Kodlarda Ne Sorun Olabilir ? [Python]
-
eksiklikler var onlar sorun değil arkadaşlar yalnızca ben şu sorunu çözemedim neden böyle yaptığını
eval() tehlikeli biliyorum eksikler var kodlar şunlar :
# -*- coding: cp1254 -*- #Log tutabilen hesap makinesi print "Çıkmak için q yazınız." while True: islem = raw_input("Yapıcağınız işlemi yazınız :") sonuc = islem , """isleminin sonucu : """ , eval(islem) , """\n""" dosya = open("hesaplog.txt", "a") if islem == "q": break else: print sonuc dosya.write(str(sonuc)) dosya.close()Çıktı ise şöyle : ('44+35', 'isleminin sonucu :', 79, '\n')('15+33', 'isleminin sonucu :', 48, '\n')('15+3', 'isleminin sonucu : ', 18, '\n')
bu çıktıyı aynen uçbirimdede gösteriyor anlamış değilim ? -
3 tırnağı teke indirerek bi deneyebilir misin
-
SinusX bunu yazdı
3 tırnağı teke indirerek bi deneyebilir misin
default olarak öyleydi hocam zaten 3 e çıkarıp denedim yine olmadı
-
3 tırnak multiline olarak alıyordu yazıyı string birleştirince sorun çıkarır diye düşündüm
http://mathcs.holycross.edu/~kwalsh/python/
-
<strong>< br> leri silerlen çalışır muhtemelen =)
-
n3xt bunu yazdı
< br> leri silerlen çalışır muhtemelen =)
hocam onlar kodu ben yntaxhighlighter da ekledim ondan yoksa kodlar onun üstünde bitiyor :)
kodlar aynen şöyle yanieksiklikler var onlar sorun değil arkadaşlar yalnızca ben şu sorunu çözemedim neden böyle yaptığını
eval() tehlikeli biliyorum eksikler var kodlar şu :
☺# -*- coding: cp1254 -*- #Log tutabilen hesap makinesi print "Çıkmak için q yazınız." while True: islem = raw_input("Yapıcağınız işlemi yazınız :") sonuc = islem , """isleminin sonucu : """ , eval(islem) , """\n""" dosya = open("hesaplog.txt", "a") if islem == "q": break else: print sonuc dosya.write(str(sonuc)) dosya.close()0x656e tarafından 14/Mar/13 13:37 tarihinde düzenlenmiştir -
Çatır çutur çalışıyor
-
@ZorKaya sağolsun pm atmış
# -*- coding: cp1254 -*- #Log tutabilen hesap makinesi print "Çıkmak için q yazınız." while True: islem = raw_input("Yapıcağınız işlemi yazınız :") sonuc = str(islem)+ """ isleminin sonucu : """ +str(eval(islem))+""" """ dosya = open("hesaplog.txt", "a") if islem == "q": break else: print sonuc dosya.write(sonuc+"\n") dosya.close()