folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kopek Egitimi Yardim

Kopek Egitimi Yardim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

Merhaba muritler,

1 haftadir bir haski sahibiyim.genel olarak egitimini vermeye calisiyorum biraz inatci olsada zamanla ogrenior. Sorunum su; nette yiginla site pdf olsada bu sitelerden gerekli seyleri ogrenmek ya cok zor yada bos laf salatasi yapiyorlar. Mesela 5 paragraf yazi yazmis ama tuvalet egitimini nasil verirsin yazmamis. Hep icinde kopekler zor ogrenir zaman alir iyi egitmek lazim yavrular daha bebek gibi gereksiz bildigimiz bilgiler var.

Lutfen teorik degilde pratikte verebileceginiz seyleri yazin

Gelelim ogrenmek istediklerime, tuvalet egitimini tam olarak nasil veriyorsunuz. Kopek yarim olsada tuvalet egitimini ogrendi. Bazen duzgun bi yere bazende istedigi yere yapiyor. Duzgun yere yaparsa odullendiriyorum. Yanlis bi yere yaparsa temizliyorum. Kokuyu kaybettiriyorum. Ama yinede olmuyor. Biraz da erken tam olarak ogrenmesi icin.

Bir diger sorun ise ise yada disari ciktigimiz zaman havlamasi. Sabahlari yemek verip cikiyorum fark etmio benim gittigimi.ama aksamda cikmam gerekirse cok havliyor. Bir sitede ayrilma egzersizlerini onermisler.mesela ilk gun cikip gidecekmis gibi giyinip cikin sonra direk geri girin. Daha sonra sureleri uzatarak arttirin demis. Bunu bu gun deneyeme baslayacam. Baska bi yerde de oyuncaklarini verin demis ama evden ayrilirken hicbir oyuncagini umursamio. Evden ayrilnadan once hic ilgi gostermiyorum buda onerilmis.

Kopek 8 haftalik. Sorunlarim oldukce yazmaya devam ederim cozumleride eklerim. baska bir muride de lazim olabilir ilerde.telefondan yazdim yazim yanlislari icin kusura bakmayin

Mod: Konuları doğru kategorilere açmaya özen gösterelim.

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Erkek

Hocam 8 haftalık köpek için gayet normal davranışlar. Benim de alman kurdum vardı aldığımda 8 haftalıktı anlıyorum onun için sizi.  Kendi uyguladığım noktalara gelirsek ,  

- Kendinize ait havlu , eski elbise gibi kokunuzun sindiği birşeyleri köpeğin yattığı alana bırakın böylece hem size olan bağı artar hemde siz yokken kokunuzu ordan alır ,

- 8 haftalık köpeğin tuvalet alışkanlığını kapması zor maalesef 2-3 hafta daha böyle devam edecektir. Birkaç gün tuvaletini takip edin özellikle bir bez veya ona benzer belirli birşeyin üzerine vs yapmasını sağlayın. Özellikle idrarını yaptığı bez vs varsa onu kullanın böylece o koku ile nereye yapmasını istiyorsanız oraya yapar. Ben günlük dışarı çıkarayım orda yapsın diyorsanız günde en az 2-3 defa özellikle yemekten 2-3 saat sonra dışarı çıkarın ki alışkanlık kazansın. Ve tuvaletini yapacağı zaman aynı alana gitmesine dikkat edin.

- Arkanızdan havlaması konusuna gelince dediğinizi gibi uzaklaşma egzersizi yapmak en güzel yöntem. köpeği bağlayın veya yuvasına bırakın ve biraz uzaklaşın sonra tekrar gelin. Yanlız şuna dikkat edin havladığında siz geliyorsunuz havasına kapılmasın. (Kendi köpeğim için konuşmak gerekirse ; havan gözüyle bakmamak lazım gerçekten tahmininizden daha akıllı ve öğrenme yöntemi olarak insana benziyorlar)

- Boynunda sürekli tasma bulunsun , özellikle erkek köpeklere sonradan tasma takmak tepkilerine sebep oluyor

- Mümkün mertebe elinizle köpeği vurmamaya çalışın çünkü el onun için sevici ve yemek verici bi objedir. Kızdığınızda arka bacaklarına hafiften vurun veya sesinizi yükseltin o anlar zaten 

- Köpekler kurt damarı taşır (benimki öyleydi :) ) onun için bi sürü lideri gerekir. Eğer siz lider olmazsanız muhtemelen o liderliğe soyunur. Onun için göz temasında gözünüzü ondan kaçırmayın ve yapmaması gereken şeyleri yaptığında net tavır al

- Dışarı çıktığında tasma ile gezdir , küçük falan deme alışsın. Ve mümkün mertebe aynı tarafta yürüsün sizinle. Yani ya solunuzda ya sağınızda ona göre alıştırın öyle yürüsün. Böylece büyüdüğünde tasmasız dolaştırmak zorunda kalırsanız yya da siz böyle isterseniz köpek sokak köpeği gibi dolanmaz.

- Bol bol farklı alanlara götürün farklı kokular alsın , burnu böylece daha iyi gelişir ve stresten uzak durmuş olur.

Köpeğimi özledim yya la yazarken :S

Önceleri Kızlar Utanınca Kızarırdı Şimdilerde Kızarınca Utanıyorlar..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

Her nöbet değişiminde doldur boşalta çıkan askerleri koklardı köpeğim gündüzleri ayırt ediyordu da gece nöbetlerinde hep yapardı bunu benim de çıktığımı anlayınca benle birlikte nöbet kulübesine gelirdi :) Bir gün çarşı iznine çıkarken tel örgülü duvarın üstünden atlamaya kalktı şu yuvarlak boğumlu yanları jiletli teller arasında sıkıştı kaldı koşa koşa gittim hemen neyse ki bir iki çizik dışında bir şey olmamıştı yani bir daha böyle bir şeye kalkışmasın diye çarşı iznine çıkmamıştım uzun süre. Zamanla tabii karakolda usta asker olunca komutandan izin alıp civarda ufak yürüyüşlere çıkartıyordum dağ karakoluydu bizimkisi o yüzden biraz dışarıda volta atmaya izin veriyordular.

Sonra tabii ben de sıkılmaya başladım çarşıya nizamiye kapısından değil başka yerden dolaşıp gittim o bakışını hiç unutamam :D Döndüğümde böyle kafasını yan çevirip bakıyordu bana ne ara gittin der gibi :D Neyse sonra hep bu şekilde yapmaya başladım zamanla da gözleri önünde çıkıyordum onu almadan  ama çarnı iznine değil denildiği gibi gözden kaybolup hemen geliyordum zamanla zaten onu bırakmayacağını anlıyor. Ben bunu bilinçli yapmamıştım tabii ama demek istediğim işe yaradı.

Gezdirmek çok önemlidir yalnız hele husky gibi enerjisi yüksek bir köpek günde en az 2 saat gezmeli hocam. Tuvalet eğitimi için bir şey diyemeyeceğim valla benimkisi zaten eğitim köpeği olduğu için maşallah benden akıllıydı, -dı diyorum çünkü sivil hayata geçince saldı kendini :) Ben köpeğime otoriter davranmak istemiyorum göz yumabileceğim her şeyini kabulleniyorum zaten göz yummayacağım bir şey de yapmadı bu zamana kadar. Sana tavsiyem köpeklere fısıldayan adam'ı izle kesinlikle ihtiyacın olan, olabilecek her şey orada vardır ben bulabildiğim bölümlerini izledim ama tuvalet eğitimi hakkında bir şey yoktu izlediklerimde. O okuduğun şeylerde de net bir şey yazmamasının nedeni hocam bir köpeğe tuvalet eğitimi şöyle şöyle verilir bunu yaparsan ahanda bu köpek bi daha buraya sıçmaz diye bir şey yok. Yanlış bir davranış sergilediğinde eğer o anda yanında değilsen sakın bağırma çünkü anlamayacaktır neden azarlandığını bunu da o programdaki eğitmenden öğrenmiştim.

Troubles'll come & they'll pass
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

Tuvalet egitimi konusunda iyi asama kaydettik simdi bi yere yapiyor ve alani daralttim. Baslarda bibsuru ped olmasina ragmen zor tutturuyordu padi simdi cok iyi oldu. Arada kacamaklari var tabiki.

Gezdirme durumunda da tasmasini kisa tuttum cekmeye devam etti durdum baska yone gittim fln hicbir degisiklik olmadi.ben durunca kendiside uzagima oturuyor.ben gitmezsem kalkmiyor fakat ben yururken beraber cekmeye basliyor.diger yone gidiyorum diger yone cekiyor bekliyorum oturuyor yururken yine ayni.. 1saat boyunca yapti bunu hic sinirlenmedim ama hic gelisme kaydedemedim

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nukeshore
    nukeshore's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Zor bi kopek irki husky. Arkadasinla dedigi gibi enerjisi yuksek olur, asi olur. Cezalandirma icin ensesinden tutup asagi dogru bastirip sirkelemen yeterli. Canini yakmadan bu sekilde hatali davrandiginda ikaz edebilirsin. Havlama sorununu cozemezsen havlama tasmalari var. Elektirik verenleri tavsiye etmiyorum tabiki. Havladiginda tiz ses veren tasmalar var aliexpress den alabilirsin.

011011100111010101101011011001010111001101101000011011110111001001100101
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vardamir
    vardamir's avatar
    Erkek

Kopeklere fisildayan adam vardi. National geographic de her hafta 1 bolumu vardi. Kopeklerine egitim veremeyenler bu adami cagiriyolardi. Takiliyodu biraz kopekle.derdini anlayip cozum buluyodu adam.

Senin durumundan biraz farkli gerci ama eglenceli program.vaktin varsa netten bulabilirsen izle bence faydasi olur diye dusunuyorum.bakis acini degistirebilir.

glossiness effect
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

Asla durumundan farklı olduğunu düşünme şuan yavru olduğu için asıl şimdi oradaki tüm bilgileri öğrenip uygulaman gerek ciddiyim, anlıyorum seni şuan tek derdin tuvalet eğitini gibi geliyor ve yer yoksa tabii ki de çok önemli bir durum ama köpekler yaşı ilerledikçe hiç bir eğitime gerek duymadan bir bina içinde yaşamadıkları sürece gider uygun bir yere yaparlar zaten hocam. Sözü geçen programdaki adam belki de bu konuda dünyadaki en profesyonel kişi adam iki tane kırma kurdu yola getirdi kırma kurt derken köpek değil haa programda öyle geçiyordu adı ama bildiğin kurt yani hele bir tanesinin boyu 1.80cm'di :) Tuvalat eğitimi ciddi bir sabır ve empati gerektiren bir şey daha önce de dediğim gibi o yüzden hiçbir yerde şunu şunu yapmalısın diye yazmaz hocam asıl öğrenmen konu "auranı kullanma" programdaki adam buna sürekli enerji diyordu Türkçe bir karşılığıda yok hatta bilimsel bir şey bile değil ama nasıl anlatsam... Bir nevi his bükme diyelim çünkü köpekler her zaman alfanın emrindedir duygusal olarak da bu böyledir. His manüplasyonu diyebiliriz sanırım.Programı izle anlayacaksın hocam, emin ol.

Nikoteen tarafından 21/Oca/17 14:23 tarihinde düzenlenmiştir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

Programdan 20 bolum fln izledim. Eskidende izlerdim. Tasma ile gezdirirken cekmeme olayina duzgun bir cozum bulamadim. Gerci bu gun biraz daha iyi yurudu. Egutim tasmasi alacaktim fakat satmiyorlarmis. Yarimlariniz icin tsk her gecen gun kopegin tuvalet egitimi daha iyiye gidiyor

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

Çekiştirme olayının tek nedeni var hocam heyecan ve enerjiyi atma güdüsü. Benimkisi eğitimli köpek olduğu halde çekiştiriyordu çünkü hiç daha önce tasma ile gezidirilmedi o çekiştirmelerine direnmekten yaşadığım boyun ağrılarının dili olsa da anlatsa... Ama düzenli yürüyüşlere çıakrdıkça vazgeçti hiç çekiştirmiyor kedi kokusu almadığı sürece onda da eskisi gibi delirmiyor eskiden bildiğin tutamıyordum onu dışarı çıkartmak tam bir işkenceydi ama böyle böyle alışacağını inanmak istedim hep (bildiğimden falan değil haa çünkü onu bahçesiz bir evde tutamazdım sürekli alışsa da alışmasa da mutlaka gezdirecektim) ve alıştı düzen çok önemli gerektiğinde benim gibi uykundan çalıp aynı saatlerde gezdirmeye çıkartacaksın emin ol zamanla alışacak zaten tekrar dışarı çıkacağını bilecek içeride olduğu zamanda orada olması gerektiğini biliip huysuzluk yapmayacak. Yalnız şunu da unutma huskeyler kolay öğrenmez hocam oyuncu tiplerdir ama golden gibi oyuncu değildirler oynarken bir şey öğrenme peşinde değillerdir sadece oynarlar kötü adam olmak istemem ama dost acı söyler ileride dişiyse kızanlık döneminde erkekse kızana gelmiş bir dişi kokusu aldığında zapt edemeyeceksin sakın saçma sapan kısırlık aşıları yaptırayım deme illaki yaptırman gerekirse kısırlık ameliyatı ve adam akıllı bir veterine yaptırt masada ölen çok canlar duyduk "belediye veteriner"lerinden. Sadece hazırlıklı olman için söylüyorum yanlış anlama çoğum yok ama herhalde çocuğum olsaydı daha fazla sevemezdim diyorum. Neşesiyle de gerektirdiği sabır ve olgunlukla da çocuklardan farkları yok. Kendinden emin ol, karakterini senden alacağını unutma en önemli şeyler bunlar. Gelişimini takip edeceğim buradan inşallah fazla yormaz seni :)

Toplam Hit: 1183 Toplam Mesaj: 9
kopek