Köpek Besleyenler, Köpeği Olanlar?
-
hacılar bizim apartmanın arka bahçesinde bi pitbull vardı.tırsıyoduk yanına yaklaşamıyoduk onu başkasına verdiler. bugün başka bi it sahiplendik (sahibinden.com). daha 1.5 aylık. cinsinden de tam emin değilim ama alman kurdu felan dediler. sadece bi tane aşısını yaptık. balkonda duruyo. bunu nasıl eğitiriz? böyle çok oyuncu değil de bekçi köpeği gibi yetiştirebilir miyiz? hani otur-kalk eylemlerini felan da öğrensin.

-
hayattan bezmiş gibi
-
alman kurdu yavrusu cok görmedim ama sokak köpeğinin yavrusunu cookkk gördüm hacı buda aynen onlara benziyor eşkal olarak artı onlar gibi hayattan bezmiş bir havası var :D
-
yok hacılar uyuyo resimde :D yoksa yerinde durmuyo. balkona koyduk iniliyodu daha bebek. yanında biraz bekledik kapadı gözlerini uyudu.
-
Ben kapının önüne zincirlemek suretiyle bir adet pointerdan ve şimdi de bir adet teriyerden bekçi köpeği yaptım. İşin sırrı kapının önüne zincirlemekte.
-
Klasik kurt kopegi kırması. Kırma kopekler daha zeki ve saglikli olurlar. Daha iyi bekcilik yaparlar vs. Dogru yetistirirseniz tam bir bekci olur. Bekci olmasi icin, sabit bir kulube yapin. Rahat edebilecegi uzunlukta bir zincir ile baglayin. Yere sabitlenen halka zincirler var 10m yere zinciri cekip, kopegin boynuna halka ile bagliyorsun kopek 10-20-30m zincirin uzunluguna gore o civarda gezebiliyor. Bu sekilde bir sistem yaparak buyutun kopegi.Surekli bagli kalsin, gunde 1-2 defa alismasini istediginiz kisiler, kopegi alip apartmanin etrafinda falan tur attirsin. Yemegini surekli belli basli kisiler versin. Disaridan yabanci arkadaslarinizdan rica edin, duvardan veya telden yiyecek birseyler atsinlar, sizde kopek yiyecege hareketlendigi zaman "hayir" veya bi sekilde ikaz ederek, kopegi disardan atilan seyleri yememesi konusunda egitin. Disardan atilan yiyecege hareket etmedigi zaman kafasini oksayin veya kucuk havuc parcalarindan falan oduller verin ki kopek iyi birse yyaptigini iyice kafasinda sartlasin.
-
konuyu bulmuşken konuyu fazla dağıtmadan bende bişey sorayım, bizde evimize bir köpek alalım diyoruz ama fazla geniş bir alana sahip değiliz, müstakil ev fakat alanımız dar, kapı önünde kulübede bakılacak , ne cins olabilir ? dar alanda mutlu yaşayacak bir cins?
-
arkadaşlar yanlış bilgi vermeyin. ne kapının onune baglamayla bekcı kopegı yetıstırılır nede kırma ırklar daha zekı olur. safkan ırkların karakterıstık ozellıklerı bellıdır ve degısmez. Yanı alman kurdu kırması bı kopegın alman kurdundan daha akıllı olma olasılıgı dusuktur. Kopege egıtım vermeye gelınce en aptal ırka bıle otur kalk yat gel egıtımlerı verılebılır. ılerı duzey bı koruma saglamasını ıstıyosanız profesyonel yardım almanız gerek. kı buyuk ıhtımalle bu kuruluslarda kopegı gorduklerı anda bu kopekten olmaz deyıp yollarlar . ılerı koruma egıtımlerınde kopeklerın karakterlerıne gore egıtıme alıyorlar.
Kopegi fazla yavsak yetıstırmeyın fazlada saldırgan yetıstırmeyın. kopegın gerektıgı yerde gerektıgı gıbı hareket etmeyı bılmesı gerek ıyı bır bekcı kopegı olması ıcın. aksı takdırde sadece ota boka havlayan sacma sapan bı yaratık olur :)
Internet uzerınde bıcok makale bulabılırsınız. Ayrıca dar alanda beslencek ırk arıyosanızda evcil.info'ydu sanırım puanlama yapmıslardı unuttum sımdı ınternet sıtelerını bı gezın.
Aslında her kopek dar alanda yasayabılır onemlı olan egzersız ıhtıyacının karsılanması. hareketlı ırkların daha cok egzersıze ıhtıyacları oluyor :)
Umarım yardımcı olabılmısımdır.