folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Konu İçerik Biraz Değişti TP_LINK WR841N Yazılım Güncelleme Hakkında Yardım

Konu İçerik Biraz Değişti TP_LINK WR841N Yazılım Güncelleme Hakkında Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Erkek

Merhabalar bulunduğum binada benim katta TP_link 300M Wireless N Router Model No. TL-WR841N/TL-WR841ND marka kablosuz modem ya da dağıtıcı var.  Bu arkadaş yakın zamana kadar sorunsuz çalışıyordu ama 1-1.5 aydır kendi kendine bağlantıyı kesiyor tekrar geri geliyor. Önceki gün bir kesti geri gelmedi modem kapattım açtım (eskiden beri arada bağlantı gidince modem kapatıp açarım). 

Neyse bu arkadaşın bilgileri alttaki tabloda yazılımı v9 yazıyor buradan sitesine girince v14 e kadar var ama ben emin olamadım

Sizlere sormak istediğim ben bunu yazılımını v14 e yükseltebilir miyim?

Daha doğrusu bu v14 benim modem için uygun mudur?

(yükseltince sorun gider mi bilmiyorum ama daha iyi olur diye düşündüğüm için ve de yukarıdaki sıkıntıları aldığım için böyle bir değişikliğe gitmek istedim)

Firmware Version:
    3.16.9 Build 141013 Rel.61626n
    Hardware Version:
    WR841N v9 00000000
    eyuperol tarafından 29/Eki/20 13:13 tarihinde düzenlenmiştir

İnsanları ( küçük-büyük, yaşlı-genç, tanıdık-tanımadık, eşdost-sevgili vs vs ) sevin, saygınızı gösterin ama kesinlikle insanlara acımayın. Çünkü acıdığınız anda acınacak duruma düşüyorsunuz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Piratebay
    Piratebay's avatar
    Erkek

v14 yazan donanım sürümü hocam. Sen v9 olanı seçip uygun olanı indireceksin. Yani bunu.

TL-WR841N_V9_150310
    Yayın Tarihi: 2015-03-10 Dil: İngilizce Dosya Boyutu: 3.09 MB

Modifications and Bug Fixes:

Bug Fixed:
    1.Fixed the directory traversal security bug;
    2.Dyndns will display "succeed"even with the wrong username and password. 

Notes:

For TL-WR841N V9.0 and TL-WR841ND V9.0 

Japon yolları aşar Alman'ın babaannesi kaşar... https://thepiratebay.org/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Grafiker
    SaviorAngel
    SaviorAngel's avatar
    Erkek

modem ömrünü tamamlamış olabilir mi ? 

No way out
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Erkek

Cevap yazılana dek Canlı Destekle (canlı mı cansız mı bilemedim) konuştum salak oğlan gibi  konuşma aşağıda

Merhaba
    bende Firmware Version: 3.16.9 Build 141013 Rel.61626n Hardware Version: WR841N v9 00000000
    kablosuz var
    bunu yazılımını güncellemek istiyorum
    ama emin olamadığım birşey var size danışmak istedim
    https://www.tp-link.com/tr/support/download/tl-wr841n/v9/#Firmware
    verdiğim linkte beim modemde yüklü yazılım versiyonu var
    20:04

güncel yazılımı kontrol edelim.
    20:04 | TP-LINK Canlı Destek_1

ben bunu o sitede bulunan en son yazılım olan v14 e yükseltebilir miyim?
    destekler mi?
    https://www.tp-link.com/tr/support/download/tl-wr841n/v14/#Firmware
    v14 burada
    20:05

Veriyonlar arasında yazılım desteği maalesef yoktur. cihaz hangi donanım versiyonunu desteklerse o donanıma ait yazılım yüklenir
    20:05 | TP-LINK Canlı Destek_1

nasıl anlamadım
    20:05

merhaba buyrun
    20:05 | TP-LINK Canlı Destek_1

ben v9 üstündeyazılım yükleyemem mi?
    20:06

örnek cihazınızn versiyonu v9 ise v14 Donanım sürümüne ait yazılım yüklenemz 
    20:06 | TP-LINK Canlı Destek_1

hımm
    v9 un iki versiyonu var sitede
    bende hangisi yüklü onu nasıl ğrenebilirim?
    nerden bakabilirim
    20:07

ilk mesajınızda Firmware Version: 3.16.9 Build 141013 Rel.61626n Hardware Version: WR841N v9 00000000

olduğunu yazmışsınız

doğru mu 
    20:08 | TP-LINK Canlı Destek_1

3.16.9 Build 141013 Rel.61626n burada yazan 141013 kısmı mı bende yüklü oalnın tarihi
    evet modemde yazan o
    20:08

141013 tarihl yazılım yüklü üzerinde

13/10/2014 mü yazılımımın tarihi
    tamm
    20:08

evet doğrudur

ben v9 olanın en son olanını yüklesem sorun olmaz değil mi?
    20:09

v9 olan bölümdeki yazılımı yükleyebilirsiniz. yanlız TL-WR841N_V9_150310 olan yazılımı yükleyiniz
    20:10 | TP-LINK Canlı Destek_1

birde yüklemeyi yaparken dikkat etmem gereken bir şey var mı?
    tamamdır
    20:10
    bu dediğininz yazılımın kablosuz kullanıcı adı- şifresi gene admin-admin midir?
    20:12
    ?
    20:14

arayüz e giriş kullanıcı adı admin şifre si admin dir

kablosuz şifre cihazın altında etiketinde yazan PIN numarasıdır
    20:15 | TP-LINK Canlı Destek_1

güncelleme de değişir mi diye sormak istedim
    20:16

Merhabalar, cihazınızın model numarasını öğrenebilirmiyiz
    20:16 | TP-LINK Canlı Destek_1

nasıl?
    20:16

değişmez.
    20:16 | TP-LINK Canlı Destek_1

verdiğimden başka bir bilgi mi vermem gerekiyor
    değişmez ise tamamdır
    20:17

değişmez aynı şifre ile devam eder.
    20:17 | TP-LINK Canlı Destek_1

tamamdır teşekkürler
    birde yüklemeyi yaparken dikkat etmem gereken bir şey var mı?
    20:17

yazılım güncelleme işlemini kablo bağlantısı sağlayarak yapınız. Kablosuz olarka yapmayınızç
    20:18 | TP-LINK Canlı Destek_1

anladım teşekkürler
    o zaman ben dediğniz "v9 olan bölümdeki yazılımı yükleyebilirsiniz. yanlız TL-WR841N_V9_150310 olan yazılımı yükleyiniz" kablo ile yükleme yapacağım
    doğru mudur
    20:19
    ?

İnsanları ( küçük-büyük, yaşlı-genç, tanıdık-tanımadık, eşdost-sevgili vs vs ) sevin, saygınızı gösterin ama kesinlikle insanlara acımayın. Çünkü acıdığınız anda acınacak duruma düşüyorsunuz
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Erkek
    Piratebay bunu yazdı

v14 yazan donanım sürümü hocam. Sen v9 olanı seçip uygun olanı indireceksin. Yani bunu.

TL-WR841N_V9_150310
    Yayın Tarihi: 2015-03-10 Dil: İngilizce Dosya Boyutu: 3.09 MB

Modifications and Bug Fixes:

Bug Fixed:
    1.Fixed the directory traversal security bug;
    2.Dyndns will display "succeed"even with the wrong username and password. 

Notes:

For TL-WR841N V9.0 and TL-WR841ND V9.0 

canlı desteğe yazdığım içeriği attım orada da bunu yüklememi söylediler, teşekkürler

SaviorAngel bunu yazdı

modem ömrünü tamamlamış olabilir mi ? 

kiracıyım ne zaman alındı ne zaman takıldı bilmiyorum ama yüklü yazılıma bakılırsa 2014 te üretilmiş yazılımı ama şu da var hani adaptöründen ince bir cızz sesi geliyor (arızalanmış kondansatörden gelen ses mi ne ise) bundan kaynaklı da olabilir mi?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Erkek

Son birşey sormak istiyorum, konuda belirttiğim modemin şuan üzerinde var olan yazılımı yedekleme şansım var mı?

ben biraz baktım göremedim netten baktım harici programla IP üzerinden birşeyler yapanlar var ama emin olamadım sizlere danışmak istedim.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Piratebay
    Piratebay's avatar
    Erkek
    eyuperol bunu yazdı

Son birşey sormak istiyorum, konuda belirttiğim modemin şuan üzerinde var olan yazılımı yedekleme şansım var mı?

ben biraz baktım göremedim netten baktım harici programla IP üzerinden birşeyler yapanlar var ama emin olamadım sizlere danışmak istedim.

Aynı firmwareı internette bulabilirsin hocam. Ama bi kere yükselttikten sonra sürümü düşüremezsin. Yüklemeye çalıştığınız sürüm yüklü olandan eski tarzında uyarı alırsın.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Erkek
    Piratebay bunu yazdı
    eyuperol bunu yazdı

Aynı firmwareı internette bulabilirsin hocam. Ama bi kere yükselttikten sonra sürümü düşüremezsin. Yüklemeye çalıştığınız sürüm yüklü olandan eski tarzında uyarı alırsın.

teşekkürler hocam bilgilendirme için.

Demin modemi aldım kabloları taktım. benim ethernet görmüyor modemi ama sürücü kısmında ethernet sürücüsü var, ağ bağlantılarında ethernet ve wifi görülüyor da ethernet takılı değil diyor çıkar tak yaptım kabloları gene yok bende aygıt yöneticisinden aygıtı sildim ama yazılımını silmedim. neyse nasıl olduysa notebook girişine baktım en kenarda 1 tel yamulmuş onun yanında 2 tanesi yatağından çıkmış bunları düzelttim taktım dikkatlice bu sefer modemde bağlantı olduğuna dair ışık yandı ama benim bilgisayar sürücüyü geri yüklemedi, netten realtek programını yükledim (dps online ile de tarattım) ama gene de tanıtamadım nasıl tanıtabilirim ben bu sürücüyü? biraz acil çözüm lazım o_O

Ekleme: sanırım benim sorunum tanılama hizmeti kapalı olduğundan kaynaklı ama onu da açamadım hızlı çözüm bulamadım

Ekleme2: görsellerde eklediğim gibi bir sorun var düzeltemiyorum :/ düzeltmek için en altta verdiğim linklerdekileri uyguladım ama gene olmadı :/ (en alttaki linkte verilen net localgroup Administrators /add networkserverice komutundan sonra çıkan uyarı bende öyle kullanıcı bulunamadı gibisinden acaba bende silinen birşey mi var

her işimde olduğu gibi konu ne ile başladı nereye gitti arkadaş :D

https://www.youtube.com/watch?v=-lpssljhT7M

https://www.youtube.com/watch?v=PB8OcabYBN0 

eyuperol tarafından 29/Eki/20 13:18 tarihinde düzenlenmiştir

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Erkek

Yazılım güncellemeye başlamadan başka bir sorunla karşılaştım sanahtan bu zamana çözmeye çalıştım sonunda çözdüm paylaşmak istedim (:

win 10 1709 olan versiyonu güncelleyerek 20H2 ye yükselttim bunun öncende bir çok fix tool denedim ama sonuç alamadım çözümü burada anlatılanları yaparak sağladım

buraya da yazayım belki birisine lazım olur o link silinirse burada dursun. Ben müsait zamanda başka sorun çıkmadan yazılımı da güncellersem ne mutlu bana (:

1-Yükseltilmiş bir komut istemini yönetici açın. 

2-Windows 10, Windows 8.1 veya Windows 8 çalıştırıyorsanız, Sistem Dosyası Denetleyicisi'ni çalıştırmadan önce ilk olarak gelen kutusu Deployment Image Servicing and Management (DISM) aracını çalıştırın.  (Windows 7 veya Windows Vista çalıştırıyorsanız, 3. Adım'a geçin.) 

Aşağıdaki komutu yazın ve Enter tuşuna basın.  Komut işleminin tamamlanması birkaç dakika sürebilir.

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

Önemli: Bu komutu çalıştırdığınızda DISM, bozulmaları düzeltmek üzere gerekli olan dosyaları sağlamak için Windows Update'i kullanır. Ancak Windows Update istemciniz zaten bozuksa, onarım kaynağı olarak çalışır durumda bir Windows yüklemesi kullanın veya dosyaların kaynağı olarak bir ağ paylaşımındaki ya da Windows DVD'si gibi bir çıkarılabilir medyadaki Windows klasörünü yan yana kullanın. Bunu yapmak için aşağıdaki farklı komutu çalıştırın:

DISM.exe /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:C:\RepairSource\Windows /LimitAccess

Not: C:\RepairSource\Windows yer tutucusunu onarım kaynağı konumuyla değiştirin. Windows'u onarmak için DISM aracını kullanma hakkında daha fazla bilgi için Bir Windows Görüntüsünü Onarma adresinde verilen bilgilere bakın.

3-Komut istemine şu komutu yazın ve ENTER tuşuna basın:

sfc /scannow  <==== Çözümü buraya kadar olan kodları yazıp işlemlerinin bitmesinden sonra bilgisayarı yeniden başlatınca sağladım

sfc /scannow komutu korunan tüm sistem dosyalarını tarar ve bozuk dosyaları %WinDir%\System32\dllcache dizinindeki bir sıkıştırılmış klasörde bulunan önbelleğe alınmış kopyasıyla değiştirir.
    %WinDir% yer tutucu, Windows işletim sistemi klasörünü gösterir. Örneğin, C:\Windows.

Not Doğrulama %100 tamamlanana kadar bu Komut İstemi penceresini kapatmayın. Bu işlem tamamlandıktan sonra tarama sonuçları gösterilir.

4- İşlem tamamlandıktan sonra aşağıdaki iletilerden birini alabilirsiniz:

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Piratebay
    Piratebay's avatar
    Erkek

İğne ucu kadar kuru yer kalmayacak hocam :D

Bununla geçmiş olsun

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eyuperol
    eyuperol's avatar
    Erkek
    Piratebay bunu yazdı

İğne ucu kadar kuru yer kalmayacak hocam :D

Bununla geçmiş olsun

Eyvallah Hocam (:

Bu arada modeme güncellemeyi sorunsuz hızlıca yaptım önce yükleme sonra reset atma yaptı. Eski modemin ayarlarını barındıran yedek oluşturduğum dosyayı geri yüklemek istedim ama uyumsuz diye kabul etmedi. Bende IP ye koyduğum hız sınırlaması ve kablosuz bilgilerini elle girdim şuan çalışıyor ama bir defa gene bağlantı gitti geldi :/

Toplam Hit: 8809 Toplam Mesaj: 11
tp-link