Konsol, Sudo..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spidey
    spidey's avatar
    Erkek

Bu konsol ya da terminal ya da sudo komutlarini man sudo dışında bi dokumanla, bir kitapla anlayabilir miyim ?

tavsiye edilen bir sayfa, bir pdf var mi acaba ?     

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

sudo'nun neyini bilemek istiyorsun ki altı üstü 6-7 secenegi 4 mü 5 mi parametresi var?

hani sudo --help var bunun haricinde o'really nin ve wiley'in linux command line referanslarıda iyidir 

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spidey
    spidey's avatar
    Erkek

man sudo dışında bişey yok mu yani ?

bi modem surucusu için bile 50 satir kod yazdirmaya calişiyolar bana diger linux forumlarinda :D     

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    kim korkar unixten var onu mutlaka ama mutlaka oku ben verdim linux bölümüne göz atarsın sadece konsolu baz alarak yazmış sanırım adam.Yani konsolu öğretmek için eski olması laızm bu yüzden.

Kısacası konsolu öğretiyor.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spidey
    spidey's avatar
    Erkek

peki tum linux surumlerinin konsol komutlari ayni midir

bir pardusun, redhatin, mandrakenin, ubuntunun, kubuntu edubuntunun falan ?   

hatta unixin komutlariyla ubuntunun komutlari ??     

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnr437
    cnr437's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

tüm hepsi aynı komutlara sahiptir fakat her sürümde birbirinden farklı araçlar ve programlar kullanıldıgı için bazi özel amaçlı komutlar farklılaşabilir. Mesela;

suse tabanlı sistemler 'rpm' paket mangerını kullanırken öte yandan debian tabanlılar 'deb' paketlemesini kullanır, eee bu paketlemeleri açmak için kullanacağın komutta farklılık gösteriyor.

Al Kim Korkar UNIX'ten adlı çok değerli bi kitap upload ettim, bildiğim kadarıyla zaten bedava dağıtılan bi kitap;

http://rapidshare.com/files/38394959/KimKorkarUNIXten.zip.html

Bizim olduğumuz her yerde herşey bizim yüzümüzden olmuştur. Ben benim amk bana bişey olmasın!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spidey
    spidey's avatar
    Erkek

sagolasin kardes. forumdan bulup indirmiştim ama ilginden dolayi yine de tesekkur ederim..

Toplam Hit: 2209 Toplam Mesaj: 7