Köpek Mamaları Hakkında
-
Hayvan sahipleri özellikle kedi-köpek bakanlar bilir zararsız ve güvenilir mama bulmanın ne kadar zor olduğunu. Ben de çok tecrübeli sayılmam köpekleri çocukluğumdan beri hep sevmişimdir fakat ilk kez bir tanesini sahiplenip bakımıyla adam akıllı ilgilenmeye başlayalı 1.5 sene oldu. Başlarda hiç araştırıp etmeden yıllardır bildiğim bir marka olan Royal Canin'e yönelmiştim fakat o kadar da güvenilir ve sağlıklı bir mama olmadığını araştırdıkça görüyor insan. Geri çağrılan ürünlerinin olması, tahılsız mama türünde ürünü olmaması vs..
Kısaca değinmek gerekirse piyasada ürünü geri çağrılmamış bir acana var Orijen ise resmi karar olmaksızın kendi insiyatifiyle iki kez toplama yapmış her iki mamayı da kullanmış biri olarak özellikle tüy dökümünü minimize etmesi bakımından orijen six fish kesinlikle başarılı ve sağlıklı bir mama kanada gibi yiyecek sektöründe taviz vermeyen bir ülkede üretiliyor olması bile güvenmek için yeterli gibi geliyor fakat gel gelelim fiyatı ciddi sıkıntı benim için ve zengin olmayan herkes için yani büyük çoğunluk için önceden 320tlye alınan mama şimdi yarım milyara dayanır olmuş.
Şu bonocibo konusuna da değiniyeyim nette güzel yorumları var ama bunun arkasında yapaylık olduğunu düşünüyorum. Nedeni çok basit bir kere üzerinde premium, süper premium yazan her şeyden kıllanacaksın, bunu bilir bunu söylerim... Kaldı ki öyle ne premiumluk ne de süper premiumluk bir mama zaten değil. Tahıllı bir kere... Haa tahıllı mamaları da kaldırıp çöpe atmamak gerekmiş araştırmalarım sırasında bunu da gördüm her ne kadar etçil hayvanlar olsa da tahıl ürünlerinden alınan değerlere de ihtiyaçları varmış.
Barf fiyetine değinecek olursam evet en temizi, en kafa rahat ettiricisi ama değerlerin oranını tutturabilmek ve hazırlaması falan büyük uğraş... Tam hah! Barf diyetini satın alınabilir hale getirmişler derken ( http://www.barf.com.tr ) iki ay önce üretimi durdurulmuş sitedeki telefon numarasına 2 haftadır ulaşılamıyor. Diyet ne kadar sağlklı olsa da Türkiye'de üretilince tabii ve üretiminde durdurulduğu nedeni öğrenilmememiş olunca insan bi uzak kalmayı tercih ediyor.Bir diğer konuda düşüncesiz yorum yapan hayvan sahipleri şöyle ki, adam köpeğin tüy dökme mevsiminde mama alıyor ilk kez denediği bir marka, tüyleri döküldü diye basıyor yorumu... En az 4 ay kullanılmamış bir mama için yorum yapmak çok da doğru gelmiyor bana ama bonociboyu 3 ay kullanmış biri olarak köpeğimde mevsimi dışında tüy dökümüne neden olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Tabii mama üreticilerinin veya kullanıp tüy dökümü görmemiş hayvan sahiplerinin alerjisi olabilir gibi düşünceleri ne kadar ihtimal dahilinde olsa da ve evet ben köpeğime alerji testi yaptıramamış olsamda bunun alerjik bir olay olmadığı konusunda oldukça eminim çünkü içeriği aynı başka malarda denedim ve hiç birinde o kadar tüy dökülmesi olmadı ( La vital örnek olsun diye verdim bu mamayı öneriyor ve önermiyor değilim daha o kadar uzun süre kullanmadım ve kullanmayı da düşünmüyorum imkanım olduğu sürece)
Ayrıca kaliteli olarak bildiğimiz mamalar hakkında buraya göz atmanızı şiddetle öneriyorum ; https://sevgilikopegim.com/2015/06/21/kopek-mamalarinin-ardindaki-korkutucu-gercek/Fiyat, sağlık ve güvenirlilik bakımından tavsiye edebileceğim ND var benim. Ama fiyat sorun değilse Acana ve ya Orijen'e yönelmenizi tavsiye ederim. Bir hayvan sahibi olarak derdimi ve bildiklerimi paylaşmak istedim... Bir de varsa en az 3-4 ay denemiş olan Petcurean Now Fresh Gain hakkında yorumlarını duymak isterim çünkü artık ya buna ya da ND'ye devam edeceğim gibi geliyor ki ND hakkında da olumsuz yorumlar çok gördüğüm için off ne bileyim, sıkıntı işte ya...
Tabii bu soğuk günlerde kuru ekmeğe bile muhtaç olan hayvanlar hayvanları geçtim insanlar bile var. Peki neden var onlar ? Sahiplenmediğimiz için, destek vermediğimiz için varlar. Umarım anlatabilmişimdir...
-
Dostum yok yüksek proteinli mama yok barf yıllardan beri dönüp duran hikayerler. 2 sene profesyonel olarak petshop çalıstırdım. Halada Veteriner abilerim var takıldığım .. Orta şekerli bi mama al hills filan vs + köpeğine düzgün arada tavuk haşla kasaptan et yedir uygun vitaminler var aminasol ve eklemler için chondor maxi granül var. bunlarla takviye ettikten sonra ve düzenli yıllık rutin aşıları ve 3 aydan 3 aya düzgün parazit ilaçlamasını yaptırdıktan sonra Allahın izniyle dostlarınızla uzun yıllar birlikte olursunuz. Sağlıklı günler dilerim.
-
Vac bunu yazdı
Dostum yok yüksek proteinli mama yok barf yıllardan beri dönüp duran hikayerler. 2 sene profesyonel olarak petshop çalıstırdım. Halada Veteriner abilerim var takıldığım .. Orta şekerli bi mama al hills filan vs + köpeğine düzgün arada tavuk haşla kasaptan et yedir uygun vitaminler var aminasol ve eklemler için chondor maxi granül var. bunlarla takviye ettikten sonra ve düzenli yıllık rutin aşıları ve 3 aydan 3 aya düzgün parazit ilaçlamasını yaptırdıktan sonra Allahın izniyle dostlarınızla uzun yıllar birlikte olursunuz. Sağlıklı günler dilerim.
ben abinmiyim hala ? :D
barf cok guzel de o sıtedekı gıbı degıl
etın kılosu olmus en ucuz yerde 40 kg avrupada adam saatlık 8.5 dolar alıyor mın asgarı ucrette etın kgsu 4 dolar olsun hadı 1 saatlık ucretı olsun 8.5 dolar olsun trde saatı 6 lıra etın kgsu ortada.
klınıkte vardı portakallı ordeklı mama , ulan portakallı ordegın porsıyonu kac para kopek mamasında olsun :D
barf olayında yapabılecekmısın herzaman cıg et cıg sebze tahıl verebılecek mısın ? mılyonlarca yıl once evrımlesmeden once dogada kopekler cıg et yıyordu falan fılande aldıgımız kopekler bellı ne oldugu vahsı kopegı alıp eve sokmuyoruz, mılyonlarca yıl once vahsı olan kopek evcıllesıtılrıp su ankı forma gelmiş durumda o yuzden barfın pek savunulacak bır yanı yok.
Hayvanlara verılen antıparazıter uygulamaları da ekstrası.
bızde pısırmeden yıyelım ozaman etı yemegı bıberı ,
Ben kopek yetıstırıcılıgı de yaptım kendı evımde besledıgım kopegıme de baktım , ilk 2 sene cok onemlı herseyı dengelı vermek lazım herzaman temızmama mamalarını kullandım.
ek olarak b12 c vıtamını supradyn vs vıtamınler verdım yogurtta verdım yumurtada verdım evde yenmeyen yemeklerı ozellıkle sebze yemeklerını cok severdı benım bır kopegım , bamya karnıbahar fılan hayvan delırırdı ,
karpuz yer bira içerdi, hatta kolayı cok guzel ıcerdı @dasponge dede kalmıslıgımız vardır ıyı bılıur oda :D
kopek sayısı cokken ben temızmama dısında bahcede ates yakar ocakta dalak akcıger sakatat dograr pırınc bulgur sebze karıstırıp pısırırdım ve hayvanlara ek olarak verırdım ,
mamalarda kullanılan proteın tozdur , genellıkle balık unu kullanılır,tavuk unu kullanılır.
kımse dırekt et kullanmaz.
Cıftlıklerde mama artı bu sekılde takvıye yaparlar , mamayı ineklere verılen saman gıbı dusunebılırsın .
Bıu ara gdo olayına mamalar toplatıldı gumrukte tutuldu vs bılmemne ne guzel degıl mı gdo ugruna kopek maması sokmuyorlar :D ama ınsan urunlerını sokuyorlar . Olaylar tamamen farklı sebeplere dayanıyordu.
-
Barf diyetinin o sozlerle yayilmasi sacma olabilir fakat Barfin olayi benim için bilmedigimiz islemlere tutulmus urunlerden kacmak yoksa Isil isleme tutulmus sosisde versen hayvana ayni kapiya cikar yani Olay sadece cig et degil hocam Ama kasaplarda isilislem gormus et satilmaz kasabin olayi budur zaten bilmiyorum satan varsa..
-
Ben de 7 yıldır golden retriever sahibiyim. İlk köpeğim olduğundan başlarda senin gibi baya odur budur diye birsürü farklı mama denedik. Hatta bir ara mamaya ek olarak evdeki yemekleri de veriyorduk ama alerji durumu başlayınca birkaç yıldır tamamiyle kestik.
ND mamamları kullandım bir sıkıntısı görmedi bizim eleman (köpek) tüy dökümü falan her golden retriever da olduğu kadardı.
Bu aralar brit care markalı mamaları alıyorum 3 aydır falan ondan da memnun kalacağız gibi bakalım.
-
Acanayı kesinlikle tavsiye ederim.
Forumda konusunu da açmıştım, bizim kızı aldığım zamanlarda mama hangisi olsun diye sabahlara kadar araştırmıştım. sağda solda herkese sormuştum. Acana harikadır.
İlk başlarda tavuklu olanını kullanıyorduk fakat tavuk dışkısında yoğun kokuya sebep oluyordu, birde bir süreden sonra egzema olur gibi oldu. Veteriner ile görüşüp direkt kestik tavuklu herşeyi.
-Yanlış anlaşılma olmasın Acana tavukludan kaynaklanan bir sorun değildi. bir kereliğine şehir dışına gitmek gerekti, bırakıcak kimse de kalmadı yanımda da götüremedim araç olmayınca, mecbur otele bırakmak zorunda kaldım. özellikle kendi mamasını yanında vermeme rağmen anladığım kadarıyla farklı mama vermişler ki otelden geldikten sonra egzemadır tüy dökümü koku vs başlamıştı.
Yaklaşık 5-6 aydır Acana Pacifica balıklı olan mamayı kullanıyoruz sorun hiçbir sorunu yok tosunun. mama haricinde de her besin vermeden önce araştırıp öyle veriyorum. Açıkçası kendime bu kadar dikkat etmiyorum çöplük gibi ne bulsak yiyoruz :)
Kırmızı et ve balığın hiçbir olumsuz etkisini görmedim daha şimdiye kadar. Özellikle tüy problemi yaşayanlar ton balığı (superfresh dışında tat, dardanel) verirlerse haftada 2-3 öğün oldukça faydalı.
Ama tavuğun her türlüsünden uzak tutuyorum. Şimdi bizimki de golden olduğu için aşırı iştahlı ne bulsa atlıyor acımıyor ama dikkat etmek zorundayız yoksa çok kolay etki ediyor. Yediği bir tane dandik sosis yüzünden 1 hafta berbat tüy döktüğünü biliyorum.
Bu arada, acana ve orijen kardeş firma bildiğim kadarıyla. Orijen en tepe, acana onun az düşük seviyelisi. Zaten arada da o kadar uçuk bir fiyat farkı olmuyor.
cankol tarafından 25/Ara/16 23:10 tarihinde düzenlenmiştir