uğraşma pcden akord etmeye ..
-
hocam teller yeniyse ya da gitar yeniyse akord et 5 dakika yanlışta olsa salla bişeyler ve biraz sık ve 1-2 saat sonra tekrar akord et yine bozulursa biraz daha sık sabah kalktıgında akord et olacaktır sorun kalkar böylece
-
soğuk sıcaktan da telde nota değişimi olcak kadar olmaz yeni tel takıldığında tel oturana kadar her gün 1 2 kere sık telleri akort aleti varsa aletle ayarla maksimum 1 haftaya kendine gelir.
-
teller yeniyse 1 hafta 10günde akor oturmaz zaten bu sıcaklarda normaldir :)
yapman gereken akor cihazıyla(hangisi iyidir pek anlamam ben kulaktan yaparım) çalmadan önce akor etmek ve çalmaya öyle başlamak.
eğer sesten şikaytin varsa teller kalitesiz olabilir 5-6 liraya satılan tellerden ses alamazsınız, benim tavsiyem daddario ej46c hard tension teller iyidir, güzel ses verir... 20-30 lira arası satılır fazla verme :)