Klimam Bozuldu
-
Arkadaşlar selamlar general marka inverter tip klimam var uzun süredir kullanırım tık yoktu.
İlk sorunu geçmiş yıllarda bide gaz basıldı o kadar.
Isıtma yapmıyor timer 4 kere yanıp sönüyor.
Klimacı çağırdım kartı söktü götürdü 3 gün sonra getirdi becerememiş
Fan dry cold çalışırıyor soğutmayı dışarısı soğuk diyemi yapıyor bilmiyorum :D
Yardımcı olabilirmisiniz ?
-
Dış ünitede sorun olabilir. İçine toz pislik kaçarsa pervane dönmüyor. WD-40 sıkmanı tavsiye ederim.
mkyb tarafından 17/Ara/25 22:04 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam cok anlamadigin isler sanirim(bende klimaci degilim isim geregi biraz meragim ve yatkinligim var genel makinelere), ic unitedeki kapagi actiginda kolay bir yerde filtreler oluyor onu temizle,bir de samsung buzdolaplari gibi galiba bu klimalar da kendini korumaya alabiliyormus farkli kosullarda mesela elektrik gidip gelmesi gibi bu durumda resetleme yapiyorsun normal calismaya devam edebiliyor onu dene. Klimanin ciddi bir ariza yaptigini sanmiyorum muhtemelen biraz bilgi,biraz el yatkinligiyla kendi kendine cozecegin seyler ama cok uzaksan kart arizasi denilerek 3bin 5 bin tl dolandirilman muhtemel
Not klimaci degilim kendi klimalarimin bir kac arizasini giderdim o kadar, ama bu tip butun evlerde bulunan yaygin esyalarda olusan sorunlarin cozumleri cogu zaman internette oluyor arastirma ile sen sorunu bul en kotu ustaya yaptirirsin ama sacma sapan parca degistirmelerine izin vermezsin en azindan
-
mkyb bunu yazdı
Dış ünitede sorun olabilir. İçine toz pislik kaçarsa pervane dönmüyor. WD-40 sıkmanı tavsiye ederim.
hocam baktım dönmüyor coolda normal çalışıyor çatıya çıktım pervane dönmüyor
-
çözebilceğin birşey gibi gelmedi bana pek, google işletmelerden sağlam başka bir klimacıya telefonda mevzuyu anlatıp ona göre hareket etsen daha iyi gibi. Gelince servis parası alıyorlarda yorumları iyi ve yüksek temiz bir yer bulunabilir eğer küçük bir ilçede değilsen. Azda olsa hala işini düzgün yapan insanlar var, en azından bizim burada. Zamansal problemlerim olduğu için hiç kendim bu işlere girişemiyorum zaman kalmıyor ve işlerden dolayı hep yorgunluk oluyor genelde iyi birilerini denk getirirken google yorumlarındaki muhabbetlere göre çağırıyorum ve sorun olmuyor.
-
Klima açıkken 8 saniyede bir 4 kez timer yanıp sönüyor
kumanda üzerinde reset tuşuna kürdan batırdım değişende olmadı
-
Benzer sorunu mitsubishi ile yasadim servis geldi bayagi ugrasti sonra dis unitenin kartina baglandilar kendini korumaya almis dediler elektrik akimi yuzunden. Dis uniteyi resetledi cocuk sorun duzeldi.
-
İstanbul'da isen yıllardır çalıştığım klimacım var. Güvenilirdir işini de iyi yapar. Bundan öncekinden çok çekmiştim bu adama gözüm kapalı güveniyorum. Ümraniye taraflarındayız konumu söylersen sorup numarasını vereyim istersen.
-
Dış ünitenin içinde kondansatör var onu değiştir.