Kontratlı Turkcell Vınn 3G Modem İptali
-
Arkadaşlar bilindiği üzere vınn 3g modem ilk 3 ay boyunca 19 tl idi.
Ancak ilk faturam 44,60(kullandım) 2.faturam 30,70(ilk faturayı ödemediğim için hat kapalı halde) 3.faturam 44,70 geldi(faturayı ödemediğim için hat kapalı) yani 1 aylık internet kullandım toplam 120 lira ödedim. bu 3 faturayı geç ödedim diye turkcell kampanyayı iptal etmiş cayma bedeli olarak 750 liralık fatura yollamış saolsun.Turkcell i aradım ben iptal etmek istemiyorum dedim onlarda geciken faturalarınızdan dolayı iptal edildiğini söylediler.peki bu 750 TL lik faturayı taksitle ödeyebiliyomuyum dedim hayır böyle bir durum söz konusu değil dediler.
Bu konu hakkında ne yapabilirim arkadaşlar.Mağdurum
-
www.sikayetvar.com
-
Turkcell yetkili bayisine git durumu anlat tatli dille katı olma ordan bir çare bulabilirler sana unutma tatli dil yılanı bile deliğinden çıkartır
-
tatlı dille olacak iş değil ama yinede görüşmekte fayda var.ayrıca nette dolaşırken benım gibi vınnzedelerin turkcell e çektiği ihtarnameyi buldum olmazsa avukata gider böyle bir ihtarname çektiririm.ihtarnameyi çektiren kişi cayma bedelini ödememiş.sadece avukata 80 lira vermiş.
Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ' ne
İHTARNAME
İhtar eden : ********
Adresi : 35* sok no:1*/a daire:* üçyol/İzmir
Muhatap : Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ
Adres : Turkcell Plaza, Meşrutiyet Caddesi, No:71-Tepebaşı, 34430
İhtar Konusu : 530857**** nolu telefon hattı üzerinden 3G internet bağlantısı ile
ilgili GPRS-SMS abonelik paketi sözleşmesinin feshi, hat kapalı oldup kullanılmadığı
halde haksız talep edilen faturaların iptali talebidir.
İzahı : Firmanızın yetkili satıcı ve İzmir / Çankaya / Mezarlıkbaşı şubenizdeki elamanlarınız vasıtasıyla beni aldatarak bir abonelik sözleşmesi yaptırdınız.
Bu sözleşme ile,taahhütlerinize aykırı ödemeler çıkardığınız gibi, itiraz ettiğim faturayı ödemediğim gerekçesiyle son ödeme tarihine erişmemiş olmama ramen 5 defa hattımı kapattınız. Ayrıntılı fatura talebime 12 sayfalık “boş, konuşma ve ücretlendirme, ya da data bilgisi yer almayan” dosya gönderdiniz ve bir sonraki faturama ayrıntılı fatura bedeli eklediniz. Turkcell çağrı merkezinde telefonda müşteri temsilcinizin söylediği "11. ayda aşmışsınız 12. ayda aşmamışsınız" ve iletişim merkezinizde çalışanların söylediği "12.ayda aşmış olarak gözüküyorsunuz,fakat 11.ayda aşmamışsınız" gibi ne olduğu belli olmayan ve tamamen birbirinden bağımsız , şuursuz bilgiler verildi.Ve üstelik başka bir şubenize gittiğimde çalışanınız bana "ne 11. ne 12. ayda kesinlikle aşılma söz konusu değil faturanız böyle gelmemesi lazım ben sizin adınıza itiraz dilekçisi vereyim faturanız incelensin büyük ihtimal yanlış olan bedel bir sonraki aylarda faturanıza yansıtılır" dedi.Bu itiraz dilekçesini tarafınıza 2 sefer göndertmeme rağmen hiç bir sonuca ulaşılamadı. Ayrıca teknik açıdan 21 mbit a kadar hızlı diyip 7 mbit destekli modem verip laf kalabalığı yaparak ve başta ben olmak üzere tüm kullanıcıları kandırdığınızı ve bulunduğum bölgede olduğunu söyleyip bulunduğum bölgede 3g bağlantısını çok nadir tek bir sinyalle ve maxsimum 50 kbs hızla kullandığımı göz önünde bulundurdum.Ve bu şikayetlerimi aboneliğimin henüz ilk günlerinde size bildirdim. Sözleşmeye göre benim 4 GB data kullanım hakkım var ve bende her ay 120-140 TL para tahsil ediliyor. Ben bu “haksız” faturaları internette şikayet sitelerinde gördüğüm yüzlerce madur ve tarafınızdan dolandırılmış insan gibi kesinlikle reddediyorum. Tarafınızdan uğradığım maddi madevi darp'ın 15 gün içinde “düzeltilmesini” ve fazladan tahsil edilen paraların iadesini talep ediyorum.
SÖZLEŞMEYİ FESİH EDİYORUM
Diğer yandan ihtar konusu bu sözleşmeyi haksız ve tüketici aleyhine mağduriyet yarattığı “02 / 02 / 2010” itibariyle fesih ediyorum.
Hukuksal nedenler:
4077 sayılı TKHK’nun “Abonelik Sözleşmeleri” ile ilgili
“MADDE 11/A.” Ya göre, “ Her türlü abonelik sözleşmelerine taraf olan tüketiciler, isteklerini satıcıya yazılı olarak bildirmek kaydıyla aboneliklerine tek taraflı son verebilirler.Satıcı tüketicinin aboneliğe son verme isteğini, yazılı bildirimin kendisine ulaştığı tarihten itibaren en geç yedi gün içinde yerine getirmekle yükümlüdür.
……Satıcı, abone ücretinin geri kalan kısmını hiçbir kesinti yapmaksızın onbeş gün içinde iade etmekle yükümlüdür.” Demektedir. Bu hakkımı kullanıyorum.
2008 tarihli 5809 sayılı ELEKTRONİK HABERLEŞME KANUNU’nun 50 maddesine göre de “Aboneler yazılı olarak bildirmek kaydıyla aboneliklerini her zaman sona erdirebilir” denilmektedir. Ayrıca sözleşmemizin 7.2.1. maddesine göre “Abone, yazılı olarak bildirmek kaydıyla,iş bu sözleşmeyi her zaman feshetme hakkına sahiptir” şeklinde bir hüküm mevcuttur.
Subut Nedenler: sözleşme, faturalar, ödeme belgeleri, hatırlatma mektubu vs.tüm deliller
Sonuç ve talep: İş bu ihtar konusu “tek taraflı çıkar sağlayan, haksız, muzakere edilmiş” sözleşmeyi 4077 sayılı TKHK, EHK ve Sözleşmenin 7.2.1 maddesine dayanarak feshediyorum. Haksız faturaların da 15 gün içinde düzeltilmesini istiyorum. Aynı süre içinde fesih talebimi kabul etmediğiniz, haksız faturaları düzeltmediğiniz takdirde, başvuru yaptığım kısa adı TTKD olan Tüm Tüketicileri Koruma Derneği’nden ve kısa adı THD olan Tüketici Hakları Derneği'nden sağladığım hukuksal destekle hakkınızda İzmir Cumhuriyet Başsavcılığın'a suç duyurusunda bulunup, dava açacağımı ihtar ederim.
02 / 02 / 2010
İhtar eden : ********** -
direk ihtarname. şerefsizlere fırsat verme.