Klima Elektrik/Elektronik'inden Anlayanlar
-
Merhaba müridler,
Daha önceden klimanın derecesi veya klimanın tam kapsamlı kontrolünü yapmış var mı aranızda ?
Klimanın kontrol devresini tam olarak bilmediğim için bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Yakın zamanda birkaç deneme yapmak için klima alıp parçalamayı düşünüyorum.
Örneğin, derecesini dışarıdan potansiyometre, 0-10V veya 4-20mA çıkış veren analog devreler ile nasıl kontrol edebilirim ?
-
güzel konu mesajım kalsın burda merak ettim..
altenatif olarak analog çözüm yerine dijital olarak şöyle bir şey yapılabilir.
klimanın kumandası için bi tane alıcı göz ile devre yapılır ve bilgisayara bağlanır, bir tane program vardı ismini hatırlamıyorum, onunla gönderilen veriler okunabiliyor. bu sayede kumandanın gönderdiği paketi okuyabilirsin, ve kendi kumandanı tasarlayabilirsin. daha önce bu tarz bir işle uğraşmıştım oradan biliyorum. programda greyder mi ne ona yakın bir isimdi..
-
Valla hocam o da olabilir ancak şuan için birinci önceliğim analog kontrol ile çalıştırmak.
Analog ile çalıştırdıktan sonra bu yaz modu, kış modu o kısımların kontrolünü elime almak yani tam anlamı ile dışarıdan (kumanda harici) yolladığım sinyaller ile klimayı kontrol etmek. :)
-
Anladım hocam, burdan kimse çıkmazsa benim bi arkadaşım var, arçelik-lg klima bölümünde çalışmıştı ona sorarım biliyordur o
-
Valla sevinirim.
İnternette klimaların çalışma mantığı anlatılıyor ama tatmin etmedi beni açıkçası.
İstediğim olayı gerçekleştirirsem buraya bilgilendirme notu düşerim. :)