Köpek Eğitimi.
-
Arkadaşlar 8 aylık alman kurdumu şu boş 1.5 ayda eğiteyim diyorum bunu nasıl yaparım
temel itaat eğtimini vermem yeterli otur,yat,kalk,hayır ,aferin ,yakala,getir vb
birde bu hayvan küçüklüğünden beri köpeklerle ilişki içinde olmadı nerde köpek görse dişi mişi demeden saldırıyor bunun önüne nasıl geçebilirim
ilgili olan müridler yardım ederse sevinirim bu konu hakkında internet sitesi varsa tavsiyelerinizi de bekliyorum
-
Tacir arkadaşım.Otur kalk ı ben elimle yaptım yani.Otur dedğimde elimle basturup oturtuyordum.Kalk dediğimdede öyle elimle kaldırıp kalk diyordum.Belli birşeyden sonra kendi öğreniyor.Yaptıkça ödüllendirmeyi unutma.Ayrıca HAYIR komutunuda çok iyi öğrenmesi lazım.Dinlemezse kafasına vur koşullanıyor köprk.Mesela misafirlere saldırıyordu hayur dedim komşu dedim.Kulubesine gitti sakince.BUnun gibi şeyleri googleda bulabilirsin
-
pavlov un deneyi uc asamadan olusur.
1- kosullamadan once: pavlov zili calar, kopek hicbir yanit vermez.
pavlov yemek verir, kopegin agzinin suyu akar.
2- kosullama sirasinda: pavlov zili calar, ayni anda yemegi verir. boylelikle kopek zil calmasi ve yemek arasinda baglanti kurar.
3- kosullamadan sonra: pavlov zili calar, yemek olmasa bile kopegin agzi sulanir.
-
al bu verdiğim flashdan yararlan derim.
http://rapidshare.com/files/138596702/temel_e__287_itim.swf.html
-
Hocam çoğu insan bunu yadırgayabilir ama eğitim verceğin zaman eline birgünün gazetesini al sar ve sopa haline gelsin istemedğin birşey yaptığında çok sert olmadan iki kulağının arasına vur tabi hayvanlarında bir sabretme gücü var çok vurma :)
Otur ; bir yerde sen otur kaldırm kenarına filan yanında dursun arka tarafına hafifçe bastırarak otur kelimesini tekrarla.. ama sadece otur kelimesini kullan... Bastır otur de çek elini otur de tekrar bastır otur de... oturduğu zaman neerden sevilmeyi seviyorsa ordan sev arada sevdiği bir yiceği ödül oalrak ver...
Yat ; Oturmayı öğrendikten sonra yan tarafına geç veya ön tarafına geç patilerinin biraz üstünden tutarak ileriye doğru geitr ilk zamanlarda yadırgayabilir hatta ağzını açarak eline filan atak yapabilir ama iyi davrandıysan vb. hayatta ısırmaz öle yapınca bırak 2dk sonra tekrar yap ama bi kaç kere sonra mutlka ayaklarını öne çekmiş ol sonra o konumda biraz seversin Tabi bu aradada sadece yat kelimesini kullan sonra sana uzak olan ön patisnden çekip kafasınıda biraz öne ittirerek yan yatırabilirsin... çene altından karnından filan o durumda seversen sık sık yatar :D
Hayır ; Bu o kadarda zor değil bişi yapmasın istemiyorsan meslea odaya girmeyemi çalışıyor tasmasondan tut hayır diyerek geri çek tasmayı yine sadece hayır komutunu kullan.. eğer tasmayla gezmiyorsanız senin yanında yürümeyi öğrendiyse elinde gazete olsun.. mutlaka eğitim aşamasında gazeti sar kafasına zaten 2 3defa vurursan hızlı değil tabi o eğilecektir vururken konuş neden yaptın filan.. köpekler anlarlar...
Bekle ; Bu çok önemlidir yolda caddeden filan geçerken çok gerekiyor... Tasma elinde olsun biraz kısalt bekleyi öğretceğin zaman o çekmek isteyecktir kendini sende onu geri tamamen çekmedne sadce durdur bu arada sadece bekle komutunu kullan...
Yakala, Getir ; Eline aynı yerden aynı toptan 3 4 tane al oyndaığınız alanda topu at muhtemeln koşar topa sonra gel diye çağır kendi bacağına vurarak gell oğlum getir oğlum diye bilirsin... Önemli olan bırak demek büyük ihtimöalle yanına geldğinde topu bırakmayacaktır sonra yine topu at bu sefer senin önünde bırakıp diğer topa gidecektir yine çağır yanına aynuı şekildfe devam edin zamanla öğrenecktir... 3top işini görür...
Tuvalet eğitimi ; Yattığı yere yatağının etrafındajki heryere gazeyte koy mutlaka onların üstüne pisler sonra o gazzteyi hemen değiştir yeni gazete koy böle devam edin sonra bi kaç gazeteyi kaldır eğer gazeteli yerlere yapmaya devamediyorsa süper gelişme var demektir sonra yine gazeteli yerlere yapmaya devam derse kaldır ve en sonunda tek gazete bırak
Otur, yat gel bekle bu eğitimleri verirken sadece verdiğin eğitimin kelimesini kullanmöya özen göster... Köpeğede şiddet uygulma gazete sadce eğitim için olur fazla da vurma ama çok yumuşakta olmaz patronun sen odluğunu anlasın...
Bunları öğretebilirsen yakala getir olayına kapalı bi yerde başlayabilirsin kaçmaz diyorsan açık alandada yapabilirsin..
Alman Kurudnu pek bilemiycem kaçarmı edermi? genelde kurtlar özgürlük ister sibirya kurdunu örnek verirsek tasmasını çözersen tamamen bazen geri gelmez benimki 2 kere gitti bi keresinde halı sahada top oynuyorduk kapı açıldı kaçtı bir köpğin peşine takılıp gelid geri ama dün b,iri tasmasını çözmüş biri tutup getirmiş... Şimdiye kadar hep beraber olduysanız sana bağlıysa sok etrafı kapalı kaçamıycağı bi yere sen yürü ve ona gel komuttunu öle yürüt girdğiniz kapalı yer büyük olsunki başka biryere gitme ihtimalide oslun eğer hep senin yanında yürüyorsa sorun olmaz demektir ama köpek filan görür yine koşar sen en iyisi tasma kullan hep...
Niye Köpeklerle İlişkiİÇinde Olmadı Anlayamadım? Köpeklere saldırablir bu doğal zamanla alışacktır sen sadce tasmayı elinden bırakma sokak köpeğiyse yaşadığınız yerde sokak köpeği çoksa biraz zaman geçirsin belki alışır ama alışmazsa 1.5yaşına filan geldiğinde onaylamıyorum ama bizde arada yapmak zorunda kalıyoruz sokak köpeği seninkinden zayıfsa filan üstüne bırakabilirsin ama kavgadan sonra geri gelceğine inanıyorsan genelde tasma elindeyse gelir benim sibirya gelio :) ama bu sıralarda hayatta yapma çünkü hep kavga ister o zman en az 15 16aylık filan olsun... Tabi o zamana kadar kavga istiyorsa hala buınu yap.. Belkide oyun istiyordur bunu anlayabildinmi? Vea seninkinin yaşlarında bir alman kurdu daha bul dişi beraber oyantmaya çalışın o da etjklil olabilir
Çevredki insanlara çok sevdirme çok sevmek isteyen olur sadce hergün görmeyeceği insanlara sevidir çünkü köpeği fazla kişi severse ilgilenrse itaat ve saıklıkta problem olabilir.. sevdirme demiyorum çok fazla sevdirme ilgi göstertme
-
yardımlarınız için teşekkürler birde diğer köpeklere karşı nasıl sosyalleştirim çiftleştirmeye çalışsam dişiyi parçalayacak nebi kuyruk koklama ne başkabişey direk atılıyor bunu da çözersek işlem tamam
stillalive kardeş süper paylaşım ayrıca eline sağlık
düzenleme(mesajı beraber atmışız): Hocam köpeklere sürekli atılıyo ama tasmayı bırakınca tut deyince koşuyo dur deyince geliyor sosyalleşme olayı çiftleştireyim diye istiyorum azınca sürtünüyo mürtünüyo hoş deil yazık walla kendimden biliyorum.yarın başalayayım o zaman herkese tekrar teşekkürler
-
Hocam dur çiftleştirmke için daha erken 1.5 yaşı bir bitsin 2 yaşına doğru yap bu işi çünkü gelişim durabilirmiş... hocam 1yaşına kadar bunun yaşıdna dişi bir alman kurdu bul dolaştırın biraz baktın saldırmıyor bi yere sokun oynasınlar içerde veya erkek bul erkeğde saldırmaya bilri aynı cinselr sonuçta ama sen dişi ve aynı cins bul aynı yaşlarda olsun veya dişi daha büüyk olsun gezdiirn filan zamanla alışacaktır emin ol... alışmazsa yukarda anlattığım gibi yap... Çiftleştirme için daha erken ama... Çiftleştirme sürtünmesi doğal ama sakın çiftleştirme önermiyorum zamanla sürütnme geçecektir sürtündüğü zaman gazeteyi al eline kafasına vur bi kaç kere hayır de ama sadce hayır de bölece zamanla bırakır... bu aradada saldırtma köpeklere daha erken
-
eyvallah hocam takıldığım yer oolursa öm atarım