Klavye Ve Mouse Neden Çalışmaz?
-
Şimdi arkadaşlar 5 senedir sorun vermeyen şahsi bilgisayarım bir gecede ne olduysa sorun verdi.
Gece bilgisayarı kapattım ve yattım sabah kardeşim açtığında post ekranında bios daha yüklenmeden donup kaldığını söyledi. Tek rami çıkarttım, açıldı.
Fakat ne klavye ne mouse çalışıyo format atıcam bir tuşa basın diyo bütün tuşlara basıyorum yine olmuyo daha o ekranda bile klavyeyi görmüyo yani. Ama elektrik geliyo caps lock, scroll lock ve num lock üçlüsünün ışığı bi gelip gidiyo ?
Sorun nerde olabilir. Ha bi de bilgisayar açıldığında sağ altta saatin orda "uyumsuzluk nedeniyle sürücü engellendi" mesajı çıkıyo.
Bilenler, tahmin yürütebilicekler, tecrübeliler, işten anlayanlar yardım ederse sevinirim.
-
bios u sıfırla düzelir büyük ihtimal
-
Sıfırladım ama yine yok..
PS/2 klavye sorun klavyede mi acaba dedim değiştirdim yine çalışmadı.
USB mouse portlarda mı sorun var dedim farklı bi porta taktım yine çalışmadı.
-
LostDream bunu yazdı:
-----------------------------Sıfırladım ama yine yok..
PS/2 klavye sorun klavyede mi acaba dedim değiştirdim yine çalışmadı.
USB mouse portlarda mı sorun var dedim farklı bi porta taktım yine çalışmadı.
-----------------------------bunları yaptıysan zaten farklı bi yöntem yok ama sen bios u default a mı dönderdin yoksa piili çıkarıp mı resetlerdin
-
Defaultlayamam klavye çalışmıyo :)
Pili çıkardım..
-
haci komik oalcka biliyorum ama kablo bende tam yerine oturyayınca isikalrda hata gösergesi oalrak gelip gidiyor yani o ışıklar klavyenin çalışmadığını bir sorun oldugunu gösteriri olabilecekleri dene istersne pili cıkar sonra powerı kapat 5-10 dk bekle tekrar tak biosu peşpeşe 2-3 ekre sıfırla ramlerin slotlari degiştir varsa hdd soltlarını değiştir bios bi kafayı yesin kendini adam akıllı sıfırlasın