Konu İçerik Biraz Değişti TP_LINK WR841N Yazılım Güncelleme Hakkında Yardım
-
Merhabalar bulunduğum binada benim katta TP_link 300M Wireless N Router Model No. TL-WR841N/TL-WR841ND marka kablosuz modem ya da dağıtıcı var. Bu arkadaş yakın zamana kadar sorunsuz çalışıyordu ama 1-1.5 aydır kendi kendine bağlantıyı kesiyor tekrar geri geliyor. Önceki gün bir kesti geri gelmedi modem kapattım açtım (eskiden beri arada bağlantı gidince modem kapatıp açarım).
Neyse bu arkadaşın bilgileri alttaki tabloda yazılımı v9 yazıyor buradan sitesine girince v14 e kadar var ama ben emin olamadım
Sizlere sormak istediğim ben bunu yazılımını v14 e yükseltebilir miyim?
Daha doğrusu bu v14 benim modem için uygun mudur?
(yükseltince sorun gider mi bilmiyorum ama daha iyi olur diye düşündüğüm için ve de yukarıdaki sıkıntıları aldığım için böyle bir değişikliğe gitmek istedim)
eyuperol tarafından 29/Eki/20 13:13 tarihinde düzenlenmiştirFirmware Version: 3.16.9 Build 141013 Rel.61626nHardware Version: WR841N v9 00000000 -
v14 yazan donanım sürümü hocam. Sen v9 olanı seçip uygun olanı indireceksin. Yani bunu.
TL-WR841N_V9_150310 Yayın Tarihi: 2015-03-10 Dil: İngilizce Dosya Boyutu: 3.09 MB Modifications and Bug Fixes:
Bug Fixed:1.Fixed the directory traversal security bug;2.Dyndns will display "succeed"even with the wrong username and password.Notes:
For TL-WR841N V9.0 and TL-WR841ND V9.0 -
modem ömrünü tamamlamış olabilir mi ?
-
Cevap yazılana dek Canlı Destekle (canlı mı cansız mı bilemedim) konuştum salak oğlan gibi konuşma aşağıda
-
Piratebay bunu yazdı
v14 yazan donanım sürümü hocam. Sen v9 olanı seçip uygun olanı indireceksin. Yani bunu.
TL-WR841N_V9_150310 Yayın Tarihi: 2015-03-10 Dil: İngilizce Dosya Boyutu: 3.09 MB Modifications and Bug Fixes:
Bug Fixed:1.Fixed the directory traversal security bug;2.Dyndns will display "succeed"even with the wrong username and password.Notes:
For TL-WR841N V9.0 and TL-WR841ND V9.0canlı desteğe yazdığım içeriği attım orada da bunu yüklememi söylediler, teşekkürler
SaviorAngel bunu yazdımodem ömrünü tamamlamış olabilir mi ?
kiracıyım ne zaman alındı ne zaman takıldı bilmiyorum ama yüklü yazılıma bakılırsa 2014 te üretilmiş yazılımı ama şu da var hani adaptöründen ince bir cızz sesi geliyor (arızalanmış kondansatörden gelen ses mi ne ise) bundan kaynaklı da olabilir mi?
-
Son birşey sormak istiyorum, konuda belirttiğim modemin şuan üzerinde var olan yazılımı yedekleme şansım var mı?
ben biraz baktım göremedim netten baktım harici programla IP üzerinden birşeyler yapanlar var ama emin olamadım sizlere danışmak istedim.
-
eyuperol bunu yazdı
Son birşey sormak istiyorum, konuda belirttiğim modemin şuan üzerinde var olan yazılımı yedekleme şansım var mı?
ben biraz baktım göremedim netten baktım harici programla IP üzerinden birşeyler yapanlar var ama emin olamadım sizlere danışmak istedim.
Aynı firmwareı internette bulabilirsin hocam. Ama bi kere yükselttikten sonra sürümü düşüremezsin. Yüklemeye çalıştığınız sürüm yüklü olandan eski tarzında uyarı alırsın.
-
Piratebay bunu yazdıeyuperol bunu yazdı
Aynı firmwareı internette bulabilirsin hocam. Ama bi kere yükselttikten sonra sürümü düşüremezsin. Yüklemeye çalıştığınız sürüm yüklü olandan eski tarzında uyarı alırsın.
teşekkürler hocam bilgilendirme için.
Demin modemi aldım kabloları taktım. benim ethernet görmüyor modemi ama sürücü kısmında ethernet sürücüsü var, ağ bağlantılarında ethernet ve wifi görülüyor da ethernet takılı değil diyor çıkar tak yaptım kabloları gene yok bende aygıt yöneticisinden aygıtı sildim ama yazılımını silmedim. neyse nasıl olduysa notebook girişine baktım en kenarda 1 tel yamulmuş onun yanında 2 tanesi yatağından çıkmış bunları düzelttim taktım dikkatlice bu sefer modemde bağlantı olduğuna dair ışık yandı ama benim bilgisayar sürücüyü geri yüklemedi, netten realtek programını yükledim (dps online ile de tarattım) ama gene de tanıtamadım nasıl tanıtabilirim ben bu sürücüyü? biraz acil çözüm lazım o_O
Ekleme: sanırım benim sorunum tanılama hizmeti kapalı olduğundan kaynaklı ama onu da açamadım hızlı çözüm bulamadım
Ekleme2: görsellerde eklediğim gibi bir sorun var düzeltemiyorum :/ düzeltmek için en altta verdiğim linklerdekileri uyguladım ama gene olmadı :/ (en alttaki linkte verilen net localgroup Administrators /add networkserverice komutundan sonra çıkan uyarı bende öyle kullanıcı bulunamadı gibisinden acaba bende silinen birşey mi var
her işimde olduğu gibi konu ne ile başladı nereye gitti arkadaş :D

https://www.youtube.com/watch?v=-lpssljhT7M
https://www.youtube.com/watch?v=PB8OcabYBN0
eyuperol tarafından 29/Eki/20 13:18 tarihinde düzenlenmiştir -
Yazılım güncellemeye başlamadan başka bir sorunla karşılaştım sanahtan bu zamana çözmeye çalıştım sonunda çözdüm paylaşmak istedim (:
win 10 1709 olan versiyonu güncelleyerek 20H2 ye yükselttim bunun öncende bir çok fix tool denedim ama sonuç alamadım çözümü burada anlatılanları yaparak sağladım
buraya da yazayım belki birisine lazım olur o link silinirse burada dursun. Ben müsait zamanda başka sorun çıkmadan yazılımı da güncellersem ne mutlu bana (:
1-Yükseltilmiş bir komut istemini yönetici açın.
2-Windows 10, Windows 8.1 veya Windows 8 çalıştırıyorsanız, Sistem Dosyası Denetleyicisi'ni çalıştırmadan önce ilk olarak gelen kutusu Deployment Image Servicing and Management (DISM) aracını çalıştırın. (Windows 7 veya Windows Vista çalıştırıyorsanız, 3. Adım'a geçin.)
Aşağıdaki komutu yazın ve Enter tuşuna basın. Komut işleminin tamamlanması birkaç dakika sürebilir.
DISM.exe /Online /Cleanup-image /RestorehealthÖnemli: Bu komutu çalıştırdığınızda DISM, bozulmaları düzeltmek üzere gerekli olan dosyaları sağlamak için Windows Update'i kullanır. Ancak Windows Update istemciniz zaten bozuksa, onarım kaynağı olarak çalışır durumda bir Windows yüklemesi kullanın veya dosyaların kaynağı olarak bir ağ paylaşımındaki ya da Windows DVD'si gibi bir çıkarılabilir medyadaki Windows klasörünü yan yana kullanın. Bunu yapmak için aşağıdaki farklı komutu çalıştırın:
DISM.exe /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:C:\RepairSource\Windows /LimitAccess Not:
C:\RepairSource\Windows yer tutucusunu onarım kaynağı konumuyla değiştirin. Windows'u onarmak için DISM aracını kullanma hakkında daha fazla bilgi için Bir Windows Görüntüsünü Onarma adresinde verilen bilgilere bakın. 3-Komut istemine şu komutu yazın ve ENTER tuşuna basın:
sfc /scannow <==== Çözümü buraya kadar olan kodları yazıp işlemlerinin bitmesinden sonra bilgisayarı yeniden başlatınca sağladımsfc /scannow komutu korunan tüm sistem dosyalarını tarar ve bozuk dosyaları
%WinDir%\System32\dllcache dizinindeki bir sıkıştırılmış klasörde bulunan önbelleğe alınmış kopyasıyla değiştirir.
%WinDir% yer tutucu, Windows işletim sistemi klasörünü gösterir. Örneğin, C:\Windows.
Not Doğrulama %100 tamamlanana kadar bu Komut İstemi penceresini kapatmayın. Bu işlem tamamlandıktan sonra tarama sonuçları gösterilir.4- İşlem tamamlandıktan sonra aşağıdaki iletilerden birini alabilirsiniz:
-
Bu, eksik veya bozuk sistem dosyası bulunmadığı anlamına gelir. -
Bu sorunu gidermek için, Sistem Dosyası Denetleyicisi taramasını güvenli modda gerçekleştirin ve%WinDir%\WinSxS\Temp dizininde PendingDeletes ve PendingRenames klasörlerinin bulunduğundan emin olun. -
Sistem dosyası tarama ve geri yükleme ile ilgili ayrıntılı bilgileri görüntülemek için Sistem Dosyası Denetleyicisi işlemi ile ilgili ayrıntıları görüntüleme bölümüne gidin. -
Bozuk dosyaları el ile onarmak için bozuk dosyayı bulmak üzere Sistem Dosyası Denetleyicisi işlemi ile ilgili ayrıntıları görüntüleyin ve ardından bozuk dosyayı el ile düzgün çalıştığı bilinen bir kopyasıyla değiştirin.
-
-
İğne ucu kadar kuru yer kalmayacak hocam :D
Bununla geçmiş olsun
-
Piratebay bunu yazdı
İğne ucu kadar kuru yer kalmayacak hocam :D
Bununla geçmiş olsun
Eyvallah Hocam (:
Bu arada modeme güncellemeyi sorunsuz hızlıca yaptım önce yükleme sonra reset atma yaptı. Eski modemin ayarlarını barındıran yedek oluşturduğum dosyayı geri yüklemek istedim ama uyumsuz diye kabul etmedi. Bende IP ye koyduğum hız sınırlaması ve kablosuz bilgilerini elle girdim şuan çalışıyor ama bir defa gene bağlantı gitti geldi :/