Konsolos Görevlisi Yada İstihbarat Gibi Bir Meslek Sahibi Olmak??
-
Arkadaşlar çok isterdim böyle ateşe, konsolos görevlisi falan olmayı.Fakat nedir nasıl olunur sanırım siyasal bilgilerden çıkış gerek ama sayısal gibi iğrenç bir hata yaptım.Nelr yapabilirim ?Böyle yerlere imkanım varmı ?
Yada istihbarat olsun, yurt dışından bilgi toplamak olsun bu tür işleride severim.NAsıl ypaılır nedir ne değildir bilgisi olan paylaşabilir mi?
-
Bir şey yapmana gerek yok aslında onlar gelip seni bulurlar.Yanlız siyasalda her sene mitten bir kişi oldugu söylenir yani o bölumde ögrenci gibi gözuken caususlar buyuk ihitmal onlar seciyor yoksa gidip basvurup normal bir iş gibi yapılacak bir sey degil ama öyle yapanlada an fazla sekreterlik yaparlar öyle istihbarat toplamakla görevlendirilmezler.
-
mit sınav açıyor her sene kpss den 85 istiyor en az 2 yabancı dil kaçırma arasıra uğra bak
-
evet onlar gelir seni almya:D
masabaşı işler içinde..bildiğim kadarıyla siyasal ve kamu mezunları kpss sınavı aracılığıyla girebiliyolar..kpss puanın yüksek(en az 90-(emin deilim)) olmalı..tabiki bide mülakat var işin içinde..
bu şekilde çalışan bi komşum var istihbarat ama gizlemiyo kendini..bildiği diğer diller kürtçe,zazaca,rusca flan..belki bikaç tane dah olabilr..şu an karsta telsiz dinlemekle görevli..
-
zumsuk mite başvurunun sadece posta yoluyla yapılması lazımmış
al sana link: http://www.mit.gov.tr/pers_posta_basvuru.html
bizim bi arkadaş memlekette başvurmuştu böyle konyadayken aldılar herhalde hiç sesi soluğu çıkmıyor :)
-
mauselaus bunu yazdı:
-----------------------------zumsuk mite başvurunun sadece posta yoluyla yapılması lazımmış
bizim bi arkadaş memlekette başvurmuştu böyle konyadayken aldılar herhalde hiç sesi soluğu çıkmıyor :)
-----------------------------Vay be. İnternetten başvuru yapabiliyorsun ne bu lan kafeye garson mu alıyorsun ? Açıkcası istihbarat işini yapacak adamı kendin bulman gerek, o seni bulmayacak ne bu netten başvuru olayı ...
-
Uluslararası İlişkiler ya da Siyasal Bilgiler okursan yurt dışı görevleri alabilirsin. Dışişleri sınav açıyor diye biliyorum.
İstihbarat olayına gelince de MİT hemen hemen her türlü üniversite mezunundan eleman alıyor tabi kontenjan farkları var o ayrı. MIT'in sitesinde başvuru için ayrıntılı bilgi var. Ama öyle online başvuru filan olmuyo. Mülakatlar eğitimler cartlar curtlar deneme süreleri felan var diye biliyorum baya uzun bi süreç yani
-
WarninG_ErroR bunu yazdı:
-----------------------------
mauselaus bunu yazdı:
-----------------------------zumsuk mite başvurunun sadece posta yoluyla yapılması lazımmış
-----------------------------Vay be. İnternetten başvuru yapabiliyorsun ne bu lan kafeye garson mu alıyorsun ? Açıkcası istihbarat işini yapacak adamı kendin bulman gerek, o seni bulmayacak ne bu netten başvuru olayı ...
-----------------------------başvuru netten DEĞİL normal postayla eski düzen posta yani PTT postası yani anam-babam posta:)