folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Konuşma İçin Yardım ...

Konuşma İçin Yardım ...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Erkek

Arkadaşlar ben lisede okul temsilciliği icin bir konusma yapacağim üç aday daha var konuşmayi iyi yapmam gerek yardim ederseniz

Konusma daha cok lise sorunlarini almasi gerekiyor bende yaziyorum büyüklerden biraz tiyo alayim dedim %7b#emotions_dlg.wink%7d

Saygılar...

Profesyonel Öküz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    apokontek
    apokontek's avatar
    Erkek

Oncelıkle ufak bı olay anlatayım,benım samımı oldugum sınıf arkadasım okul baskanı secılmıstı lısedeyken,onca söz vermişti ama bırını bıle yerıne getıremedı...

Oncelıkle yapacak oldugun sey yapabılecek oldugun seylerın farkında olmasın ve o dogrultuda bır kac ana konu bularak okulun ıle alakalı sorunlardan,bunlardan yola cıkarak konusmanı hazırlamalısın...

Cok abartmana gerek yok,abartılcak bır konuda yok zaten ortada.Kürsüye cıkınca heyecanlanma ;) bılıyorum heyecanlanacaksın ama sen yınede kendıne hakım ol ve kekeleme ;)

Sonra guzel bır konusma dılıyle hepınıze verdıgım sozlerı tek tek yerıne getırecegım ve sızlere guvenıyorum...

Benı dınledıgınız ıcın sız saygıdeger arkadaslarıma tesekkur ederım tarzı ıle konusmana son ver ;)

Allah büyüktür vesselam...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Erkek

apokontek bunu yazdı:
    -----------------------------

Oncelıkle ufak bı olay anlatayım,benım samımı oldugum sınıf arkadasım okul baskanı secılmıstı lısedeyken,onca söz vermişti ama bırını bıle yerıne getıremedı...

Oncelıkle yapacak oldugun sey yapabılecek oldugun seylerın farkında olmasın ve o dogrultuda bır kac ana konu bularak okulun ıle alakalı sorunlardan,bunlardan yola cıkarak konusmanı hazırlamalısın...

Cok abartmana gerek yok,abartılcak bır konuda yok zaten ortada.Kürsüye cıkınca heyecanlanma ;) bılıyorum heyecanlanacaksın ama sen yınede kendıne hakım ol ve kekeleme ;)

Sonra guzel bır konusma dılıyle hepınıze verdıgım sozlerı tek tek yerıne getırecegım ve sızlere guvenıyorum...

Benı dınledıgınız ıcın sız saygıdeger arkadaslarıma tesekkur ederım tarzı ıle konusmana son ver ;)

tamam aklımda tutarim ama su heyecan sıkıntı epey zor :) kekeleme yok ama takiliyorum :)

Profesyonel Öküz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    helyum_pasha
    helyum_pasha's avatar
    Erkek

Ayıptır Sorması Hangi okuL =D bizim okuLdada 4 aday varda =D seçim var bu hafta =D

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Erkek

helyum_pasha bunu yazdı:

Ayıptır Sorması Hangi okuL =D bizim okuLdada 4 aday varda =D seçim var bu hafta =D

Şht cengiz sarıbaş sizinki?

Profesyonel Öküz
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    badass
    badass's avatar
    Erkek

bu tur bilgi icin turkce kaynak bulabilirsin belki, topluluk huzurunda konusma vey kamuya yonelik konusma diye bir arastir. Yoksa inglizce kaynak cok; public speaking diye bak baya bilgi veren kaynaklar cikar.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Erkek

Konu ne

Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek

xde kullanma cümle sonuna ünlem koyma kolay gelsin anladın sen :D

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gecement
    Gecement's avatar
    Erkek

Heyecanlanma kekeleme :) Konuşma yapacağın topluluğun karşısına çıktığında hepsini iç çamaşırlarıyla düşün tebessüm et rahat davran.

Kendine bir ses tonu belirle ve o tonda konuş. (aşırıya kaçma)

Yazılı bir metinle çıkma. Ezberden ama normal konuşma hararetinde yap konuşmanı.

Vücut dilini kullan, insanların gözlerinin içine bakmaya çalış, tek bir noktaya dikme gözlerini.

Seni dinleyen insanların akıllarından geçenleri okumaya çalış ve konuşmaya başlarken bununla ilgili espiri yap. (Hava soğuk/yağışlı/ayakta bekleyerek dinliyorlarsa vs. )

Sorunları falan geç, saymakla bitmez diyerek ucunu açık bırak. Daha çok kendinden bahset, başladığın bir işin sonuna kadar gitmenden, kararlı azimli girişken olmandan, aklındakini hemen söylemenden, gerek hocalarla gerek idari yönetimle güçlü diyalog kurabileceğini, gerçek anlamda öğrencileri temsil edebileceğinden vs bunlardan bahset.

Kolay gelsin...

Solak Cerrah
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

Ne kadar çok sallama şeyler vaad edersen o kadar çok oy alırsın.

Toplam Hit: 1129 Toplam Mesaj: 10