Klavye,Mouse Manyadı
-
Arkadaşlar microsoftun klavye mouse takımını aldım(microsoft alan kafamı skim).Normalde uçları usb ama ps2 ye çeviren aparattan takılmış.Bi mouse değiştirdim,başka bir usb mouse taktım.Şimdi ps2 aygıtları ile taktığım zaman windows açılana kadar çalışıyolar,win açılınca klavye tuşuna bastıımda kitlenıo klavye ve mouse.Nedir sorun,komplo teorilerinizi alim.(cin çarpmış fln demeyin)
-
denetim masasını kurcala bi
-
benimde mouse arada kitleniyor ps/2 yuvasından cıkarıp tekrar takınca calısıyor neden olabılır :S
-
konuya tecavuz etmek gibi olmasın (oldu bile) neyse benımde pc acılınca donuyor ne fare ne klavye etkin değil sadece ctrl+alt+delete kombinasyonu calısıyor onuda acıyorum oturumu kapatım yenıden acınca duzelıyor c diskine bi kaç kez format attım ama aynı hatayı sureklı verıyor duzelmıyor bı ara bırı explorer virüsü girmiş dedi bilmiyorum artık bu konuda geniş bilgi sahibi olan varsa beni bi aydınlatsın :)
adüt: yani bilenlerin aydınlatmasını rica ederim (oyle emir gibi olmuştu )
-
şuan bende microsoft klavye maus set kullanıyorum B2L setinden. bendede windows açılırkene klavye işlemiyor .usb girişli
şöyle birşey dene. bilgisayarı kapalıyken mausu çıkart kasadan, sonra aç bilgisayarı windowsa gelince tak mausu düzelir belki
-
chelishky bunu yazdı:
-----------------------------
Arkadaşlar microsoftun klavye mouse takımını aldım(microsoft alan kafamı skim).Normalde uçları usb ama ps2 ye çeviren aparattan takılmış.Bi mouse değiştirdim,başka bir usb mouse taktım.Şimdi ps2 aygıtları ile taktığım zaman windows açılana kadar çalışıyolar,win açılınca klavye tuşuna bastıımda kitlenıo klavye ve mouse.Nedir sorun,komplo teorilerinizi alim.(cin çarpmış fln demeyin)
Arkadaşım, PS/2 aparatını neden kullanmaya çalışırsınız bilmem... Mauselar, USB girişinden takıldığında daha sağlıklı çalışır ve daha iyi performans verirler. Özellikle yüksek hassasiyetli mauselarda, yüksek hassasiyet özelliği yalnızca USB girişinde takılı iken çalışır. Bende 3 tane bilgisayar var, bir tanesinde microsoft multimedya klavye + mause var, çok da memnunum.Ayrıca, PS/2 girişli mauselar çok sık kilitlenebilir. Dişlerinden kaynaklanan temas sorunları oluşabilir. Bunların yanı sıra; bilgisayar ister kapalı olsun ister açık, PS/2 girişlerinde her daim enerji vardır. Bu da bilgisayar kapalı olsa bile mausenizin ışığının boşu boşuna yanmasına neden olur. USB girişlerinde ise sadece bilgisayar açıkken enerji vardır. Bu nedenle nereden bakarsanız her yönden USB girişli mauselar kullanmak daha uygundur.
Drawlord bunu yazdı:
benimde mouse arada kitleniyor ps/2 yuvasından cıkarıp tekrar takınca calısıyor neden olabılır :S
PS/2 yuvası, bu sorunu sıkça ortaya getirebiliyor. Ben de bu sorundan zamanında çok muzdarip olmuştum. Dişlerin temas sorunundan kaynaklanıyor olabilir. USB girişli bir mause kullanırsan sorun olmaz.sorry_13 bunu yazdı:
-----------------------------konuya tecavuz etmek gibi olmasın (oldu bile) neyse benımde pc acılınca donuyor ne fare ne klavye etkin değil sadece ctrl+alt+delete kombinasyonu calısıyor onuda acıyorum oturumu kapatım yenıden acınca duzelıyor c diskine bi kaç kez format attım ama aynı hatayı sureklı verıyor duzelmıyor bı ara bırı explorer virüsü girmiş dedi bilmiyorum artık bu konuda geniş bilgi sahibi olan varsa beni bi aydınlatsın :)
adüt: yani bilenlerin aydınlatmasını rica ederim (oyle emir gibi olmuştu )
-----------------------------Arkadaşım bence de senin bilgisayarına virüs girmiş. Mause ve klavye driverlarını internetten indirip kurduysan, driverlar içerisinde virüs barındırıyor olabilir. Eğer orjinal CD içinden yüklüyorsan, bilgisayarının diğer sabit disk sürücülerine de virüs bulaşmış olabilir. Bu durumda sadece C sürücüsüne istediğin kadar format at, yine sorunun başgösterecektir. Birkaç tane iyi tarama programı ile bilgisayarının tamamını taratırsan sanırım sorunun çözülebilir. Eğer sorunun hala çözülmezse, elindekinden farklı bir windows CD si ile, bütün sabit diskine format atabilir ve tekrar yükleme yapabilirsin.
-
ps2 giriş bilgisayar kapalı iken takılması gerekiyor.Şu anda gayet güzel kullanıyorum :)
Ranger hocam konu hakkında aydınlattığın için teşekkür ederim ama usb girişleri çoklukla başka işler için lazım oluyor,dolayısı ile 2 usb girişini klavye mouse ile telef etme gibi niyetim yok :).Ps2 girişinde de güzel çalışıyorlar saolsun :).Belki yüksek hassasiyet yoktur :|