Konuşma İçin Yardım ...
-
Arkadaşlar ben lisede okul temsilciliği icin bir konusma yapacağim üç aday daha var konuşmayi iyi yapmam gerek yardim ederseniz
Konusma daha cok lise sorunlarini almasi gerekiyor bende yaziyorum büyüklerden biraz tiyo alayim dedim

Saygılar...
-
Oncelıkle ufak bı olay anlatayım,benım samımı oldugum sınıf arkadasım okul baskanı secılmıstı lısedeyken,onca söz vermişti ama bırını bıle yerıne getıremedı...
Oncelıkle yapacak oldugun sey yapabılecek oldugun seylerın farkında olmasın ve o dogrultuda bır kac ana konu bularak okulun ıle alakalı sorunlardan,bunlardan yola cıkarak konusmanı hazırlamalısın...
Cok abartmana gerek yok,abartılcak bır konuda yok zaten ortada.Kürsüye cıkınca heyecanlanma ;) bılıyorum heyecanlanacaksın ama sen yınede kendıne hakım ol ve kekeleme ;)
Sonra guzel bır konusma dılıyle hepınıze verdıgım sozlerı tek tek yerıne getırecegım ve sızlere guvenıyorum...
Benı dınledıgınız ıcın sız saygıdeger arkadaslarıma tesekkur ederım tarzı ıle konusmana son ver ;)
-
apokontek bunu yazdı:
-----------------------------
Oncelıkle ufak bı olay anlatayım,benım samımı oldugum sınıf arkadasım okul baskanı secılmıstı lısedeyken,onca söz vermişti ama bırını bıle yerıne getıremedı...
Oncelıkle yapacak oldugun sey yapabılecek oldugun seylerın farkında olmasın ve o dogrultuda bır kac ana konu bularak okulun ıle alakalı sorunlardan,bunlardan yola cıkarak konusmanı hazırlamalısın...
Cok abartmana gerek yok,abartılcak bır konuda yok zaten ortada.Kürsüye cıkınca heyecanlanma ;) bılıyorum heyecanlanacaksın ama sen yınede kendıne hakım ol ve kekeleme ;)
Sonra guzel bır konusma dılıyle hepınıze verdıgım sozlerı tek tek yerıne getırecegım ve sızlere guvenıyorum...
Benı dınledıgınız ıcın sız saygıdeger arkadaslarıma tesekkur ederım tarzı ıle konusmana son ver ;)
tamam aklımda tutarim ama su heyecan sıkıntı epey zor :) kekeleme yok ama takiliyorum :) -
Ayıptır Sorması Hangi okuL =D bizim okuLdada 4 aday varda =D seçim var bu hafta =D
-
helyum_pasha bunu yazdı:
-----------------------------Ayıptır Sorması Hangi okuL =D bizim okuLdada 4 aday varda =D seçim var bu hafta =D
Şht cengiz sarıbaş sizinki?
-
bu tur bilgi icin turkce kaynak bulabilirsin belki, topluluk huzurunda konusma vey kamuya yonelik konusma diye bir arastir. Yoksa inglizce kaynak cok; public speaking diye bak baya bilgi veren kaynaklar cikar.
-
Konu ne
-
xde kullanma cümle sonuna ünlem koyma kolay gelsin anladın sen :D
-
Heyecanlanma kekeleme :) Konuşma yapacağın topluluğun karşısına çıktığında hepsini iç çamaşırlarıyla düşün tebessüm et rahat davran.
Kendine bir ses tonu belirle ve o tonda konuş. (aşırıya kaçma)
Yazılı bir metinle çıkma. Ezberden ama normal konuşma hararetinde yap konuşmanı.
Vücut dilini kullan, insanların gözlerinin içine bakmaya çalış, tek bir noktaya dikme gözlerini.
Seni dinleyen insanların akıllarından geçenleri okumaya çalış ve konuşmaya başlarken bununla ilgili espiri yap. (Hava soğuk/yağışlı/ayakta bekleyerek dinliyorlarsa vs. )
Sorunları falan geç, saymakla bitmez diyerek ucunu açık bırak. Daha çok kendinden bahset, başladığın bir işin sonuna kadar gitmenden, kararlı azimli girişken olmandan, aklındakini hemen söylemenden, gerek hocalarla gerek idari yönetimle güçlü diyalog kurabileceğini, gerçek anlamda öğrencileri temsil edebileceğinden vs bunlardan bahset.
Kolay gelsin...
-
Ne kadar çok sallama şeyler vaad edersen o kadar çok oy alırsın.