folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Klavye Nasıl Temizlenir

Klavye Nasıl Temizlenir

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EntelKoylu
    EntelKoylu's avatar
    Erkek
    Klavyenin  arkasındaki vidaları sökün  vidaları kaybetmeyin.
    alt  alt
    Bu hale gelmeli  silikon yaylar tek parça veya tuş sayısı kadar olabiliyor şansınıza artık…
      alt
     Artık tuş takımını yıkayabilirsiniz. İçinde toz olmayan bulaşık deterjanı ve fırça :)
      alt
    Yıkadıktan sonra tek yapılması gereken kurumasını beklemek…
    alt
    Gerekliyse silikon parçada yıkanabilir…
    alt

Tamamı kuruyunca toplayın.

Vidaları sıkın.

Bitti

Diğer Bİr Anlatım

Klavyemiz Microsoft Multimedia Keyboard 1.0A

Öncelikle görüldüğü gibi klavyemiz pis ve mikroplu

alt

Klavyemizi ters çevirip arka kısmındaki vidaları tornavida yardımıyla söküyoruz.

alt

Klavyemizi söktükten sonra üst kısmı ve tuş takımını olduğu gibi ayırıyoruz.
    Not:
    Yumuşak lastik kısımlara dokunmayın çünkü, bu latik kısımları suya temas ettirdiğiniz durumda tuşlarınız eskisi gibi yumuşak çalışmaz. Esnekliğini kaybeder, sertleşir..

alt

Klavyemizin bu üst kısmında hiç bir elektronik devre olmadığından suya temas etmesinde sakınca yoktur.. Bu kısmı istediğimiz şekilde lavaboda yada bir kova içersinde fırça yada sünger yardımı ile yıkayabilirsiniz..

alt

Klavyemizin yıkama işlemini tamaladıktan sonra soba karşısında yada havadar bir yerde iyice kuruyana kadar bekletiyoruz.

Not: İyice kuruduğundan emin olun. Özellikle tuşlarının aralarında su kalma ihtimali yüksektir..

alt

Kurutma işlemi bittikten sonra yine üst kısmı söktüğümüz şekilde monte ediyoruz..
    klavyemiz tertemiz şekilde üzerine yeni düşecek sigara küllerine, çekirdek kabukları ve saç tellerinin kurbanı olmaya hazırdır.

alt
    döküman alıntıdır

ANDY // Burası mezopotamya, küresel oyunun bumerang cehennemi. Tanrı bile dünya düzeni için peygamberlerini hep buraya göndermiş. Çünkü burası aslında yeryüzü cennetiymiş. Daha Fazla Bilgi İçin Profilimi İnceleyiniz...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ben ters çevirip sallıyorum içinde ne varsa çıkıyo :D

ama dökümanında yazanları deneyecegim boş bir zamanımda ;) sagolasın :D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NighT-7
    NighT-7's avatar
    Erkek

lordvader89 bunu yazdı:
    -----------------------------
    ben ters çevirip sallıyorum içinde ne varsa çıkıyo :D
    -----------------------------

ben de ters çevirip seri vuruşlar yapıyom, dökülen tozları cifle cifliyom :F

sanılanın aksine...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SariCoCuK
    SariCoCuK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    benımkı  pislik  yuvası  olmus   amk   bi   öflüyom  içindeki  butun  tozlar cıkıyo   biraz  leke  filan  kalıyo  ama  bişi  olmaz    :)))
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chaoser
    Chaoser's avatar
    Erkek
    ahanda olum sen ermişsin bun notebook için olanınıda yaz şaşal soruyordu

dünyada en güzel 3 şey vardır; et yemek, ete binmek, etin içine et koymak.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yTSe_JaM
    yTSe_JaM's avatar
    Erkek
    resimdeki gibi manyetik alanı çıkarınca herşeyi yaparsın ama kimisninkiler öyle değil üzerinde sadece duruyo ve o basmanı saglayan plastikleri tekrardan yerlerine koyman gerekebiliyor ona dikkat :)

Our Master Miyamoto Musashi Says: The way is in Training Know the Ways of all professions. Distinguish between gain and loss in worldly matters. Do not think dishonestly.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ozzzz
    Ozzzz's avatar
    Erkek
    La ne adamsın (:

Ben bu insanları anlamıyorum.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ManiakRhifat
    ManiakRhifat's avatar
    Erkek
    o kadar eziyete ne gerek var at bulaşık makinesine yıkasın kurutsun versin :) ama bazen bozulabiliyor git yenisini al zaten 4$-5$ bir şey  

eğer bir domates ışık hızına ulaşırsa kendisi ışık olur. bu sebeple ampulü yakdığınızda yanınızdan geçenlerin ışık mı yoksa domates mi oldunu bilemezsiniz. eğer ışık diyorsanız ışıktır, domates diyorsanız domatezdir. buna röletivite deriz.
Toplam Hit: 1208 Toplam Mesaj: 8