Komut Dizimi Hatasını Nasıl Düzeltebilirim? C# İle Javascript Menü Kontrolü
-
c#ta ufak bi program yazmaya çalışıyorum şu an ancak takıldığım yerler var;
2textbox bi buton ve bi webbrowser nesnem var,textboxlara mail adresi ve parola yazılıp butona tıklandığında webbrowserda sayfa açılıyo,eğer sayfanın yüklenmesi tamamlandıysa textboxtaki değerler k.adı ve şifre kısımlarına girilip giriş yapılıyo otomatik olarak,bununla ilgili nette bi sürü örnek var,ama sıkıntı şurdaki sayfa içinde başka işlem yaptıramıyorum pop-up menü yüzünden,menü öğesine idsi üzerinden onmousemove ile erişebiliyorum ama devamında altmenüye tıklatamıyorum,bunu nasıl yapabilirim?
Bu ilk sorunumdu,ikincisi ise;

bunu nasıl çözebilirim?
-
Hocam forumda bulunan yüz kusur bin konunun büyük bir kısmının biraz yardıma ihtiyacı var. Senin mantığınla gidip, tüm konuların başlığını Biraz Yardıma İhtiyacım Var diye değiştirirsem, yolumuzu nasıl buluruz? Bu seferlik silmiyorum... Ama tekrar etmeyin.
Cevaba gelince linki tıklatmak yerine o linki yükletsen sayfaya olmuyor mu?
İkincisi javascriptte desteklenmeyen bir özellik yada sıkıntı var, düzeltirsen sorun kalmaz...Eğer sorun yokda orada veriyorsa sadece, webbrowser ie nin gömülü halidir, ienin seçeneklerinden Javascript hatalarında uyarı iptal et.
-
internet explorer 9u kaldırdım sorun çözüldü. Microsoftun a.k. :)
ilk sorduğumsa hala geçerli :) ayrıca fonksiyon kullanımında biraz sıkıntı yaşıyorum,ilk sorunu çözmek için şöyle bişey yaptım
---------------------------------
public bool wait(string id,string elements)
{
bool waiter = false;
while (waiter == false)
{
foreach (HtmlElement HtmlElement1 in webBrowser1.Document.Body.All)
{
if (HtmlElement1.GetAttribute (id) == (elements))
{
waiter = true;
}
}
}
return waiter;
}----------------------------------
menü js olduğu için altmenü elemanları menünün üstüne gelindiğinde sayfa içinde oluşuyo,bende bu fonksiyonla altmenü elemanına click olayını gerçekleştirmek için programın o idnin oluşmasını beklemesini sağlamak istiyorum,ancak fonksiyona girecek değerleri web sayfasından nasıl çekicem? ayrıca daha sonra
-----------------------------------------
bool wait(id, elements);
webBrowser1.Document.GetElementById("menü IDsi").RaiseEvent("onmousemove");--------------------------------------
şurda wait fonksiyonun argümanlarına nasıl yazıcam id ve elements değişkenlerini? Bu işlemi fonksiyon haline getirmeliyim çünkü bir iki tıklamayla bitmiyo sayfa içindeki işim :/
-
webbrowserın scripterrorssuppressed'ı false yaparsan script hatalarıyla karşılaşmazsın.
sayfadaki js problemi içinde
js sayfada işlem yapıosa belki ifle bi şart cümleside çalışabilir webbrowser daki işlem tamamlanınca şunu şunu yap gibi
webBrowser1.ReadyState = WebBrowserReadyState.Complete
-
FCN bunu yazdı:
-----------------------------
webbrowserın scripterrorssuppressed'ı false yaparsan script hatalarıyla karşılaşmazsın.
sayfadaki js problemi içinde
js sayfada işlem yapıosa belki ifle bi şart cümleside çalışabilir webbrowser daki işlem tamamlanınca şunu şunu yap gibi
webBrowser1.ReadyState = WebBrowserReadyState.Complete
-----------------------------yok ya sıkıntı ie9daymış kaldırınca halloldu :) ayrıca;
while (webBrowser1.ReadyState != WebBrowserReadyState.Complete)
{
Application.DoEvents();}
şeklinde bi döngüyle sayfanın tam yüklenip yüklenmediğini kontrol ediyorum ama sayfa yüklensede menü açılmadıkça altmenünün butonları yüklenmiyo,haliyle bu kontrol işe yaramıyo
-
Bütün herşeyi hallettim while döngüsünü doğru yere koyarak :D ama bu seferde şöyle bi sıkıntı doğdu; mail sunucusunda altmenüden butona tıklattığımda açılan pencere ajaxlamı jsylemi ne hazırlanmış,bu seferde onun kontrolünü sağlayamıyorum