folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Klonlanmış Cepler Kapanıyor...



Klonlanmış Cepler Kapanıyor...

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    El_KaiDe
    El_KaiDe's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2004
    Erkek
    Klonlanmış olarak adlandırılan aynı imei numarasını taşıyan çok sayıdaki kaçak cep telefonlarından birini almış olan tüketicilerin cep telefonları bloke edilmeye başladı. Sayıları 1 milyonu bulan klonlanmış cep telefonu sahipleri, satıcı veya ithalatçı firmadan zararlarının giderilmesini isteyebilecek.

    Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Antalya Şubesi Başkanı Avukat Abdullah Özçulcu, “Bilinen bir mağazadan fatura karşılığı cep telefonu satın alan bir tüketicinin telefonuna bir süre sonra Telekomünikasyon Kurumu'ndan imei numarası kayıtlı olmadığından yasadışı yollardan yurda girdiği ve bloke edileceği mesajı geliyor” dedi.

    KLONLU CEP TELEFONU ALAN HAKKINI ARAYABİLECEK

    Bundan kısa bir süre sonra da telefonun bloke edildiğini ve kullanılamaz hale geldiğini kaydeden Özçulcu, “Burada tüketicinin baştan bilmesi imkansız olan gizli hukuki ayıp sözkonusudur. Bundan da müteselsilen (zincirleme olarak) satıcı ve ithalatçı firmanın sorumluluğu vardır. Dolayısıyla tüketici ödediği bedeli veya ayıpsız yenisiyle değiştirilmesini isteme hakkına sahiptir” dedi.

    KONTROL ŞANSI VAR

    Bugüne kadar sadece Antalya'da TÜKODER'e 200 civarında başvuru olduğunu, klonlanmış telefon satan ve ithal eden firmaların pek çok tüketicinin cep telefonuna ödediği bedeli iade ettiğini veya ayıpsız benzeri ile değiştirdiğini belirten Özçulcu, “Tüketici, yükümlülüğünü yerine getirmeyenler hakkında Sanayi ve Ticaret İl Müdürlükleri'ne bağlı Tüketici Hakem Heyetlerine veya tüketici mahkemelerine başvuru yapabilir” dedi.

    Abdullah Özçulcu, cep telefonu satın alacak tüketicilere, Telekomünikasyon Kurumu'nun internet sitesi olan www.tk.gov.tr'deki ana sayfada bulunan ‘imei numara sorgulama' bölümünden kontrol yaptıktan sonra telefon satın almalarını önerdi.

    Saygılar....

    (Hürriyet)

    Anlamak yok çocuğum,anlar gibi olmak var;Akıl için son tavır,saçlarını yolmak var
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BYCEZA
    BYCEZA's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ağustos/2005
    Erkek
    eehhh tabi adamlar haklı 500 ytl lik telefonu 300 alırsan bunu kabul etmiş sayılırsın ama geri açıolar :))))

    Hani Diyorduk ya Reis Alayına İsyan İsyan..
Toplam Hit: 795 Toplam Mesaj: 2