Klavye Ve Mause Tarih Oluyor

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    theimpossible
    theimpossible's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Nisan/2007
    Erkek
    Günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası haline gelen bilgisayarlar artık işaret dilinden de anlayacak.

    ODTÜ ve Bilkent Üniversitesi öğretim üyelerinin desteğiyle ODTÜ Teknokent’te bilgisayara, tanımlanan işaretlerle komut verilmesini sağlayan yeni bir teknoloji geliştirildi.

    Fare ve klavye gereksinimini ortadan kaldıran teknoloji, özellikle özürlülere bilgisayar kullanımında kolaylık sağlamayı amaçlıyor.

    Geliştirilen yazılımla el hareketlerinin web kamerası aracılığı ile bilgisayara tanıtılabildiği açıklandı.

    İKONLAR PARMAK İŞARETİYLE ÇALIŞACAK
    İşaret diliyle bilgisayar kullanırken, el hareketlerinin bilgisayar tarafından tanınabilmesinin önem taşıdığını söyleyen Selbes, ekran üzerindeki herhangi bir ikonun parmakla işaret edilerek işlem yapılabildiğini söyledi. Selbes, şunları kaydetti:

    -Ekran üzerindeki herhangi bir noktayı, fareyi hareket ettirerek göstermek yerine direk parmağımız ile işaret edebiliriz.
    -El ile tutma hareketi yaparak herhangi bir dosyayı taşıyabiliriz.
    -Yine, bir el komutu ile dosyayı silebiliriz.
    -Tutma hareketi ile ekrandaki 3 boyutlu bir objeyi çevirebiliriz. Böylece bilgisayara aktarmak istediğimiz komutu herhangi bir cihaz kullanmadan daha doğal bir şekilde gerçekleştirmiş oluruz.

    Selbes, uygulamayı bir simülasyon yazılımında kullandıklarını ve denediklerini belirterek, bilgisayara tanıtılan el hareketleriyle pek çok fonksiyonu fare ve klavye olmadan yerine getirebildiklerini ifade etti.

    Bilgisayarlarla iletişim, insanların kendi aralarında kullandıkları işaret, mimik ve seslerin kullanılmasıyla olacaktır. Dolayısıyla, bilgisayar kullanmak, bir insanla iletişime geçmekten farksız bir hale gelecektir. Böyle doğal bir şekilde bilgisayar kullanımının en önemli bileşenlerinden biri de el hareketlerinin bilgisayar tarafından tanınabilmesidir. El hareketleri ile bir farenin yapabileceğinden çok daha fazlasını, daha kısa bir sürede yapmak mümkündür." Selbes, sistemin çalışması için sadece ucuz bir web kamerasına ve kameradan gelen görüntüleri analiz ederek, kullanıcının hareketlerini tanıyan bir görüntü işleme yazılımına ihtiyaç olduğunu belirterek, "Uygun fiyatlarla alınabilecek donanımların bu tarz karmaşık algoritmaları çalıştırabilecek güce ulaşması ve el tanıma sistemlerinde kullanılan görüntü işleme algoritmalarının henüz başlangıç aşamasında olması, bu tür uygulamaların yeni yeni ortaya çıkmasına neden olmuştur" diye konuştu.

    Selbes, el ile ilgili uygulamaların tamamen hayal gücü ile sınırlı olduğunu belirterek, gelecekte bu uygulamalara sık rastlamanın mümkün olacağını söyledi.
      way be .. :) teknoloji harbiden bayağı bi ilerliyor :)

    theimp0ssible - cout << " Emektar TBT'çı " << endl ;
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mayıs/2003
    Erkek

    sony bu teknolojiyi kendi konsolunda 2 senedir uyguluyordu + microsoft klavye, mouse derken monitor olayinida ortadan kaldirmis oldu.

     


    C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    Odtu gec kalmis onlar kendi heveslerini tatmin edior sadece

    http://research.microsoft.com/ dan takip ediom 5 yildir gelistiriolar


    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerhan
    kajmerhan's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Haziran/2007
    Erkek
    bravoo.. ne diym

    eybk
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MySteryHunter
    MySteryHunter's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2007
    Erkek
    Helal Olsun teknoloji ilerliyor...

    HaYaL GüCü BiLGiDeN DaHa öNeMLiDiR ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noel_baba
    noel_baba's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ocak/2006
    Erkek

    tv tanıtımı vardı ..mükemmeldi


    Kral nerde diye Sorma. SENde ..BENde ..SİZde ..Onda Çıplak giyen kral olur ..Taç giyen oturur tahtına::. Emeğe Saygı ..kürtaja hayır!! Soruya bak: Dünyaya Tekrar Gelseniz Ne Yaparsınız ? E dedim ben; Eminim herkez yine aynı şeyi yapar aynı şeyi yaşardı... Hani sözüm ona; ..Ben siktiğim eşşeğin huyunu bilmem mi? die ...E sen söyle bilmem mi usta :)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HackMan
    HackMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ağustos/2006
    Erkek

    Ula bende on parmak 'f' klavye öğreneyim diyordum :)))

    Neyse bakalım bi ara yapabilecekler mi bişeyler. Çocukken hep konuştuklarımın yazıya dökülmesini sağlayan bi programın olmasını isterdim. Böle bişey yapılırsa super olur.


    Sevmekten Korkmuyorum; Kitabını çalıştım... Başımdan geçmişi var; her cefaya alıştım...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ocak/2006
    Erkek
    apple bunu ta 2001 de duyurmuştu ^^

    bassinyourface
Toplam Hit: 1177 Toplam Mesaj: 8