Korsan Win 7 Yuklersem Recovery Partition Silinir Mi?
-
hocalar selam ben laptopl beraber gelen win y home premium kullanıyorum. ultimateye geçmek istiyorum. elimdeki korsan dvd ile kurulum yaparsam recovery D partition silinir mi?
-
silinmez. gönül rahatlığıyla kur.
lakin recovery yaptığında yine home premium kurucaktır sistem..
ondan recovery bölümünüde kaldırıp harddiskinde yer açarsın.
işletim sistemi ultimate recovery home premium biraz saçma olur.
-
hacı samsungta ben ultimate yukledim oyle bir sorun almadım
-
eywallah hocalar, wifi sorunu yaşıyorum bi ultimate deneyeyim dedim ne yaptıysam çözülmedi "Kablosuz Bağdaştırıcı veya Erişim Noktası Sorunu"
driver güncelleme vs vs fayda etmedi birde yeniden formatlayayım diyorum ultimate ile bi umut bakayım..
-
Hocam, "Bilgisayarım'a sağa tıkla -> Yönet -> Disk Yönetimi" yolunu izleyip Recovery kısmını silmediğiniz veya mevcut HDD'nize fdisk çekmediğiniz müddetçe Recovery kısmı silinmez. Rahatlıkla DVD ile farklı bir işletim sistemi kullanabilirsiniz. Ben önceki bilgisayarımda çift işletim sistemi yüklemiştim, daha sonra sıkıldım Recovery'deki sisteme döndüm :)
Ancak ben Recovery kısmının silinmemesi taraftarıyım. Zaten çok bir yer kaplamıyor, ihtiyacınız olduğunda sadece yarım saatte sisteminizi hazır edebilecek bir özelliğe ihtiyacınız olabilecek bir durumla karşılaşabilirsiniz :) Ayrıca, eğer elinizdeki orjinal işletim sistemi size yetiyor ve kullanma şansınız var ise, elinizdekini kullanmanızı da tavsiye ediyorum. Ama yok bu bana yetmiyor derseniz istediğiniz işletim sistemini yükleyebilirsiniz, sorun olmaz.
edit: Sorununuzu biraz daha açıklarsanız belki çözebiliriz. Belki işletim sistemi değiştirmenize gerek bile kalmayabilir.
RaNGeR tarafından 29/Kas/12 17:27 tarihinde düzenlenmiştir -
eywallah hocam öyle yapacağım..
sorunum şu; her zaman bağladığım wifi ağına şuan bağlanamıyorum birkaç gündür böyle..
başka pc den o ağı görüyor ve bağlanıyorum telefondan da keza öyle.. ama diğer laptoopumdan göremiyorum bile o ağı..sorun giderme vs. tanılama seçenekleriyle ilgili herşeyi yaptım sonuç alamadım...
driver de güncelledim...
cmd den şu işlemi de yaptım sonuçsuz http://answers.microsoft.com/tr-tr/ie/forum/ie9-windows_7/kablosuz-ba%C4%9Fda%C5%9Ft%C4%B1r%C4%B1c%C4%B1/9bac3de1-053d-4e33-8cd7-fb9cbfbdb863
-
Hocam, öncelikle eğer kablosuz ağ şahsınıza ait değil ise, belki sizin Mac IP adresiniz modem üzerindeki arayüzden engellenmiş ve bu yüzden giremiyor olabilirsiniz. Eğer size ait ise veya arayüzüne girebilecek şifrelere sahipseniz modemin ayarlarından engellenmiş Mac IP adresi var mı kontrol edin.
Bir ikinci ihtimal, modeme olan mesafeniz. Normalde kullandığınız mesafeden biraz daha uzakta deniyorsanız sorun teşkil edebilir. Bazı modemlerin antenleri çok uyduruk olabiliyor.
Farklı bir ağa bağlanmayı deneyin. Bilgisayarınız başka bir ağa bağlanabiliyorsa sorun bilgisayarınızda değil demektir. Yine de, "Ağ ve Paylaşım Merkezi -> Kablosuz Ağları Yönet" menüsünde girmeye çalıştığınız ağ görünüyorsa silip tekrar tanıtmayı deneyin.
Bir üçüncü ihtimal, bilgisayarınıza daha önce olmayan bir şey yükledikten, var olan bir programı sildikten ya da farklı bir uygulama yaptıktan sonra bu sorun belirdi ise, bilgisayarın driverları birbirine girmiş olabilir :) Bunun da tek ihtimali format. Ancak işletim sisteminizi değiştirmenize gerek yok, zira daha önce sorunsuz bağlandıysanız yukarıda yazdıklarımı denedikten sonra sonuç değişmedi ise Recovery yaptıktan sonra da sorunsuz bağlanırsınız diye düşünüyorum.
Bunları deneyin, haber verin. Olmazsa başka çözümlere bakarız ancak muhtemelen en son ihtimal recovery formatından sonra düzelmesi lazım.