Klimanın Dereceleri?
-
Arkadaşlar bu klimaların dereceleri aynı olduğu halde neden yaz ayarında soğuk kış ayarında sıcak hava veriyorlar? Uzun zamandır merak ediyorum konu hakkında bilgisi olan var mı?
-
"dereceler aynı" derken?
-
erdoganb bunu yazdı
"dereceler aynı" derken?
Hocam şimdi 23 dereceye ayarladık diyelim, bu kış ayarında sıcak hava veriyor, yaz ayarında soğuk hava veriyor.
-
-
Kışın evin içi 23 santigrat dereceden düşük bir sıcaklıkta o yüzden sen 23 santigrat dereceyi sıcak algılıyorsun.
Yazın ise evin için 23 santigrat dereceden yüksek yani 30 vs. o yüzden sen 23 santigrat dereceyi soğuk algılıyorsun.
-
Ortamı 25 dereceye getireceksin diyelim:
Örneğin ışarısı 15 derece iken ısıtman gerekir değil mi, peki nasıl ısıtırsın? Odaya 25 derecede hava pompalayarak mı yoksa örneğin 40 derecede hava pompalayıp ortam 25 dereceye gelince hava pompalamayı durdurarak mı?
Aynı şekilde yazın dışarısı 35 derece, sen 25'e ayarladın, klimadan atıyorum 10 dereceye soğutulmuş hava geliyo, ortam 25 derece olunca çalışmayı durduruyo.
O yüzden kumandadan sıcak çalışma-soğuk çalışma diye ayar seçiyosun derece ayarmalanın yanında.
-
hoca onun orda bi dene güneş bi dene kar simgesi var kar yapınca soğuk üflüyor güneş yapınca sıcak üflüyor en azından bizim ki öyle
-
pSkpt bunu yazdı
Kışın evin içi 23 santigrat dereceden düşük bir sıcaklıkta o yüzden sen 23 santigrat dereceyi sıcak algılıyorsun.
Yazın ise evin için 23 santigrat dereceden yüksek yani 30 vs. o yüzden sen 23 santigrat dereceyi soğuk algılıyorsun.
Klimatolojik açıklaması bu şekilde biliyorum bünye yaz ve kış ortalama sıcaklık algısı 21-23 derece bunu vücut ayarlayabiliyor tabi bir de mevsimsel giyim kuşamda buna ilave edilir.
-
oldwolf bunu yazdı
Ortamı 25 dereceye getireceksin diyelim:
Örneğin ışarısı 15 derece iken ısıtman gerekir değil mi, peki nasıl ısıtırsın? Odaya 25 derecede hava pompalayarak mı yoksa örneğin 40 derecede hava pompalayıp ortam 25 dereceye gelince hava pompalamayı durdurarak mı?
Aynı şekilde yazın dışarısı 35 derece, sen 25'e ayarladın, klimadan atıyorum 10 dereceye soğutulmuş hava geliyo, ortam 25 derece olunca çalışmayı durduruyo.
O yüzden kumandadan sıcak çalışma-soğuk çalışma diye ayar seçiyosun derece ayarmalanın yanında.
Yani o dereceler durdurma derecesi oluyor, bu mantıklı geldi hocam, teşekkürler.
Fatih tarafından 26/Oca/13 21:11 tarihinde düzenlenmiştir -
Mesela yazın sıcakta dolaptan su alıp iciyoruz bu soguk diyoruz cunku vucut ısısından daha dusuk. Birseye sicak dememizin nedeni de o maddenin bizim o anki vucut ısısından fazla olmasindan kaynakli. Yani algi meselesi.