folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kök Maaş Muhabbeti

Kök Maaş Muhabbeti

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

sa. arkadaşlar haberlerde duymuşunuzdur kök maaş muhabbetini, araştırdığım kadarıyla kök maaş demek; işçinin işi görmesi karşılığında işverenin kendisine ödemeyi kabul ettiği salt miktarı göstermektedir. demekmiş.  emekliler içinde; En düşük emekli aylığı 2024 ocak ayından bu yana 10 bin TL olarak yatırılıyor. Kök maaşı 8 bin lira olan bir emekli yasa gereği 10 bin lira aylık oluyor. Kök maaşı 8 bin lira olan bir emeklinin eline geçecek para yüzde 24,73'lük zamma rağmen 10 bin lira olacak.

ben kazam öncesi kendi işimi yapıyordum. ödediğim sgk ücretimi tam hatırlamıyorum ama örneğin; ödenen sgk ücreti maksimum 10'sa ben 3-5 arası bir rakam ödüyordum. o zamanlar emekli olduğumda da bu civarda emekli maaş alacağımı biliyordum ki kendi kendime şöyle diyordum; ben zaten kendi işimi yapmaya devam ederim emekli maaşımda bana ekstra gelir olur diye düşünüyordum. 

kazam sonrası malulen emekli oldum ve en düşük emekli maaşı almaya başladım. 1000 liracıkla başladım (: e-devletten baktımda; 4a emekli ödeme bilgim= 

Net Aylık Tutarı3632.7 TL

benim kök maaşım harbidende 3-5 arası (:

dua edinde en düşük emekli maaşı çok artsın (: 12000 15000 lira arası rakamlar dolanıyor yada işte bu kök maaşa yapılacak zam ne kadar olabilirki; bana özel durumda; %300 olsa bile anca 10000 lirayı geçiyor (; ben seve seve en düşük emekli maaşını kabul ediyorum (((: 

ajan1111 tarafından 15/Tem/24 15:13 tarihinde düzenlenmiştir

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Enquinx35
    Enquinx35's avatar
    Erkek

sana yeter ajan napcan sen fazla parayı otur evinde şükret bu millete emeklilik fazla bişey ben hükümetin yerinde olsam para filan vermem

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

Abi senin oalyını bilmyorum ama 2 gün önce bu kök maaş muhabbeti için toplantı yaptılar . tabi başkanları abd de olduğu için ondan izin almadan açıklama yapamadılar 

sana zam yaparlarmı blmiyorum ama emekliye ufak bir sus payı verecekler deniyor  . tabi dedikodu  

umarım sende nasiplenir refah seviyeni arttırırsın . 

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    samaccc bunu yazdı

Abi senin oalyını bilmyorum ama 2 gün önce bu kök maaş muhabbeti için toplantı yaptılar . tabi başkanları abd de olduğu için ondan izin almadan açıklama yapamadılar 

sana zam yaparlarmı blmiyorum ama emekliye ufak bir sus payı verecekler deniyor  . tabi dedikodu  

umarım sende nasiplenir refah seviyeni arttırırsın . 

öyle bişey yapsınlarda bi daha "tık"ses duyamazsınız benden :D   (;   sağolasın hocam  (;

@Enquinx35

bana hayli hayli yeter hocam. en iyisi sen hiç siyasete girme hocam sana kalırsak işimiz zor (((:

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek

@ajan1111 'in maaşıyla alakalı açtığı 179uncu konu.

İlgiyle takip ediyoruz.

Ajan sen şimdi hala iktidarı mı destekliyorsun hocam bu durumda bile? 

tabi lan
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    korkarabatak bunu yazdı

İlgiyle takip ediyoruz.

evet hocam birazda seve seve (;

ben diğer gelecek iktidarlara güvemiyorum esas. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Enquinx35
    Enquinx35's avatar
    Erkek
    ajan1111 bunu yazdı
    korkarabatak bunu yazdı

İlgiyle takip ediyoruz.

Götünde don kalmıcak bu gidişle şuanki olanada pek güvenme derim. Yakında tekerlekli sandalyeni hurdacıya satarsın

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    Enquinx35 bunu yazdı
    ajan1111 bunu yazdı
    korkarabatak bunu yazdı

İlgiyle takip ediyoruz.

Götünde don kalmıcak bu gidişle şuanki olanada pek güvenme derim. Yakında tekerlekli sandalyeni hurdacıya satarsın

işte bence diğer iktidarlarla işim daha zor olurdu. çünkü haberlerde emeklileri maaş günü sabah erkenden atm'nin oralarda diye hatırlıyorum. şuan o kadar da değil.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

annem 500 küsur Bağkur ödedi en yükseğinden, bir de yaşı beklemek için emekliliği geldiği halde devam etti, ilk aldığı emekli maaşı 630tlmi neydi. Sigorta sadece hastane için gerekli gibi yoksa hiç mantıklı gelmiyor.

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek
    erebos bunu yazdı

annem 500 küsur Bağkur ödedi en yükseğinden, bir de yaşı beklemek için emekliliği geldiği halde devam etti, ilk aldığı emekli maaşı 630tlmi neydi. Sigorta sadece hastane için gerekli gibi yoksa hiç mantıklı gelmiyor.

Şöyle.

İnsanın başına ne zaman ne geleceği hiç belli olmuyor. Bi bakmışsın batmışsın  , kazada Allah korusun ölmüşsün.  Eşin çocukların arkada kalmış . O ssk sağlık o 11.000 12.000 maaştan eşine kalan 7000 8000 maaş varya , külçe altın kadar işe yarıyor.

Siz siz olun , maddiyat varsa isteğe bağlı bile olsa ödeyin. Bağkur ssk fark etmez . 

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
Toplam Hit: 669 Toplam Mesaj: 10
emekli kök maaş