Köylere 4G İçin Baz İstasyonu Kurulacak
-
2019 yılına kadar bitirilmesi planlanıyormuş. Böyle şeylerle uğraşacaklarına fiber altyapıya önem verseler keşke.
https://www.technopat.net/2016/04/18/koylere-4-5g-icin-yeni-baz-istasyonlari-kurulacak/
-
Bizim köye gelmez :)
Vodafone 2G zor çekiyor. O da dışarıda evde değil. :))
-
her eve fiber çekene kadar her baz istasyonuna fiber çeksinler ve artık fiberi air fiber olarak versinler
1000 haneye her eve her odaya tek tek kablo çekmek artık çağ dışı ve gereksiz onun yerine binde bir maliyetle oradaki nufusa hizmet veren baz istasyonuna çekilsin hat
özellikle büyük şehirlerde her firma kendi fiberini kendi çektiği için zaten gereksiz bir çok masraf ve yatırım var.
-
Ya sen önce bi full kapsama alanı yap, her yerden ulaşılabilirlik sağla, ondan sonra gel 4.5g ye geçir.
Saçma sapan reklamlarla uğraşıyorlar.
Köyde yaşayan millet hakkını savunmadığı için camdan çeker, tepeye çık çeker, çatıya çık çeker, götünü başını eğ çeker mantığıyla devam ediyor.
Hizmet veriyorsan talep varsa gelip araştırma yapıp koyacaksın baz istasyonunu. Senin kullanıcın sadece şehir içinden ibaret değil.
-
mkyb bunu yazdı
2019 yılına kadar bitirilmesi planlanıyormuş. Böyle şeylerle uğraşacaklarına fiber altyapıya önem verseler keşke.
https://www.technopat.net/2016/04/18/koylere-4-5g-icin-yeni-baz-istasyonlari-kurulacak/
hocam 4g yaygınlastıktan snra fiber altyapı ıle fılan kımse ugrasmaz bır sure sonra kımse altyapı uzerınden cozmeyecek .
smdı bıle telekom satıyor sacma sapan fırmalar wıfı yayını yaparak net satıyor.
ne zaman altyapı veren fırmaların kablosuz baglantı masraflarının uzun donemde yerı kaz kablo dose kapat bakım maalıyetlerı vs kısmının daha ucuz oldugunu farkederler ozaman rahata erısırız.
smdı 3g cekmezken evlerın ıcınde ıyı cekmezken vs gıbı sorunlar var. ornek verıyorum dagıtım kutularında wıfı dagıtıcı olacak evde yıne bı repeater olacak baglantı bılgılerımızı gırecegız oraya standart modem ıste tamamen kablosuz baglantı gırısı de cıkısı ozaman rahat edecegız.
bu olay cok zor degıl 5 seneye goruruz heryerde diye düşünüyorum.
altyapı ıcın telekom kendı cukurlarına baska fırmaların gırmesıne ızın vermıyor beledıyeler de gıdın telekomla anlasın orayı kullanın dıyor bu engeller cozulmez o yuzden kablosuz akar dıye dusunuyorum
-
hipokondriyak bunu yazdımkyb bunu yazdı
hocam 4g yaygınlastıktan snra fiber altyapı ıle fılan kımse ugrasmaz bır sure sonra kımse altyapı uzerınden cozmeyecek .
smdı bıle telekom satıyor sacma sapan fırmalar wıfı yayını yaparak net satıyor.
ne zaman altyapı veren fırmaların kablosuz baglantı masraflarının uzun donemde yerı kaz kablo dose kapat bakım maalıyetlerı vs kısmının daha ucuz oldugunu farkederler ozaman rahata erısırız.
smdı 3g cekmezken evlerın ıcınde ıyı cekmezken vs gıbı sorunlar var. ornek verıyorum dagıtım kutularında wıfı dagıtıcı olacak evde yıne bı repeater olacak baglantı bılgılerımızı gırecegız oraya standart modem ıste tamamen kablosuz baglantı gırısı de cıkısı ozaman rahat edecegız.
bu olay cok zor degıl 5 seneye goruruz heryerde diye düşünüyorum.
altyapı ıcın telekom kendı cukurlarına baska fırmaların gırmesıne ızın vermıyor beledıyeler de gıdın telekomla anlasın orayı kullanın dıyor bu engeller cozulmez o yuzden kablosuz akar dıye dusunuyorum
devletin DSL de oldugu gibi tek alt yapıyı zorunlu kılması lazım , turkcell ve vodafone bunu isterken ( turkcell maliyetleri azaltmak vodafone ise alt yapı sahibi olmadıgı için alt yapı sahibi olmak adına ) ancak mevcut en büyük alt yapı sahibi tekel durumunu bozmamak için kabul etmiyor.
+ olarak DSL de yaşadığımız bağlantı kompmaları ping düşmeleri gibi sıkıntılar 4g de yok.
-
Bizim köyde 2g yi zorla görüyordum , 4g şebeke kurmaları iyi bişey bence, fiber kablolar artık evler için gereksiz bence
-
Daha evin içinde 3g çekmiyor neyin kafasındaysa bunlar
not: turkcell
SkynetX tarafından 26/Nis/16 10:59 tarihinde düzenlenmiştir -
Önce karabüğe normal hat için tesisat kursunlar. Her kuşu sevdik leylek kaldı sanki :)
-
sinyal kalitesi aynı olucaksa madem en azından köydekilerin turkcell de turkcell inadı kalmıyacak. Bizim uşaklara salayım haberi de hepsi geçsin türk telekom a :)
-
venedikli bunu yazdı
sinyal kalitesi aynı olucaksa madem en azından köydekilerin turkcell de turkcell inadı kalmıyacak. Bizim uşaklara salayım haberi de hepsi geçsin türk telekom a :)
40 yaş üstü herkeste o inat var. Sanıyorlar eskinin Aria, Aycell, Telsim zamanındayız.