Kombi E03 Hatası
-
Merhaba,
Baymak markasının Luna 3 Avant 240 Fi model kombisini kullanıyoruz yıllardır. Son zamanlarda sürekli E03 hatası veriyor. Kombi içerde bir türlü ateşleme yapamıyor. İnternetten araştırdığımda bulduğumuz bir çözüm yöntemine göre kombiyi açıp sol üst köşesindeki siyah boruyu sol tarafında bulunan bir parçaya bağlı olduğu yerden söküp üfleyince sorun kısa süreliğine düzeliyor. Bir süre sonra yine aynı hatayı veriyor. Bu işlerden anlayan birisi varsa ne yapmam gerekiyor? Hangi parça değişmeli onu da anlamadım. Şimdiden teşekkürler.
-
https://www.youtube.com/watch?v=ZEXUNDEPy5k
mkyb tarafından 02/Oca/25 19:55 tarihinde düzenlenmiştir -
Bende 1 ay önce bu şekilde bi hata oldu.
En belirgn özelliğide duşta bin anda hata verip soğuk akıyor 1 - 2 dakka ardından tekrar devreye giriyor kombi böyle bi sirkülasyonda devam ediyor.
Kombici çağırdım bacayı temizledi içerden oldu.
Dediğide genelde baca tıkalı olur yada sensör arızası olur.
Teknik servis gelir hiç uğraşmaz sensörü falanda değiştirir iteler geçer dediydi.
Hasılı parçı değişmeye gerek olmayabilir. Öncelik içerden baca temizliği.
-
hatayla alakası yok ama ben de bi kere ev sigortasından kombi bakım hakkım için bakıma eleman çağırmıştım. geldi açtı sildi vb yalandan bakıyor işte. kazan delinmek üzere ya da biraz delinmiş acil değişmesi lâzım gibi birşey dedi. tamam desek aynı gün takacak. hem kombiye hem bize yani. sonra tanıdık başkasını çağırdık baktı sorun yok dedi. 2-3 yıl mı ne oldu bi sorun da olmadı.
-
havamı ne yapmıştı bir vana vardı havasını almıştım düzelmişti
-
Söküp fanı temizledim ancak bacayı temizlememiştim. Bir de anlamadığım o lastik boruyu çıkarıp kombiye doğru üfleyince gerçekten belirli bir süre çalışıyor.
-
Ateşleme sensoru arizasi ya da baca ve ic temizlik ustad
-
Bendede aynı arıza olmuştu fan çalışıyor kombi ateşleme yapmıyordu.
Kart arızalı çıktı. Kartı söküp rolelerin üzerine tornavidayla 1-2 kez tıklatınca çalışıyor günü kurtarıyordu ama maks 2 gün sonra yineliyordu arıza.Kart değişti düzeldi. O üflemeli çözümlerin hepsini bende denemiştim.
-
Hocalar size tavsiyem 2 senede 1 su filtresini temizleyin. Sudaki pislikler zamanla tıkanma yapıyor. Açması basit.
-
Hocam bulunduğum ülkede gaz bazen kalitesiz geliyor yakamıyor ve E03 hatası veriyor bir süre sonra normale dönüyor. Sanırım gaz veya hava ile ilgili sorunun.