Köydeki Elektrik Saatini Nasıl Ayırırım
-
Merhaba,
Köyde bir akrabamla birlikte ortak bir elektrik saatini kullanıyoruz. Tabi ortak iş olunca cart dedi curt dedi elektrik faturasının yarısını bana ödemedi bende tamamını ödeyecek değildim sonuçta elektrik kesildi.
Ben saati ayırmaya çıktığım zaman çok pahalı, mühendis gelecek çizim yapacak felan dendi bende he tamam o zaman dedim ama şimdi pişman oldum evimde elektrik yok.
Ben bu saati ayırmak istiyorum. Aksa dan önce size sormak istedim.
Ne tür yol izlemem lazım.
Kaç paraya patlıyor bu iş ?
-
hacı ne pahallası bir elektrikçi çağırıyorsun 70 tl sat parası 30 tl de el emeği 100 tl ye ayırıyor saati
sonra gidiyorsun tedaştan kayıt ettiriyorsun saati tamamdır
geçen komşunun biri ayırtırdı
edit :
herşeyi geçtim köy demişşsin köyde elektriği ayırıp kayıt yaptırmak çekirdek yemekten daha kolay
ben 3 ay tedaşta çaşıltım sadece abone alıyorsun ve elektrikçi gelip bağlıyor.
haaa ama senin evde tesisat yoksa onu bilemem
normalde bir evin elektriğini elektrikçi 1 saate ayırır
sizin orada sistem nasıl bilmiyorum
ama pahallı değil yani kolay
zalimadam tarafından 14/Şub/14 22:49 tarihinde düzenlenmiştir -
zalimadam bunu yazdı
hacı ne pahallası bir elektrikçi çağırıyorsun 70 tl sat parası 30 tl de el emeği 100 tl ye ayırıyor saati
Saat var zaten elimde, evde elektrikçide çok biri o saati ayırır.
Sıkıntı şu,
Ev köyde olduğu için resmi bir belgesi yok evin elektirik planımı ne yapılması lazımmış tam bilemiyorum.
edit//
Ev 3 katlı dedemin üzerine 1 tapu var. Bana söylenen: Bir evde 3 elektrik sati olmuyooo çok pahalıı oluyooo boşver.
zeybekustasi tarafından 14/Şub/14 22:52 tarihinde düzenlenmiştir -
kardeşim sen o köydeki evi normal yasal aboneyle ayırmaya kalkarsan sana bi dünya masraf çıkar en azından tapusu ayrı olucak onu geç tesisat yeni abonelik almaya uygun olucak en basitinden şu şekilde tarif edeyim
evde çamaşır makinası,bulaşık makinası,buzdolabı,elektrikli şofben (ihlas tipi),fırın sortileri hepsi ayrı linye olup tablodan ayrı hat ile beslenip w otomatları ayrı olucak
sonra f-18 topraklama çubuğu çakılıp elektrik panosuna kaçak akım rölesi takılıp devreye geçirilecek vs vs ve bunun gibi bi dünya masraf tesisattaki sorti ve linyelerin kablo kesitlerine ve adetlerine hiç değinmiyorum bile
Bunun yerine sen şu anki aktif kullandığın elektriği açtıracaksın komşuna giden hat üzerine bi sayaç bağlıyacaksın
Ay ay gelen faturadan sayaçta atan toplam endeksi çıkaracaksın
Faturadaki toplam tutarı toplam tüketime bölüp Kdv dahil elektriğin kilowaat saati ne kadara geliyor hesaplıyacaksın
Excelden kendine bi tablo oluşturup her ay bu şekilde komşunun tükettiği elektriği fatura toplam tutarını takip edip sorunu 30 lira + işçiliğe çözmüş olacaksın....
-
zeybekustasi bunu yazdızalimadam bunu yazdı
Saat var zaten elimde, evde elektrikçide çok biri o saati ayırır.
Sıkıntı şu,
Ev köyde olduğu için resmi bir belgesi yok evin elektirik planımı ne yapılması lazımmış tam bilemiyorum.
edit//
Ev 3 katlı dedemin üzerine 1 tapu var. Bana söylenen: Bir evde 3 elektrik sati olmuyooo çok pahalıı oluyooo boşver.
hocam olayı çorba yapmışsın yada ben anlamadım
evde kaç tapu olduğu önemli değil isterse bir eve 30 abonelik alır takarsın saati
bu sorunu önce elektrikçiye git sor
sanırım elektrikçiler planlama yapıp imzalı kağıt veriyorlar onunla birlikte tedaşa kayıt ettiriyorsun
geriye senin oturduğun daireyi kayıtlı saate yönlendirmek kalaıyor.
zaten köy evlerinde çoğusu kaçak yapı ve saatler başka birşeyler üzerinden takılı
mesela adam 1 dairelik tapusu olan eve 4 kat dikmiş diğerlerinin saatini sulama saati olarak kayıt yaptırmış
bahçe sulama saatlerinde planlama yaptırmana gerek yok elektrikçi gelir okur gider kimse demez bu bahçe sulama neden eve bağlı
senın sıkıntı yok aslında ben şöyle bir olayı tam görsem hemen yol gösterrim okuduklarımdan anladığım kadarı ile cevap yazdım
birşey olursa pm leşelim