Konsol, Sudo..
-
Bu konsol ya da terminal ya da sudo komutlarini man sudo dışında bi dokumanla, bir kitapla anlayabilir miyim ?
tavsiye edilen bir sayfa, bir pdf var mi acaba ?
-
sudo'nun neyini bilemek istiyorsun ki altı üstü 6-7 secenegi 4 mü 5 mi parametresi var?
hani sudo --help var bunun haricinde o'really nin ve wiley'in linux command line referanslarıda iyidir
-
man sudo dışında bişey yok mu yani ?
bi modem surucusu için bile 50 satir kod yazdirmaya calişiyolar bana diger linux forumlarinda :D
-
kim korkar unixten var onu mutlaka ama mutlaka oku ben verdim linux bölümüne göz atarsın sadece konsolu baz alarak yazmış sanırım adam.Yani konsolu öğretmek için eski olması laızm bu yüzden.
Kısacası konsolu öğretiyor. -
peki tum linux surumlerinin konsol komutlari ayni midir
bir pardusun, redhatin, mandrakenin, ubuntunun, kubuntu edubuntunun falan ?
hatta unixin komutlariyla ubuntunun komutlari ??
-
tüm hepsi aynı komutlara sahiptir fakat her sürümde birbirinden farklı araçlar ve programlar kullanıldıgı için bazi özel amaçlı komutlar farklılaşabilir. Mesela;
suse tabanlı sistemler 'rpm' paket mangerını kullanırken öte yandan debian tabanlılar 'deb' paketlemesini kullanır, eee bu paketlemeleri açmak için kullanacağın komutta farklılık gösteriyor.
Al Kim Korkar UNIX'ten adlı çok değerli bi kitap upload ettim, bildiğim kadarıyla zaten bedava dağıtılan bi kitap;
http://rapidshare.com/files/38394959/KimKorkarUNIXten.zip.html
-
sagolasin kardes. forumdan bulup indirmiştim ama ilginden dolayi yine de tesekkur ederim..