folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Koşu Yarışına Hazırlık Hakkında

Koşu Yarışına Hazırlık Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek

Bu cuma 2 km uzunluğunda bir dağ parkurunda atletizm yarışmasına katılacağım.

Bu konuda tecrübeli bir arkadaş varsa (hazırlanmam konusunda yardımcı olacak var mı ? )

enerji içeceği ne kadar kullanmalıyım ?

ne kadar antreman yapmalıyım ?

başka öneriniz varsa neler ?

yardımcı olursanız çok teşekkürler :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dertli
    dertli's avatar
    Erkek

yumurta kapıya dayanmış hacı.

hafif tempolu uzun koşu yap perşembe saat 12:00 a kadar sonra kendini dinlenmeye ver.

sabah erken kalk 6 gibi 1 saat durmadan, öğlen 1 saat, akşam 2 saat hafif tempoda koş, arada tempoyu artır. çarşamba günü ve perşembe günü ataklar yap. birde koşmaya başlamadan hafif ısınma hareketleri yap.

perşembe günü şekerli şeyler yemelisin. koşu sırasında yardımcı olacaktır. çok fazla su içme.koşu öncesi.

şimdiden başla çalışmaya.  başarılar.

imzayı bıraktım basıyorum artık
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek

dertli bunu yazdı:
    -----------------------------

hafif tempolu uzun koşu yap perşembe saat 12:00 a kadar sonra kendini dinlenmeye ver.

sabah erken kalk 6 gibi 1 saat durmadan, öğlen 1 saat, akşam 2 saat hafif tempoda koş, arada tempoyu artır. çarşamba günü ve perşembe günü ataklar yap. birde koşmaya başlamadan hafif ısınma hareketleri yap.

perşembe günü şekerli şeyler yemelisin. koşu sırasında yardımcı olacaktır. çok fazla su içme.koşu öncesi.

teşekkürler hocam

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rome
    rome's avatar
    Erkek

takipteyim...

rome tarafından 11/Ağu/12 13:05 tarihinde düzenlenmiştir

Romedir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CosTeR
    CosTeR's avatar
    Erkek

dertli bunu yazdı:

harbi limonata iç küçük su şişesi kadar ama harbi limonata olsun bayagı koşturuyordu bizi maçlarda :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

2 KM uzun bi mesafe değil. bugün 2 km 8 dakikada yarın 7,40 dakikada ertesi gün 7,20 dakikada son gün 7 dakikada diye ayarlat.

son gün kendini yorma. ve her koşu öncesi sonrası ısınma hareketleri yap.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek

fth-b bunu yazdı:

kimliğimi deşifre etmiyim etmiyim diyorum, açılınca sporla ilgili konular dayanamıyorum :)

öncelikle eski bir atletim. 2000m derecelerim var. 4 yıl atletizm ile uğraştım profesyonel düzeyde. lise çağlarında futbol sempatim ağır bastı bıraktım.

senin durumuna gelince... uzun tempolu antrenmanlar (aerobik) toparlanma için 48 saatten fazla sure ister senden. onunde 4 gun olduguna gore anlamı yok.

kısa sureli antrenmanlar şiddeti yüksek olması gerekeceğinden ( bkz anaerobik) ve sen de ham oldugundan,sakatlık riski veya surantrene (overtraining)  riskin var. dolayısıyla o da anlamsız.

aslında açıkçası senn için antrenman anlamsız :)

nacizane antrenman bilimci olarak sana tek onerim 2. tür şeker içeren karbonhidrat ağırlıklı  perhiz programı hazırlaman. atp-cp son 200 mt kullanacağın için ağırlıklı aerobik yarış olacak. ortalama bpm: 140-180 aralığı. dolayısıyla protein de alman gerekecek dayanıklılıgını artırmak için.diyetlerinde buna da dikkat et.

ha illa ben koşmak istiyorum hocam diyorsan  rejenerasyon (cok hafif tempolu 3-8dk koşu ve strechng) antrenmanı yapabilirsin son 2 gun kalıncaya kadar.

son 2 gun asla birşeyle ugraşma,asla gezip tozma bol bol yemek ye. asla çavuşla oynama son 2 gün.

son olarak maç saatinden 2 saat once içebileceğin bir içecek( milli takım seviyesinde kullanılır)

1. 1 şişe maden suyu
    2.  1 çay kaşığı  saf glikojen
    3. Toplam 0.5 çay kaşığı karbonat
    4. 0.5 litre elma suyu
    5. Yarım çay kaşığı tuz.

Karışımı bolca çalkalayıp gazını alıyoruz.  once yarım bardak müsabaka sonunda  yarım bardak şeklinde içiyoruz.

hocam hafif tempo koşuyodum aslında 6-7 km 2-3 hafta öncesine kadar ama tabiki kısmen dediğin gibi ham olabilirim.amatör bi koşuya bile katılmışlığım yok tecrübe bakımından :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek

herkese teşekkürler derece yaparsam yazarım :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rome
    rome's avatar
    Erkek

saqeslanger bunu yazdı:

şimdiden başarılar.

rome tarafından 11/Ağu/12 13:06 tarihinde düzenlenmiştir

Romedir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek

fth-b bunu yazdı:

saqeslanger bunu yazdı:

atletizm bir savaştır, psikolojik bir savaş ama. ayakların gitmese de beynin git diyorsa ayakların gitmek zorunda. demek istediğim zihinsel motivasyon fiziksel motivasyondan daha onemli. iradeni zorlayabilirsen, ölüm eşiği dediğimiz ''artık ben bittim'' dediğin bölümlerde zihinsel olarak dik durabilirsen,zorlayabilirsen vücut o eşiği aşar. o eşiği bir kere geçersen de artık hayatın boyunca o eşik karşına çıkmayacak demektir. eşiği zorlarsan da en kötü ilk 10 a kalırsın inşallah.

iyi haberlerini bekliyoruz :)

bu arada sen koşu falan yapma beni dinle. şunu unutma: bugun yaptıgın bir antrenmanın  yarın veya diğer gün için hiçbir faydası olmaz. aksine zararı olur. bugun yapılan bir antrenman en iyi ihtimalle (esneklik günden güne,dayanıklılık aydan aya,sürat haftadan haftaya değişir. bu kuraldır. seninki dayanıklılık,yani aydan aya normalde etki eder çalışmalar!) bir hafta sonrası için katkı sağlar sana.

dolayısıyla yorma hiç kendini.

çavuşu tokatlama demiştim.herhalde bunun ne demek oldugunu da anlamışsındır. çok onemli çünkü bu mevzu sporcu için.

şimdiden başarılar.

valla antrenör çıkarttı antremana ama sana uyarım kısmen son gün gitmem antremana

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek

edit :D

slanger tarafından 04/Eyl/12 04:06 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 1643 Toplam Mesaj: 11