Klasik Gitar Akord Kaçma Olayı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

gitarlarda akord kaçma diye bi olay varmış klasik var bende yeni yeni başladım alınan yerdeki adam ben şimdi ayarlıyorum ama siz burdan çıkarken bozulucak falan demiş paso ben gitarı akord etmekle mi uğraşıcam bi teli ayarlarken öteki telin akordu kaçıyo bunun için yapılabilecek bişiy yok mu ? sırf öyle olsa yine iyi durduğu yerde kaçıyo akordu bu böyle midir böyleyse önlem yokmudur değilse niye böyle olabilir ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

akor sıcaklık değişimlerinden dolayı kayar veya yeni tel aldığında alışana kadar kayar.bozulduysa tekrar akord edersin her eline aldığında kontrol et akordu

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KodlayanAdam
    KodlayanAdam's avatar
    Erkek

guitar ap tuner  programı + bir adet mikrofon işini görür

Hiç savaş görmemiş çocuklarla, hiç barış görüşmemiş çocuklar için adalet farklı anlamlar taşır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Helyum
    Helyum's avatar
    Erkek

KURN44AZ bunu yazdı:
    -----------------------------

guitar ap tuner  programı + bir adet mikrofon işini görür

http://www.youtube.com/watch?v=n-O0mSUNVlU
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

peki sağolun ap tuner 3 ü kullanıyorum zaten dakikasında değişir diyosunuz yani

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

MaTRiXe bunu yazdı:

peki sağolun ap tuner 3 ü kullanıyorum zaten dakikasında değişir diyosunuz yani

çok çabuk bozuluyorsa yeni tel taktır tellerin eskimiştir.Normalde yarın ton falan kayar anca

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bigwave
    bigwave's avatar
    Erkek

sebebi sıcak-soğuk ortam değişikliği tellerin gerilip gevşemesidir

ama gitarın yeniyse ilk zamanlar sık sık akord etme ihtiyacı duyabilirsin zamanla düzelicektir.çok ucuz gitarlar var telleri sıktığın kulaklar işlevini yerine etirmiyorsa

o konuda birşey diyemeyeceğim.

öneri: 20-30 liraya bi tane tuner al daha pratik , uğraşma pcden akord etmeye ..

Ölüm varsa bir yerde düşündün mü bu hayat niye ?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

hocam teller yeniyse ya da gitar yeniyse akord et 5 dakika yanlışta olsa salla bişeyler ve biraz sık ve 1-2 saat sonra tekrar akord et yine bozulursa biraz daha sık sabah kalktıgında akord et olacaktır sorun kalkar böylece

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aquila
    Aquila's avatar
    Erkek

soğuk sıcaktan da telde nota değişimi olcak kadar olmaz yeni tel takıldığında tel oturana kadar her gün 1 2 kere sık telleri akort aleti varsa aletle ayarla maksimum 1 haftaya kendine gelir.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MrRankeR
    MrRankeR's avatar
    Erkek

teller yeniyse 1 hafta 10günde akor oturmaz zaten bu sıcaklarda normaldir :)

yapman gereken akor cihazıyla(hangisi iyidir pek anlamam ben kulaktan yaparım) çalmadan önce akor etmek ve çalmaya öyle başlamak.

eğer sesten şikaytin varsa teller kalitesiz olabilir 5-6 liraya satılan tellerden ses alamazsınız, benim tavsiyem daddario ej46c hard tension teller iyidir, güzel ses verir...  20-30 lira arası satılır fazla verme :)

Hayat; nefes aldıgımız anların toplamı degil nefesimizi kesen anların toplamıdır.
Toplam Hit: 1130 Toplam Mesaj: 10