folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Köydeki Elektrik Saatini Nasıl Ayırırım

Köydeki Elektrik Saatini Nasıl Ayırırım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Merhaba,

Köyde bir akrabamla birlikte ortak bir elektrik saatini kullanıyoruz. Tabi ortak iş olunca cart dedi curt dedi elektrik faturasının yarısını bana ödemedi bende tamamını ödeyecek değildim  sonuçta elektrik kesildi.

Ben saati ayırmaya çıktığım zaman çok pahalı, mühendis gelecek çizim yapacak felan dendi bende he tamam o zaman dedim ama şimdi pişman oldum evimde elektrik yok.

Ben bu saati ayırmak istiyorum. Aksa dan önce size sormak istedim.

Ne tür yol izlemem lazım.

Kaç paraya patlıyor bu iş ?

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

hacı ne pahallası bir elektrikçi çağırıyorsun 70 tl sat parası 30 tl de el emeği 100 tl ye ayırıyor saati

sonra gidiyorsun tedaştan kayıt ettiriyorsun saati tamamdır

geçen komşunun biri ayırtırdı

edit : 

herşeyi geçtim köy demişşsin köyde elektriği ayırıp kayıt yaptırmak çekirdek yemekten daha kolay

ben 3 ay tedaşta çaşıltım sadece abone alıyorsun ve elektrikçi gelip bağlıyor.

haaa ama senin evde tesisat yoksa onu bilemem

normalde bir evin elektriğini elektrikçi 1 saate ayırır

sizin orada sistem nasıl bilmiyorum

ama pahallı değil yani kolay

zalimadam tarafından 14/Şub/14 22:49 tarihinde düzenlenmiştir

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı

hacı ne pahallası bir elektrikçi çağırıyorsun 70 tl sat parası 30 tl de el emeği 100 tl ye ayırıyor saati

Saat var zaten elimde, evde elektrikçide çok biri o saati ayırır.

Sıkıntı şu,

Ev köyde olduğu için resmi bir belgesi yok evin elektirik planımı ne yapılması lazımmış tam bilemiyorum.

edit//

Ev 3 katlı dedemin üzerine 1 tapu var. Bana söylenen: Bir evde 3 elektrik sati olmuyooo çok pahalıı oluyooo boşver.

zeybekustasi tarafından 14/Şub/14 22:52 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabadayi09
    kabadayi09's avatar
    Erkek

kardeşim sen o köydeki evi normal yasal aboneyle ayırmaya kalkarsan sana bi dünya masraf çıkar en azından tapusu ayrı olucak onu geç tesisat yeni abonelik almaya uygun olucak en basitinden şu şekilde tarif edeyim

evde çamaşır makinası,bulaşık makinası,buzdolabı,elektrikli şofben (ihlas tipi),fırın sortileri hepsi ayrı linye olup tablodan ayrı hat ile beslenip w otomatları ayrı olucak

sonra f-18 topraklama çubuğu çakılıp elektrik panosuna kaçak akım rölesi takılıp devreye geçirilecek vs vs ve bunun gibi bi dünya masraf tesisattaki sorti ve linyelerin kablo kesitlerine ve adetlerine hiç değinmiyorum bile

Bunun yerine sen şu anki aktif kullandığın elektriği açtıracaksın komşuna giden hat üzerine bi sayaç bağlıyacaksın 

Ay ay gelen faturadan sayaçta atan toplam endeksi çıkaracaksın

Faturadaki toplam tutarı toplam tüketime bölüp Kdv dahil elektriğin kilowaat saati ne kadara geliyor hesaplıyacaksın

Excelden kendine bi tablo oluşturup her ay bu şekilde komşunun tükettiği elektriği fatura toplam tutarını takip edip sorunu 30 lira + işçiliğe çözmüş olacaksın....

Biz türk filmlerindeki tecavüz sahnelerini izleyerek masturbasyon yapmış bir halkın çocuklarıyız, kimse bizden saf ve temiz duygular beklemesin...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı
    zalimadam bunu yazdı

Saat var zaten elimde, evde elektrikçide çok biri o saati ayırır.

Sıkıntı şu,

Ev köyde olduğu için resmi bir belgesi yok evin elektirik planımı ne yapılması lazımmış tam bilemiyorum.

edit//

Ev 3 katlı dedemin üzerine 1 tapu var. Bana söylenen: Bir evde 3 elektrik sati olmuyooo çok pahalıı oluyooo boşver.

hocam olayı çorba yapmışsın yada ben anlamadım

evde kaç tapu olduğu önemli değil isterse bir eve 30 abonelik alır takarsın saati

bu sorunu önce elektrikçiye git sor 

sanırım elektrikçiler planlama yapıp imzalı kağıt veriyorlar onunla birlikte tedaşa kayıt ettiriyorsun

geriye senin oturduğun daireyi kayıtlı saate yönlendirmek kalaıyor.

zaten köy evlerinde çoğusu kaçak yapı ve saatler başka birşeyler üzerinden takılı

mesela adam 1 dairelik tapusu olan eve 4 kat dikmiş diğerlerinin saatini sulama saati olarak kayıt yaptırmış

bahçe sulama saatlerinde planlama yaptırmana gerek yok elektrikçi gelir okur gider kimse demez bu bahçe sulama neden eve bağlı

senın sıkıntı yok aslında ben şöyle bir olayı tam görsem hemen yol gösterrim okuduklarımdan anladığım kadarı ile cevap yazdım

birşey olursa pm leşelim

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
Toplam Hit: 1991 Toplam Mesaj: 5