folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Kocaeli Üniversitesi (Tercih Tanıtım)

Kocaeli Üniversitesi (Tercih Tanıtım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iQsuz
    iQsuz's avatar
    Erkek

öncelikle herkese s.a

tercih döneminde olduğumuz için bu tarz konular çok açılıyo

bende bildiğim bi yeri sizler için iyi yönüylede kötü yönüylede paylaşmak istedim.

bu yazıcaklarım herhalde en az bi 5 sene doğruluğunu koruyacak şeyler yani bu sene ve diğer senelerdede yararlanılabilir.

okul fiziki imkan açısından gerçekten türkiye standartlarının üstünde diyebilirim 1999 depreminden sonra merkez kampüsün zarar görmesinden kaynaklanan

yeni kampüs ihtiyacını umuttepeye kurarak gidermişler.

umuttepe izmit merkeze

şahsi arabanızla 10 dakika

minibüslerle 20-25 dakika

belediye otobüsleriyle 15-20 dakika uzaklıktadır.

ayrıca minibüs ve otobüslerde elden para veremezsiniz kentkart denen zımbırtıyla binersiniz ve ücret şuanda 1.15dir.istanbuldan aktarmaya alışmış arkadaşlar burada oyle bi dunya yok ayrıca aylık falanda yok.

kocaeli sanayisiyle ve istanbula yakın olmasıyla gerçekten güzel yaşanılası bir şehir.özellikle şunu demeliyim ki diğer şehirlere göre ben gerçekten çok az sayıda sokak piçi,serserisigördüm.nezih bi yer insanı kültürlü saygılı temiz. sanayi şehri olduğu içinde genelde zengin kesim konuşlanmış diyebilirim.bu nedenlede şehir olduk ve oldukça pahalı bunu minibüs fiyatlarındanda anlayabilmek zor değil.bu da öğrenci için oldukça olumsuz.

ama kesinlikle yaşanılası bi yer.

gelelim tekrar üniversiteye

ben mekatronik mühendisliği bölümü okuyorum bölümümü ayrıca alttaraflarda övücem:)

fakat bizim üniversitenin beğendiğim fir fakülteside var ki oda iletişim fakültesi yazacak olan arkadaşlar varsa kesinlikle tavsiye ederim.gerçekten başarılı bi fakülte.

tıp fakülteside aynı şekilde 

zaten yanında tıp fakültesi hastanesi var buda bi tıp oğrencisi için büyük avantajdır herhlade.ayrıca hastane son teknolojiyle döşeniş bi hastanedir.ben suana kadari istanbulda öyle hastane medipol üniversitesininki hariç görmedim.tamam tamam abartmış olablirim ama güzel hastane.

mühendislik fakültesindede başarılı bulduğum bölümleri soyleyeyim diğer bölümdeki arkadaşlar alınmasın darılmasın

özellikle mekatronik mühendisliği:))bölümüm diye söylemiyorum ama harbiden çok sağlam hocalar vardır.

isterseniz internetten bakabilirsiniz hocalara

zafer bingül

hasan ocak

metin ertuç

metin aydın 

gibi gayet taşşaklı hocalar mevcuttur

elektronik haberleşmeciler bizi sevmezler ama biz kendilerini severiz o bolumde gerçekten güzeldir bizim üniversitede

gerek akademik kadrosu gerek fiziki imkanlarıyla ayrıca dekanımız elo-habcıdır.

onun dışında 

makine bölümüde çok sağlamdır.

inşaatda aynı şekilde.

iktisadi ve idari bilimler fakültesininde uluslar arası ilişkiler bölümünü ve siyaset bilimleri ve kamu yönetimi bölümünü öneririm bunlarda akademik kadrosuyla ve fiziki donanımlarıyla (ne boka yarar bilmem ama) iyidir.

hukuk fakültesi hakkında pek bi bilgim yok ama fakülte kampüsün en merkezi yerindedir bence (mühendislik a dan yemekhaneye 15 dakika yürümezsiniz.)

hemen karşısında fen-edebiyat fakültesi-b bulunur buda konumu dolayısıyla güzel yerdedir.

en ucra köşede fen-edebiyat-a bulunur:)

okul öğrencisiyle ve kampüsüyle vakıf(özel) üniversitesi gibidir.

sakarya üniversitesinde okuyan bi arkadaşım gelmişti sizin okul özel okula benziyo lan kızlar çok fena falan demişti (sinem ben demedim valla bilal dedi.)

gelelim olumsuz yönlerine gerçi yukardada olumsuz bulduğum çok şey vardı ama

bi kere şehir çok pahalı

her anadolu şehrinde olduğu gibi öğrenciyi sikmeye çalışan esnaf çoktur.

fakat ucuz yer yok mu tabiki var ne kadar merdiven altı olsada var oyle yerler.kral köfte var en azından:)

akademik takvimi en geç biten üniversitelerden birisidr kendileri amına kodugumun okulu haziran ortalarında biter genelde.

minibüs şöförlerinin işelmcilerinin düşük olması sebebiyle yavaş çalışırlar.10 dakikalık yer bazen 40 dakika olablir.

geçmek gerçekten sıkıntı bolonya sürecinin geldiği ilk okullardandır.geçme notu 65dir.

hocalarda lan bunların geçme notu 65 biraz kolaylık yapalım gibi bi dertleri yoktur.

rektör hanım tıpçı olması hasabiyle pek diğer bölümlerin üstüne düştüğünü söyleyemem.

gece hayatı olan biri olmadığım için o ortamları bilmem ama yürüyüş yolunun sonuna doğru barlar sokağı gibi bi yer var.

şimdilik aklıma bunlar geldi.

ayırca forumda okuyan ve kocaelinde oturan çok arkadaş var ne kadar tanışmak nasip olmasada

okulun görselleri için http://www.kocaeli.edu.tr/hakkimizda/?Hakkimizda=Fotograflarla

okulun 360 derece sanal turu için http://sanaltur.kocaeli.edu.tr/

okul hakkında kısa bilgi için http://www.kocaeli.edu.tr/hakkimizda/?Hakkimizda=KisaBilgiler

adreslerinden yararlanabilirsiniz.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    harddeath0070
    harddeath0070's avatar
    Erkek

iletşimde hit okuyorum :9....

Kafan seni dağıtmadan sen onu dağıt...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    harddeath0070
    harddeath0070's avatar
    Erkek

iletşimde hit okuyorum :9....

Kafan seni dağıtmadan sen onu dağıt...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    omery
    omery's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bende Kocaeli Meslek Yüksekokul'dan bahsediyim. Kullar'da yani bana göre köyde. Merkeze 20dk'da filan gidiliyor otobüsle(611 numarası :D). Fazla tavsiye etmiyorum kısaca. Kocaeli'de hayat sadece İzmit'te var merkezde yani. Eğer Kocaeli'de okuycam diyen varsa merkezde ev tutsun hayatını yaşasın :D

Wingardium Leviosa
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek

Gelmeyin lan :D dağın tepesinde şehir kurmuşlar umuttepe denilen yer aslında bulutların üzerine konuşlanmış bir hapishane :D

ayrıca kampüste köpekler var sebebi kurt inmesini önlemek :P

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozzy41g
    ozzy41g's avatar
    Erkek

eskişehir ve kocaeli hakkında soruları olanlar öm yollarsa yardımcı olurum hem şehir hakkında hem üniler hakkında.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Coiner
    Coiner's avatar
    Erkek

omery bunu yazdı:
    -----------------------------

Bende Kocaeli Meslek Yüksekokul'dan bahsediyim. Kullar'da yani bana göre köyde. Merkeze 20dk'da filan gidiliyor otobüsle(611 numarası :D). Fazla tavsiye etmiyorum kısaca. Kocaeli'de hayat sadece İzmit'te var merkezde yani. Eğer Kocaeli'de okuycam diyen varsa merkezde ev tutsun hayatını yaşasın :D

çok güzel anlatmışsın kanka tebrik ederim :D

Kullar'a ( Kocaeli Meslek Yüksek Okulu) gelecek olan varsa hayal kırıklığını size garantileyen bir myo olduğunu söyleyeyim şididen :) Ders konusunda iyi olsada çevre ve mekan olarak sıffffır.

Mesaj 28 Temmuz 2012 (Cumartesi) Saat: 22:27'da Coiner tarafından düzenlendi.

www.fenomenevi.com | Sosyal medyanın her mecrasında 6 yıldır kesintisiz olarak müşterilerimize destek vermekteyiz. Amacımız müşteri deneyimini en üstte tutmak ve hizmetlerimize 24 saat devam edebilmek. Fenomenevi.com adresinden 7/24 kesintisiz olarak sipariş verebilirsiniz...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek
    O kadar övülecek tarafı olmasa da kötülenecek tarafı da yok gece hayatı yok 9 dan sonra kimseyi bulamazsınız yollarda barlar sokağında takilirsiniz veya fuara geçer ordaki barlarda takilirsiniz kısacası renk yok amk yerinde

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

iletişimde arkadaşım var, sülalesi rahat olanların gideceği bir bölüm, V for Vendetta izletip ondan 5 dk lık sınav yapmışlar.

Kocaeliye sürekli giderim, kızları çok güzeldir ama küçük bir yer boğulursunuz orada kasvetlidir. Üniversite mimari açıdan mükemmel modern gözükebilir fakat öğrenci için felaketmiş, yani sote kuytu hiç bir yer yok. Dershane kafasında, öğrenci kafasında adamla kaynıyormuş yani az olgunluk sahibi olup öğrenci moduna giremeyen arkadaşlar sıkıntı çeker.

Benim orada tek beğendiğim yer maşukiye oldu.

@Tnrsk

dostum o barlar sokağı dediğin yer eğer adresin oradaki barlar sokağı ise hayatımda ilk defa kapalı barlar sokağı gördüm.

Mesaj 28 Temmuz 2012 (Cumartesi) Saat: 22:49'da VBDream tarafından düzenlendi.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

edit

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

VBDream bunu yazdı:

iletişimde arkadaşım var, sülalesi rahat olanların gideceği bir bölüm, V for Vendetta izletip ondan 5 dk lık sınav yapmışlar.

Kocaeliye sürekli giderim, kızları çok güzeldir ama küçük bir yer boğulursunuz orada kasvetlidir. Üniversite mimari açıdan mükemmel modern gözükebilir fakat öğrenci için felaketmiş, yani sote kuytu hiç bir yer yok. Dershane kafasında, öğrenci kafasında adamla kaynıyormuş yani az olgunluk sahibi olup öğrenci moduna giremeyen arkadaşlar sıkıntı çeker.

Benim orada tek beğendiğim yer maşukiye oldu.

@Tnrsk

dostum o barlar sokağı dediğin yer eğer adresin oradaki barlar sokağı ise hayatımda ilk defa kapalı barlar sokağı gördüm.

hoca ampul zihniyetinde bu kadar oluyo izmit gibi yerde

Toplam Hit: 1344 Toplam Mesaj: 11