Konvertörle İnvertör Arasındaki Fark?
-
Konvertör hakkında pek malumat bulamadım. Onca aramama rağmen katalitik konvertör ve fotoğrafçılık deyimi olan konverter kelimeleri çıktı karşıma.
Rüzgar gülü ile ilgili amatör bir çalışma yapacağım için bir konuyu açıklığa kavuşturmam gerekli. Bilgisi olanlar paylaşsın lütfen.
Benim bildiğim invertör aküden gelen dc yi ac ye çevirir. Peki konvertör ne iş?
Ayrıca bir evin elektrik enerjisini karşılayabilmem için invertör / konvertör kaç watt olmalı? Kaç akü bağlamalıyım?
-
Aslında İkiside Aynı Anlam Taşıyan İbarelerdir, Genel Anlam Niteliği Değiştirici, Değişiklik Üreten dir. Konvertör Yada İnvertörlerin Hepside Kısacası Dc den Ac ye Çeviri Yapabilen Cihazlardır.
Böyle Bir Devre İlede Akü Kullanarak Evi Buzdolabıyla Ve Tüm Çalışabilen Teknik Aletleriyle Kullanmak istiyorsan, Tek Bir Akü Bile İşini Görecektir. Ancak Zaman Sürecinde Kısa Zaman Faydalanacaksın Bu Durumda, Sana Tavsiyem Bir Akü İle Denersin, Dakika Ölçümü Yaparsın Farz Kullanılan Evdeki Cihazlar Açıkken.
Bu Veriler den Yola Çıkarak Kaç Adet Akü İle Kaç Dakika Yada Saat Elektrik Enerjisinden Faydalanabileceğini Bulabilir Hesaplayabilirsin. Vede Son Olarak 100 Ahmper lik Akümülatörlerden Kullanmanı Tavsiye ederim.
Önemli Dipnot.. : Dikkat etmen gereken Bir Noktada İndüklemede Kullanacağın Trafonun Wat Cinsinden Takat Orantısıdır.. Vede Sarfiyat Hususunda Çekilecek Güce Karşılık Gelecek Transistör Sayısını İyi Hesaplamalısın. Trafonun İhtiyaç duyduğunu Bulabilmen için Evdeki Tüm Aletlerin Çektiği Wat ı Hesaplarsın Ona Göre Devreye Uygun Trafo Sardırırsın. Transistörlere Gelince de 1 Kw İçin Hatırlamıyorum şimdi ama ortalamada 6 Adet Yüksek Güçlü Tetikleme Transistör Kullanılıyordu. Buna Göre Her Bir Kilowat İçin 6 Tane Hesaplarsın Yada daha Takatli Ve Dayanıklısını Pahalıda Olsa Kullanacam Dersem Bu Denklemi Ona Göre Arttırabilir Veya Düşürebilirsin.
-
Invertörler Ve Konvetörler
- Konvertorler
- Darbe Genişlik Modülasyonu Frekans Çeviciri Ve Invertörler
- Invertörler (ve 12-220v 50hz 120w devre)
- AC-DC Dönüştürücüler
Link : http://rapidshare.com/files/151224831/Inverter_-_Conveter.rarŞifre : 2FaN
Kaynak : Elektrotekno.com
Umarım yararlı olur.Tehlikeli ve uygulaması zordur(inverter için).